keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005

Hahtuva on ystäväni - hetkittäin.

Sain eilen illalla myöhään valmiiksi hahtuvatumput. Kokeilin vähän erilailla kuin aikaisemmin. Häiräsi nimittäin ne peltikovat, ylipaksut ja liian pienet tumput. Neuloin tällä kertaa nelosen puikoilla yksinkertaista hahtuvaa. Luotin 40% kutistuvuuteen ja tein tulevan omistajan käden mittojen mukaan. Vartta oli ennen peukaloaukkoa 25cm. Ennen tätä olin jo aloittanut peukalokiilan. Peukun jälkeen pituutta jatkui huikeat 24 cm ennen kärkikavennuksia. Peukustakin tuli 14 cm ennen kavennuksia. Tumpujen ympärysmitta ennen huovutusta oli n. 50 cm. Suorastaan arvelutti, huopuisivatko nuo sopiviin mittoihin. Tuntu et oli tumpuissa pituutta kuin housuissa lahkeita.

Töitten jälkeen äsken iskin lainapeitteet pesukoneeseen ja nyt kaivelin ne ulos. Uuuuh. Ensimmäisiä kertoja oikeasti suorastaan tyytyväinen huovutusjälkeen ja huopumiseen. Muokkauksen jälkeen vain peukuissa olis hieman pienentämisen varaa, mut sekin saattaa korjaantua jos pesen ne toiseen kertaan. Huovutuspinta on tasainen ja sileä, neuleraitoja ei näy.Paksuuskin noissa on mukava, saa käden taipumaan, ei tarvitse seisoa tumput suorina. Harmaa Pirtin kehräämön hahtuva on mukavan paksua yksinkertaisenakin ja pysyy kasassa neuloessa.

Tumput oottaa nyt vähän kuivahtamista ja kirjailua. Kuva niistä tänne Ehkä jossain vaiheessa. Lahjuksia kun ovat niin en tahdo näyttää liian aikaisin.

4 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Hyvä että onnistui! Mä olen kans tehny Pirtin hahtuvasta yksinkertaisenakin, ja tossuista tuli hyvät. Ainoo vaan, että neuloin ne kutosen puikoilla, ja ne kutistui sitten aivan pikkiriikkisiksi, mutta venyivät kummasti aikuisen jalkaan :D

Paljonko sulla oli näissä silmukoita? Mä oon monasti ihmetellyt, kun muilla on noita talon kokoisia tuotoksia jotka sitten huopuu sopiviksi, miten ihmeessä mulla eds onnistuu huovutustyöt, kun mun neuleet on niin paljon pienempiä? Lankaakin mulla menee aina aika vähän, esim yhdestä 200g kiekosta pirtin hahtuvaa teen kaksi Sophie-laukkua, kun joillain on mennyt kiekko yhteen. Kummallista :/

tikru kirjoitti...

Silmukoita oli lapasessa alussa 58 ja lisäsin kämmeneen mennessä niin et oli 64. Peukussa 24 s. Hahtuvaa meni ehkäpä 120 g. Eli ois kyllä tullu kahdet kiekosta, mut oli vajaa kiekkonloppu, koska noi harmaat tonttut oli jo tehty siitä samasta, ni piti investoida vielä uuteen harmaaseen kiekkoon. Eli sitä riittää :).

Tuazophia kirjoitti...

En ylipäänsäkään tee lapasiin kiiloja (kun en osaa sitä ihan tuosta vaan, niin en ole jaksanut opetella), mutta olen sitä mieltä, että hyvät ne kuitenkin olisivat. Sen sijaan huovutetuissa en pidä niitä niin tarpeellisina, koska ne venyvät melkein mihin vain muotoon, kun heti pesun jälkeen venyttää. :) Ei siis, ettet saisi tehdä, mutta tuli vain mieleen mainita tässä kohdassa. :D

Yksinkertaisesta hahtuvasta tein itselleni tossut. Niihin kyllä tuli ikävän tuntuinen suuaukko (huopunut = ei niin joustava = painoi) ja leikkasin sitten saksilla halkion eteen. Sen jälkeen on hyvin pelittäneet ja tuntuvat ihan villasukilta paksuutensa ja taipuisuutensa puolesta.

tikru kirjoitti...

En mäkään tehny aikasemmin noihin tumppuhin kiiloja, mut noi istuu ja näyttää ja tuntuu miljoona kertaa mukavammille kiilojen kanssa kuin ilman.

Opettelin kiilan tekemisen aikoinaan Mary Oljelta :) on kannattanut. Pieni asia, iso vaikutus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...