maanantaina, joulukuuta 12, 2005

Nylonit uuteen käyttöön

Pari kuvaa kera selitysten siitä, miten stay upit voi hyödyntää uudelleen.

Leikkaa sukasta pätkä (tarpeeksi pitkä, n. 20 cm) tee päähän solmu ja käännä solmu sisäpuolelle (ei jää tontun päähän ylimääräisiä möykkyjä).

Työnnä vanua sisälle, vanu kannattaa pyöritellä mukavaksi palloksi, niin pää on tasaisempi.

Ompele pienillä harsinpistoilla nenäympyrä, jätä langanpäät vapaaksi kiristämistä varten.

Työnnä nenään vanua, kiristä, solmi ja varmuuden vuoksi pari kiertoa nenänjuuren ympärille ja solmu päälle.

Lisää vanua, muotoile pää, posket jne. Solmu kaulaan. Ompele silmät ja jos haluaa ilmeitä, niin tässä vaiheessa ne onnistuu. Värit (poskien puna yms.) kannattaa lisätä vasta valmiiseen tonttuun.

Hiukset, parta yms. liimataan ja / tai ommellaan tässä vaiheessa. Päätä on vielä helppo pyöritellä ja muokata sekä tarvittaessa vaikkapa listä vanua vielä.

Pipo päähän ja pää paikalleen. Itse liimasin kuumaliimalla. Ommellakin voi, mutta tuo kuumaliima on tosi käyttökelpoista, kestää ja on nopeaa sekä siistiä. Itse saan myös liimalla tasaisemman jäljen kuin ompelemalla.


Hahtuvalapaset on testauksessa.. tai siis syntymässä. Teen yksinkertaisesta hahtuvasta ja nelosen puikoilla. Saa nähdä saisko nyt aikaan Miehen kokoiset.

Sain ihan loistavan lahjaidean puoliskolleni, mutta tänään kaupunkikierroksen jälkeen en voi kuin kirota sitä, etten ole koru- ja nahka-alan ammattilainen. Pirhana.

4 kommenttia:

tuleva kätilö kirjoitti...

Kiitos! En kehdannut eilen kärttää ohjeita tuohon sukka-askarteluun, ja nyt ei tarvitsekaan.

Jesh. Kyllä näillä ohjeilla pitäisi onnistua.

Kiitos vielä kerran.

tikru kirjoitti...

Hyvä, jos jotain hyötyä tästä on. Tehtiin joskus ns. jyvätonttujakin sukkiksista aika nopealla tahdilla.

Kristiina kirjoitti...

Hmm, olenko mä sokea, kun en löydä mitään uutta täältä vaikka blogilista on monta kertaa tänäänkin (ja eilen) näyttänyt tämän blogin päivittyneeksi?

Kristiina kirjoitti...

Sorry,unohda edellinen viesti. Nyt rupes pelittämään. Mikä lie ollut vikana mutta aina vaan näytti sitä tontun tekemistä. Nyt menikin jo ihan uusiin juttuihin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...