keskiviikkona, joulukuuta 28, 2005

Keskenkö jotain?

Nii-i. Arvatkaapa mitkä noista pitäsi saada pian valmiiks ja mitä tekee mieli tehdä. Ei, nämä kaksi asiaa eivät kohtaa. Neulomisinto kohdistuu tuohon punaiseen Mariah-inspiroimaan tulevaan neuletakkiin ja PakkoTehdä kohdistuu noihin lapasiin. Ne on siis joululupaukset vielä.

Valkopunaisten kanssa havaitsin taas kerran sen, kuin ärsyttävää kirjoneuleen tekeminen on (into loppui jo viiden rivin jälkeen). Ihailen suunnattomasti Ilun kärsivällisyyttä ja taitoa tehdä upeita kirjoneuleita. En tajua miten joskus oon jaksanu tehdä ittelleni revontulipaidan.

Kysymys
Mikä on paras tapa kiinnittää vetoketju neuleeseen? Kovin vähän kokemusta tämän asian kanssa ja nyt jo vähän hiki niskassa ajattelen tuota tulevaa takkia. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan.

Pohdintaan
Naulakossa on kasa takkeja, housuja, laukkuja jne. Kaiken tän lisäks siellä on järjetön määrä isoja huiveja. Niille huiveille pitää keksiä joku näppäränkätevä säilytyspaikka. Ihan turha kuvitella, että ne pysyis siististi henkareissa takkien kanssa tai viikattuna olemattomalla hattuhyllyllä. Tuli mieleen et jos tekis sellasen vaakatasossa olevan puolapuun tjv, johon niitä vois pujottaa. Tai oskarinoksa ois kans pätevä vaihtoehto. Tai..

5 kommenttia:

laurakoo kirjoitti...

Mikä kumma siinä on että pitäisi- ja haluisi-listat on aina ihan erinäköiset? :)

Meillä huivit asuu korissa kenkätelineen vieressä. Siitä on helppo ottaa halutun huivin kulmasta tai hapsusta kiinni ja vetää se muiden alta - ja kaataa ne loput aamukiireessä eteisen lattialle. Pipot ja lapaset asuvat omissa koreissaan hattuhyllyllä, mut lipasto (ja siinä kaikelle omat laatikkonsa) olis miust kyllä näppärämpi.

Kristiina kirjoitti...

Miten olis sellainen kravattihenkari huiveille, sehän on niinku oskarin oksa.

Susanna kirjoitti...

Jos naulakossa on tilaa, niin se kapea kangashyllykkö on kätevä. Tosin sinne tulee tungettua kaikkea muutakin roinaa...

Mä olen saanut mummilta neuvon kiinnittaa vetoketju ensin nuppareilla, sitten ommella ompelulangalla paikalleen,ja lopuks vielä ommella samalla langalla ku neule tai samansävyisellä. Näin olen tehnyt, ja hyvin on toiminut, eikä ollut mitenkään vaikeata, vaikka etukäteen pelkäsin :D

Se pitää vaan kiinnittää huolellisesti, koska alkaa helposti vetämään jos menee vinoon.

tikru kirjoitti...

Tuo iso kori vois olla yks ratkasu, siis ei sellanen lapas-hanskakori vaan sellanen hervoton pyykkikorin kokoinen (kuka käskee tehdä kaulaliinat ylipitkiksi ja hartiahuiveistakin tekisi hätätilanteessa muutaman telttakylän)

Vetoketju pelkästään käsin ommeltuna?
Kestääkö se? Mä ajattelin ommella ompelukoneella, mut toi vois kyllä toimia noinkin..

Susanna kirjoitti...

Joo näin olen moneltakin suunnalta kuullut sanottavan, että käsinneulottuun myös kiinnitetään käsin. Mutta taitaa olla vanhan kansan juttuja, ehkäpä. Mutta on kyllä kestänyt hyvin, ja on siistin näköinen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...