maanantaina, tammikuuta 30, 2006

Pari kirjaa

Moni on jo arvostellut ja kommentoinut Sukkasillaan opusta. Mä lainasin sen tänään kirjastosta, kun kerta tielle osui keramiikka- ja taidekirjoja etsiessäni. Se mikä mulla kiinnitti huomiota tuossa oli se kirjallinen tyyli, tai tyylittömyys. En tiedä oliko kirjoittaja hakenut tarkoituksellisesti puhekielenomaisuutta vai onko tuolla tarkoitus ärsyttää vai mitä?

Mut särähti korvaan sen käskevän tyylin "ei pidä mennä ostamaan", "mikään tihruraita ei kaunista sukkaa. Kauniissa sukissa on joko kunnon raidat tai raitaryhmät tai ei raitoja ollenaan" lisäks se puheenomaisuuden ja hauskuuden tavoittelu; "liian sukkelaan", "joutuu sietämään", "kamala langanjuoksu", "ei siis mitään mörvelöä" jne. Varmaankin ärsytyskynnys on lukijan korvien välissä ja moni pitää tästä tyylistä, mutta mä en.

Neuleblogista tuo juttelumaisuus ois mukavaa lukea, mut ei kirjasta, jossa on neuleohjeita opastettu varsin käskevään sävyyn. Toisaalta tuo komenteleva sävy lähes huvitti, kuulostankohan mä samalle :).

Kauniita perussukkia kirja täynnä. Suosikit on Nukkasukat s. 107. Toteutan niiden idealla varmaan polviversiot joku kaunis päivä. Muuten kirja saa jäädä mun osalta kauppaan.

Toinen kirja jonka löysin kirjastosta oli Neulo itse pehmeät lelut. Tässä opuksessa on suorastaan hupaisia otuksia. Mä en oo koskaan innostunu kamalasti lelujen tekemisestä. Legs-pupuja on tullu tehtyä, mut muuten oon jättäny muille moisten väsäämisen. Nyt kuitenkin pitkä koiruus, possu, sorminukkeötökät, pupu ja vaikka mitä hinkus puikoille syntyyn. Puhumattakaan siitä ankasta. Oli siellä kamaluuksiakin, mutta enemmän noita lutusia. Taidan tän käydä kaappaa kirja-alen jäännöksistä, jos niitä vielä täällä on.

4 kommenttia:

Ziina kirjoitti...

sukkasillaan kirjassa tiedetään monta kärkikavennusta mutta yksi kantapää. kirjan fiksuin neuvo oli pestä sukat pesukoneessa nurinpäin että nöyhdät yms. lähtevät pois.

katjaii kirjoitti...

Heh, musta taas tuntui, että tossa kirjassa oli kivaa toi puheenomaisuus ja jotenkin tuli mieleen semmoset vanhanajan kirjat, mikä ei musta oo ainakaan negatiivinen asia.

Sun blogista on hauska käydä koulupäivän jälkeen kurkkaamassa, mitä on ilmestynyt. Oon jo jonkun aikaa aika tiiviistii seuraillut tapahtumia, mutta kuten niin usein muutenkin, kommenttilaatikkoon ei tuu jätettyä mitään, kun on muka kiire. Joskus sentään jotain...

tikru kirjoitti...

Mieltymys tai mieltymättömyys kirjaan on lukijan korvien välissä :)
Ja mukava, että musta on viihdykettä, kommentointi itselläkin on hetkittäin aina evvk, vaikka mieli tekiskin, mutku ei jaksaviiti.

Poistin itsas omista kommentoinnestani ne kirjaintunnukset, koska ne mua ärsytti enemmän ku ne mahtolliset spämmikommentit. Jos spämmejä alkaa ilmaantua ni laitan ne sit takaste.

katjaii kirjoitti...

"Mieltymys tai mieltymättömyys kirjaan on lukijan korvien välissä"
niinhän se onneks on. :) ja omiakin mielipiteitä tulee aina vähän tarkistettua ja päivitettyä kun kuulee jotain muutakin.
taas on yks koulupäivä takana ja kävin ihan huvikseni avartamassa maailmaani ja menin kaverin mukana ihan eri aineen luennolle, kun mitä mun omat aineet on. Oli aika hauskaa! Voin suositella lämpimästi tommosta ex tempore-lähtöä vähän sokkona tutustumaan jos vaan on mahdollisuuksia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...