maanantaina, tammikuuta 02, 2006

Raglan


Amelie mietti raglania blogissaan ja heitin sinne summittaisen ohjeen. Päätin laittaa ohjeen myös tähän muistiin. Mitat ovat summittaiset, koska vaihtelee vähän paidan mukaan. Oma kokoni on M/L, yleensä teen paidat suhteellisen istuviksi (M), mutta kun hartiat on kuin ladonovet, niin vaikuttaa tuonne yläosaan (L). Perusohje on otettu omista useista raglanvilliksistä, jotka olen pääasiassa neulonut Novitan 7veljeksellä.

Periaatteessa kaikki raglankavennukset olen kuitenkin kavennellut langasta ja puikoista riippumatta joka 2. kerros. Hartioiden ja kaulan kerroksilla voi tarvittaessa vähän passailla.

Miehustan raglankavennukset tulevat hihan kanssa aivan vastaavina, myös nuo kainalon päättelyt. Etukappaleessa on hyvä tehdä kaula-aukko alemmas (päätellä keskeltä silmukoita) ennen viimeisiä raglankavennuksia. Jos tekee isomman kaula-aukon, joutuu myös hihojen yläosaa hieman muuttamaan. Omani on tehty lähes kaikki pooloina.

Ja mikä parasta, jos tekee neuleen pyörönä, voi hihat ja raglankavennukset tehdä myös pyörönä. Kavennuskaitaleisiin voi upottaa vaikka palmikon, jonka molemmin puolin sitten kaventelee silmukoita pois.

Summittaiset ohjeet, summittainen tekijä. Eli uskaltakaa kokeilla :) ainahan voi purkaa..

1 kommentti:

Susanna kirjoitti...

Hei kiitos, mä juuri mietin että miten tuollaista raglanhihaa suunnitellaan. Mä oon kyllä tehnyt (lapsille) raglanhihaisia paitoja, mutta joku niissä mättää...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...