maanantaina, tammikuuta 09, 2006

Värjäystä ja ihastumisia

Oon jo pitempään pohtinu yhden neulepaitani värjäystä.Paita on tehty Novitan isoveljestä ja värinä on luonnonvalkea. Muuten ihan kiva, muttamutta.. paidassa on kahta eri värjäyserän lankaa ja voi vaan arvata näkyykö se. No näkyy. On ihan Vähän häiränny aina. Värjäämällä pääsee tästä ongelmasta? Eikö? Kyllähän luonnonvalkea väri peittyy melkein millä muulla tahansa.

Toinen ongelma on ollut paidan iso koko. Tein sen aikoinaan Novitan ohjeella M-kokoiseksi ja se on laatikkomallinaankin suhteettoman suuri. Eikös villan ( 75 % villaa ja 25 % polyamidia)pitäisi kutistua?

Nitor-yleisväriä kaks pussukkaa ja etikkaa koneeseen sekä pesu 90 asteeseen.(Hellävarainen käsittely, mitä se on?)

Puoltoista tuntia myöhemmin... Kirkkaanpunainen neulepaita, jossa lankojen värjäyserien raja on entistä selkeämpi (näkyy jopa tuossa vähän heikkolaatuisessa kuvassa) ja paidan koko on ehkä XL. Hmm... mitähän tein väärin?
Värjäilen varmaan uudelleen jollain tummalla päälle. On nimittäin aivan sama kuinka monta kertaa tuo paita koneessa pyörii.

Mukana värjäsin kankaisen kauppakassin. Niitä kaupasta ostettavia mulle on kertyny ja niissä on mukava säilytellä asioita. Nyssäköitä. Kassit on vaan niin tylsän värisiä, niin oon aina värjätessä heitelly niitä koneeseen mukaan. Kassi oli solmussa, joten es vähän mukamasbatiikkia.

Ihastus taas on villasilkkilanka(Pirtinkehräämön). Sain vyyhdin tätöseltäni ennen joulua ja oon pohtinu et mitä moisesta voi tehdä. Eilen olin tauolla Mariahista (se on edistynyt nyt toiseen hihaan kohta kyynärpäähän) ja raitasukat ootti lankaa, joten päätin testata tuota ihmettä.
Se on ihanan pehmeää ja meleerattu tummaharmaa on myös kaunis väri. Ainoa ongelma on pieni nahkeus puikoilla, mut vois poistua bambuilla neulottaessa. Pipohan siitä on tulollaan..

Lankojen hinnoista, erityisesti Novitan, oli Susanna kommentoinut ja sinne heitin omat kommenttini, joten se siitä.

2 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

Hieno kassi ja upeanvarinen paita!

Isoveli on muuten superwash-lankaa eli se ei kutistu. Se on tarkoituksella kai tehty konepesun kestavaksi, joten sita ei saa pienemmaksi pesemalla. Nimim. heitinpa yhdet sukat koneeseen ja tarkistin vyotteen vasta ohjelman puolivalissa :) Ehka taytyy neuloa uusiksi tai pienentaa ompelukoneella. Ompelukoneellakin tehdyt saumat kestaa ihan hyvin.

tikru kirjoitti...

Taitaa mennä ompelukonehommiks jos pienentää pitää, mut värjään sitä vielä lisää. Tuo punanen on nimittäin sellanen kirkas joulupuna. Ei ihan iske niin kirkkaana. Mutta siis värjäys onnistu hyvin, väri tarttu hienosti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...