lauantaina, maaliskuuta 04, 2006

Inspiraatiota ja intoa kaivamassa

Kun ei neulominen suju muuta kuin hampaat irvessä, niin ajattelin tutkailla "uusia" tuulia..Eli kaivelin kirjahyllystäni seitkyt-kasikytluvun perintoneulekirjoja. Niistä usein löytää innostuksen lähteitä ja toisaalta voi hihitellä ja kauhistella olkatoppauksia ja järkkyjä intarsialepakkovirityksiä.

Mulla on tunne, että oon omistanu vaippaiässä moisen mekkosen
Oliskohan tuo yhtä söpö aikuisella? Ehkä helma hieman pidempänä..ehkä. (Kauneimmat käsityöt)

Mulla on ongelma kesäneuleiden kanssa. Musta kesäisiin vaatteisiin sopii vaan harvoin neulos. Kuulostaa aika hassulle, mut esmes neulottu toppi ei joteki vaan istu ajatuksiin. Pitsi-puuvilla-silkki vielä menee tiettyinä malleina, mut et kesäisiin hellevaatteisiin.. eiiiih.. Esim. neulotut t-paidat ja lyhythihaiset paidat on mulle jostain syystä kammotuksia. Ja taas kyse siitä, etteikö ne jolleki ois ihan ok ja kauniita, mut men vaan oo törmänny itte vielä yhteenkään malliin, jonka suostuisin päälleni laittamaan.
Virkattuna taas ihan eri asia. Virkatut topit jne on ihan ok. (Ainut et men jaksavihtiosaa virkata).


Tää Kauneimpien käsitöiden kannessa oleva hellemekko on musta hiano ja yks malli, jota voisin kuvitella vaikka pitäväni.


Polvisukkien tekoa oon taas pohtinu ja yhdet tällaiset kasarityyppiset löyty yllättäen "Oikein nurin" -kirjasta (Behrens, Heyduck). Tai siis sukat ei oo kovin kasarit vaan se mallityttönen muuten, harmi et olkatoppaukset ja tuulitukka jäi kuvasta..


Samasta kirjasta kuin nuo sukat hyppäs silmille hartiahuivi. Tällä tyylillä - erilaisina pintoina oon jo pohtinu toteuttavani torkkupeiton, mutta voishan sitä huivinkin tehdä.. Vois kokeilla samalla kaikki mahdolliset ja mahdottomat pintaneuleet. Oppis ainaki jotain uutta ja toisaalta vois tuhota jämäkeriä. Toisaata torkkupeittojen käyttö tässä taloudessa on suorastaan järjettömän suurta et onkohan tässä jajatuksessa mitään järkeä..Loppukevennys on tää sujakkapujakka tuulivie-miesolio. Joskohan armaani pitäisi moista paitaa kera prässinyloneiden(?) kalastaessaan.. Vois ehdottaa "lupaan tehdä, jos pidät" -tyyliin. Tuskin tarvii tehdä..

2 kommenttia:

joko kirjoitti...

minä olen ihan samaa mieltä kesäneuleista. monet mallit on kyllä nättejä mutta en oikein ole löytänyt sellaista, jonka kokisin omakseni. viime kesänä yritin aloittaa yhtä toppia mutta purkuunn meni kun ei se ollutkaan hyvä.

Lappis kirjoitti...

Iih, mulla on toi sama kasarikirja.

Mä olen myös ihan helisemässä kesäneuleiden kanssa. Mikään ei nappaa, joten taidan tehdä koko kesän joululahjasukkia tai jotain muuta pöhköä ja villaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...