sunnuntaina, huhtikuuta 02, 2006

"Pipo tai kaks"

pystyraita2Tässä se "kaks".
Lankana Mandarin petit kaksinkertaisena. Puikot 4 mm. Silmukoita alussa 76, suoraa 2 o 2 n ennen kavennuksia 16 cm. Lankaa meni ruskea kerä, 50 g, lähes kokonaan, väriraitoja muutamia metrejä. Hupaisaa on, että kuvittelin tekeväni pipoa lähes sadalla silmukalla, olin laskenut silmukat luodessa, mutta kavennusvaiheessa laskin puikolla olevat ja havaitsin että noin parikymmentä puuttuu. Kerrankin laskumoka toimi ja pipo on oikean kokoinen. Kuvitellulla silmukkamäärällä se olis huge.

020406 004Oranssit ja punaiset raidat on tehty kiinteillä ketjusilmukkajuoksuilla jälkeenpäin. Tämä siksi, että inhoan langan kuljettamisia takana, varsinkin kun lanka on kaksinkertaista ja neulos pitäisi joustaa. Nyt se joustaa, koska langanjuoksut kulkevat vain alhaalta ylös.

020406 012Päätteleminen meinasi jostain kumman syystä saada ahdistuksen aikaan, mutta se sujahti yllättävän nopeasti tuossa illan mittaan. Pohdin raitojen tekoa ensin jotenkin katkaisematta lankaa, mutta en saanut siistejä hyppyjä aikaiseksi, joten väriraitoja tuli 19, jokaisessa 2 päätä...

pystyraitaPidän kovasti, toivottavasti juniorikin. Teen varmaan isommallekin tärkimysotustukselle samantyyppisen version ja ehkäpä omaankin päähän tulee jotain vastaavaa. Yksi tai kaksi pystyraitaakin näytti aika tyylikkäälle.

I'll tell something in english tomorrow...too tired to think about it now

3 kommenttia:

KatjaL kirjoitti...

Hauska pipo! Olenkin miettinyt miten tuollaisen pystyraitapipon saisi tehtyä ilman niitä langankuljetuksia. Nyt selkis! Kiitos havainnollisesta esityksestä;)

Krista kirjoitti...

WAU!! Tosi, tosi kiva idea!!! Miten sinä tälläisen keksit? (kateellisena pohdin) ;o)

Saako matkia vähän? Haluu kans! (kun minä "haluun kans", se tarkoittaa kyllä, että niitä tulee sitten useampia kans). En tietenkään tee myyntiin toisten ideoilla.

tikru kirjoitti...

No toki ideaa käyttää saa, tuskin se mun alkuperäinen on :) pyöräkin kun jo keksittiin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...