sunnuntaina, kesäkuuta 11, 2006

Summer-sock

Ih. Pidän hetki hetkeltä enemmän tuosta langasta. Sain ensimmäisen sukan valmiiksi ja on ihan pakko esitellä se.

Lanka Online Summer Orange
Silmukoita alussa 60, kantalappu 30 s, 25 krs. Jalkaterässä 58 s.

Kantapää on mulle erikoinen, eli tein tavallisen kantalapun (se kerrattu ja turvattu ja kestävä ja joskus jopa ruma) sijaan palmikoilla ja varren neuleella jatkuvan kantalapun, jossa palmikot päättyvät kantalapun kulmakavennukseen. Tein kantalapusta myös lyhyemmän kuin normaalisti, koska jalka johon tuo tulee on pienempi kuin ensin aioin.

Jatkoin joustinneuletta 4 o 1 n läpi sukan pohjassakin ja päälle terään tein kolme palmikkoa, jotka mukavasti jatkuivat varresta.

Kärkikavennus on reunoista kavenettu keskelle (lattakavernnukseks kutsuisin, koska siitä tulee littana, kuin lapasessa).

Näistä tulee iiiihanat vaikka itte sanonki, tuo lanka on tosi miellyttävää neuloa ja tuntuu hyvälle. Päältä näyttää mun jalassa vähän naftille, mutta mun siro 40 on iso 37 sukkiin, vaikka sukat joustaakin hyvin.

Kahden pyöröpuikon tekniikasta. Alun totuttelun jälkeen meni tosi nopsaan ja helposti. Ainut ongelma mulla oli se, et toinen kolmosen pyörö on tosi halpismallia, eli puikon ja vaijerin välissä on iso kynnys ja se tahmoo kiinni kokoajan kun käsiala on suht tiukaa. Toinen sen sijaan luistaa kuin unelma. Kannattaa kokeilla, eihän tuo toki vielä ole yhtä nopsaa kuin kolmella tai neljällä puikolla, mut sukan sovittaminen ja muu mallailu on paljon helpompaa ja ainahan voi opetella uusia juttuja. Mäkään en tuntenut magic loopia omakseni, mut se johtu varmaan liian lyhyestä pyöröstä.

5 kommenttia:

Carita kirjoitti...

Hieno sukka:D Kiva idea jatkaa mallineuletta kantalappuunkin, täytyy joskus kokeilla.

Roora kirjoitti...

Ihana sukka. Munkin täytyy kokeilla tota kantalappu juttua. Ja tota lankaa on pakko hamstrata jostain. :)

Jatta kirjoitti...

Ootpa nopee! Kaunis sukka ku mikä, pakko löytää samaa lankaa :)

Seuraavia sukkia varten hommaan kyllä kahdet 30cm pyöröt, kiitti vaan.

Ripsu kirjoitti...

Onpas tosi kauniita yksityiskohtia! Ne on musta parasta käsintehdyissä neuleissa :) Ja mäkin tykkään tosta langasta, tahtoo...

mari kirjoitti...

Kääk - mikä vauhti!
Ihania detskuja!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...