lauantaina, heinäkuuta 08, 2006

Kysymys tai pari Enestä

Mitenhelvetissä..köh..Auttakee..

Aloitin siis Enen ja onnistuin luomaan ne kaikki 375 silmukkaa ja ilmeisesti pari yli. Onnistuin neulomaan ensimmäisen kerroksen säädöillä ja toisen säädöillä ja nyt viidennellä kerroksella en haluais enää säätää.

Mutta, en hahmota tuota
Notes: The section of the scarf inside the border markers have four decreases on every RS row (one decrease inside each border marker and a double decrease centered in the middle of the scarf)

Eikö näitä kavennuksia ole merkitty kaavioon? Mulla jää nimittäin keskelle aina yks ylimääränen kun tuun oikealta puolelta, pitäis siis kaventaa neljä kerralla? Eikus viis, muuten vasen puolisko jää muotopuoleks. (paitsi et katoisko tää onkelma, jos kadottaa sen yhden silmukan siellä heti alussa oikealla puolella? Mut entä sit tuo tuplakavennus keskellä?)

Mihin ne BM:t tulee? Eli missä muualla mun pitäs älytä kaventaa. Sinne kaavion vihreiden viivojen kohdalle? Eli onko se aina kavennettava silmukka se harmaa - tyhjän silmukan merkki siinä?

Miksei ne oo merkitty kaavioon? Hä? Kysyn vaan.

Nimim. TTPHN
(Tosi Tyhmä PitsiHuiviNeuloja)


Edit: 22.49. Tadaa, eka kerros selvitetty, eikä yhtään silmukkaa ollu yli. Iso kiitos avusta!!

10 kommenttia:

amelie kirjoitti...

Omasta enestä on jonku verran aikaa, mutta kyllä ne kavennukset on siinä kaaviossa.

Oikealla puolella oikeassa reunassa heti reunuksen jälkeen on kaks kavennusta (ne kenoviivat vasemmalle) sitten keskellä on se kahden silmukan kavennus ja vasemmassa reunassa just ennen reunusta on kaks kavennusta (kenoviivat oikealle).

Kai huomasit, että se reunuksen kaavio on jaettu kahteen osaan. Siis siinä on chart 1 right half ja chart 1 left half.

amelie kirjoitti...

Niin ja ne markkerit tulee vihreitten viivojen kohdalle, eli ensimmäisellä rivillä neulotaan kaks yhteen, langankierto ja kaks oikein ja sitten silmukkamerkki ja jatketaan matkaa.

Harmaista ruuduista en uskalla sanoa mitään, ku en koskaan ota niitä huomioon millään lailla. Neulon vaan sen mikä on valkosella pohjalla.

tikru kirjoitti...

Hitsi.
Tein siis kaavion mukaan ja silti tuo mätti ja pahasti, vaikka kuviot alko muodostua ihan oikein. Ja huomasin joo vasemman ja oikean.

Ei kai auta kuin yrittää uusiks. Helvata, tuo tapa aloittaa huivin alareunoista on vaan jokseenkin työläs purkailla useemmin :) Mut ittepähän halusin haastetta.

laurakoo kirjoitti...

Ööh, mulla on toka Ene parhaillan puikoilla ja oon vasta ykkös-chartissa. En oo tutkaillut sanallisia ohjeita juuri silmukoiden luomisen jälkeen, kaavioissa on musta kaikki oleellinen (=tuijotan vain niitä ja sitä monennellako kerroksella oon) ja ainakin toistaseks mulla on täsmännyt ihan ok.

tikru kirjoitti...

Eli mun matikkapää ei pelaa :) Mäkin yleensä seurailen vaan kaaviota kun oon ohjeen kertaalleen lukassu, mut nyt alko häirää ku samat onkelmat ilmaantu jatkuvasti.

Kiitoksia apusista.. Mä aloitan alusta.

Terhi kirjoitti...

Olen menossa rivillä 16, enkä ole edes huomannut tuollaista notes-juttua, eli kyllä ne kavennukset on kaikki siinä kaaviossa. Eka kerros on kyllä aika haastellinen, mulla oli myös monta ylimääräistä silmukkaa puikolla siinä vaiheessa, kun ei olisi pitänyt olla enää yhtään. :-D

Maiju kirjoitti...

Ole päivä tarkastamatta blogilistaa, ja jo Hän on ehtinyt tehdä kolme uutta päivitystä.. ;) Varsin reipasta, sanoisin. T. nimimerkki Ei-Tällä-Helteellä..

tikru kirjoitti...

Puuh. Nyt molen luonu Tasan 375 silmukkaa. Tarkistettu ja tarkistettu. Ja menoks..

Maiju.. tänään oli päivityspäivä ihan selkeesti. Sitäpaitsi Susannaki päivitti ainaki kolmesti, ni pitihän munkin.

muoriska kirjoitti...

Argh ei saa kiustata pienempiä... pitääkö minunkin repsahtaa vielä eneen ja kiriin ja .... kaikkiin huiveihin.. ei tällaista tekstiä saa kirjoittaa.. auttaa ei päivässä VOi olla niin paljon tunteja että kerkiää tehdä kaikki mitä tahtoo.. Nukutteko te naiset koskaan??
Huok...

Susanna kirjoitti...

Täytyyhän sitä nyt päivittää, kun kerrankin on viikonloppuna lukijoita! Yleensä on niin hiljaista, mutta nyt taitaa olla niin että ihmiset on ihan kyllästyneet jo paistattelemaan päivää :D

Tää onki hyvä juttu että muut tekee innolla huivit eka, ja mä alan sitten vasta Eneä vääntämään, kun kaikki ongelmakohdat on ratkottu :D nimim. tusshenat odottelee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...