perjantaina, heinäkuuta 21, 2006

Reissussa rähjääntyy

Kun saa postista kätöseen säkin, herää epäilys sen sisällön kunnosta, varsinkin kun postina on kirjoja.

Säkin sisällä oleva laatikko oli ruttu. Epäilytti vielä enemmän ja tuskainen hiki nousi pintaan. Joku ryökäle murskannu mun kirjoja!?

Laatikon avaus paljasti kuitenkin suhteellisen mukavasti matkanneen, reissussa hyvin vähän rähjääntyneen kvartetin. Kvartetin lankaan liittyvät jäsenet ovat: Happy Hooker eli se Iloinen Lutka ja Knitting Vintage socks. Kaksi muuta lankaelämän ulkopuolista jäsentä ovat Gabaldonin A breath of snow and ashes sekä Stroudin Ptolemy's Gate, joista jälkimmäinen ensisijaisesti Juniorille, ensimmäinen mulle.

Pikavilkaisulla Happy Hooker miellytti kirjoitustyyliltään, itsas jäin lukemaan sitä jo, vaikka piti vain vilkaista. Perusteos virkkauksesta, alusta alkaen. Sopii mulle. Ohjeissa ei ollu mitään ihmeellisyyksiä, perusjuttuja sielläkin. Mukavaa tässä kirjassa on heti se, ettei virkata pitsiliinoja (yhtään niitä väheksymättä tai niiden tekijöitä tönimättä) vaan vaatteita, asusteita jne. Mä sain pitsiliinakammotuksen yläasteella pakkovirkkauksessa. HH tulee käyttöön ja lukuun myös.

Knitting Vintage Socks sai heti plussan kierrekantisuudesta. Se pitäs säätää johonkin direktiiviin, et neulekirjat tai yleensäkin kaikki ohjekirjat pitäs olla kierrekantisina. Kuka nyt voi pitää toisella kädellä ohjekirjaa auki kun tarviis molempia säätämiseen. Tai sit pinota kamala kasa tavaraa sivujen päälle et aukeama pysyy kohdallaan. Taaaaii taivuttaa kirjan selkämystä niin et rutisee ja kohta sivut irtoilee (BeenThereDoneThat).

Sisältö näytti juuri sille mitä odotinkin, erilaisia sukkia eri aikakausilta. Pintaneuleita, kärkiä ja kantoja. Malleja, joista tulee tehtyä varmaan osa, mut täytyy sanoa, et Knittyn sekä Ullan useat sukkamallit kepittää näistä monet 6-0 mun silmissä. Mut parasta on ne kannat (mäkin osaan kohta Walesilaisen).

Edit: Pakko lisätä heti, et historia, siis se vintage-osuus on mielenkiintoinen...palaan lukemaan..

Lisää kunhan ennätän syventyä ja aikaa on.

Maksoin muuten opuksista postikuluineen apaut 59 euroa.
(Esmes. Suomalaisesta KVS 22,20, HH 16,60, PG 18,50, BoSaA n. 30(saatavilla olevana) Yhteensä n. 87 euroa. Kato nyt kulta kuin paljon mä taas säästin :) )

3 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Kateus iski. Toi kierrekantisuus on muuten aika kymppi juttu.. nosti heti ko. teoksen arvoa mun silmissä :)

Annash kirjoitti...

Mulla jäi yöunet vähiin lukiessani Breath of Snow and Ashesia. Aina kun kuvittelin, että luen vain tämän luvun loppuun, niin eiköhän taas ollut oikea cliffhanger siellä luvun lopussa ja oli pakko jatkaa taas, kun ei vaan voinut jättää tarinaa kesken.

Hauskoja lukuhetkiä!

tikru kirjoitti...

Mä luin aikaisemmista kolme sillee hulluna putkeen kai toissakesänä ja nyt on pakko kerrata tuota edeltävä ennekun isken tuohon uusimpaan.
Silmät on solmussa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...