maanantaina, heinäkuuta 24, 2006

Who do the dishes - eli KoolAidaten

Padassa porisee vihreä-oranssi-lanka. Karmee yhdistelmä. Eh. Mun värimaku ei oikein toimi..tai ainakaan maku..hajusta puhumattakaan.

Miten Aidasin (muistiin tulevaisuuden varoitukseksi):
1. Ensin surffailtiin sivuilla, täytyyhän sitä vähän tehdä pohjatyötä..
- Kotimainen addiktisivusto ei vielä tarjoa hirmusti, mut loistava alku.
- Street and YO's heitti tajuntaan tuon vyyhdin koon, haluan siis raidoittuvaa, en rääkättyä. Vyyhdillä pitää olla kokoa.
- Knittykin.
- myös Ginabeanan sivustoille eksyin
- tää oli jo turhake, mut tutkailin silti.
- värikartta oli hyvä löytö.

2. Mittailin apaut yhteen kerrokseen menevän langan määrän, mulla se oli 64 s, 2,5 puikoilla 84 cm venyttämättä lankaa. - Laskutoimituksia, tuolien sijoittelua käytävään - Vyyhdistä tuli n. 11 m pitkä.

3. Kävelyä Nallekerän verran edestakaisin. Sidoin ja mittailin vyyhdin sekä raitojen kohdat.

4. Vyyhti sotkien kasaan (joo, arvasin et tää on mulle vaikein vaihe, selvittelin sitten kastelun jälkeen). Kastelu etikkavedessä, loraus etikkaa tiskialtaaseen ja vettä päälle. Pahimmat vedet pois.

5. Kattilaan vettä ja Koolia ja suolaakin heitin. Vihreää ensin. Lankaa kattilaan ja kiehumaan. Koska haluan värin kestävän myös pesussa, keittelin lankaa vartin verran, ihan siis todellakin keittelin. Samoihin aikoihin Laitoin toiseen kattilaan oranssia ja myös kiehumaan.

6. Kiehuttelua ja huljuttelua. Vartti, kaksi, ei kovin tarkkaa, katoin telkkua samalla. Levy pois päältä, sai jäähtyä. Värin säätöä tässä vaiheessa, oranssiin vähän punaista lisää. Hetken kiehautus.

7. Langat ylös, huuhtelu. Eipä irronnu oikeestaa mitää. Huuhtelin vielä kevyessä huuhteluainevedessä ja puristelin kuivamaan.
Eh..
Hollannin lippu tulee mieleen. (Irlanti, irlanti, irlanti *)

Mua huijattiin, pussin väri ei olekaan sama kuin nesteen väri..Joten, sininen olikin punaista - Kerällinen, jämät itsas keltaista seiskaveikkaa kylmänsävyiseen punaiseen - eh. Karmiva punainen. Ja hei, mähän inhoon persikkaisia sävyjä, mut onneks onnistuin värjää sen väristä lankaa.

Toinen vyyhti Nallea oli tarkoitus värjätä sinisellä liukuen, ei ole sinistä joten siitä tuli vaaleanpunaiseen liukuen. Tätä vyyhtiä en kastellut ennen värjäämistä, joten ensimmäiseks väriliemeen koskenut imaiskin sit kiitettävästi kaiken värin.. Tosin sain vähän liukumaan, es vähän. Ja no, tuo vyyhti oli liian lyhyt. Pätkärääkättyä siitä tuleepi varmaankin, jos sen sukkiin lykkäsee. Noita värejä sais ehkä kauniimpina, jos pohjalla ois muuta kuin kirkas valkea. Esmes vihreä värjäs hianosti keltaiset kiinnityslangat. Hmm..

Tää ei ehkä oo mun hommaa noin isommin.. ehkä. Jätän sen fiksummille ja innostun ehkä uudelleen joskus. Onhan tuota mansikkaa vielä ja no, vähän vihreetäki ja keltasta, violettiakin.. voisin tehdä toisen inhokkiyhdistelmäni violetti-keltanen..jees.

Edit: *Köh.. Irlanti, ei Hollanti. Kiitän Jepy.. Nolotus :)

Edit2:

Ällöpersikkaisen seiskaveikan uusi tuleminen. Patoihin hulahti kirsikkaa ja sitä, josta tulee violettia.. Huomattavasti parempi lopputulos verrattuna edelliseen kylpyyn.

7 kommenttia:

Jepy kirjoitti...

Niin siis Irlannin lippu :o)

muoriska kirjoitti...

Yess tällaista lisää.. muuten mulla tuli kans saman väristä vihree valko oranssia.. nimittäin
vihreetä elintarvike väriä luonnonvalkoinen pohja ja orange kool aid.. tästä tulee kuvallinen postaus kunhan on kuivuneet langat ja pesty uudelleen.

Kyllä se siitä, usko pois.

Jatta kirjoitti...

Kuinka ahkeraa. Ja työteliään kuuloista. Voi kauhistus.. Kelta-vihreä näyttää upealta, mun makkuun onpi se.

Jatta kirjoitti...

niin siis persikka-vihree *punastus*

tikru kirjoitti...

eiei.. ei persikka.. kirkuva oranssi :)
Persikkaa oli tuossa seiskaveikkakerässä sisuksissa. Sen mä värjäsin uusiks.

Jatta kirjoitti...

Oolrait. Sekoitin :) Mut hieno se silti on.

Eevis kirjoitti...

Minustakin usein tulee paras väri, kun ensin värjää kirkuvia kamalia värejä ja sitten taittaa grapella ja kirsikalla niistä kauniita murrettuja sävyjä. Ei oikeastaan voi mennä pieleen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...