lauantaina, joulukuuta 09, 2006

Geometric

Yarn: Huopanen (darker blue) Fritidsgarn (light blue)
Needles: 5, 5 mm
Loops 40, thumb 16
Washed 50 deg, short wash

I tested Finnish felting yarn. Not bad, but not became conviced

Huopasen ominaisuuksista lukeneena mietin ennen tumppujen tekoa, miten estäisin muhkuhuopumisen ja päätin tehdä reilusti suositeltua (8-10 mm) pienemmillä puikoilla. Tilaa huopumiselle ja muhkuilulle olisi näin vähemmän. Toisaalta myös Fritidsgarnin puikkosuositus on 5,5 mm ja alle. Tein tumppuihin peukalokiilan ja muuten ne noudattelee apaut Huopasen vyötteen takapuolen keskikokoisten tumppujen mittoja, vähän pienempinä tosin.

Koneeseen pistin ne pikapesuun ja toivoin ettei tapahdu kamalia. Ei tapahtunut. Tumput on miesten mitoissa ja huopuivat mukavasti. Pinta tosin Huopasen kohdalla on kaikkea muuta kuin kauniisti huopunut, mutta pahemmilta muhkuroilta vältyttiin ja toisaalta tumput taipuvatkin. Samalla tekniikalla olen tehnyt mm. Liekkilapaset ja lepakot sekä keväiset ompputumput, eli puikkokoko on normaali, ei normaalia suurempi ja pinta näissä on ihan toista luokkaa huovutuksen jälkeen.

Kirjokoristelin huovutuksen jälkeen.


Tämä lienee yksi harvoista kohtaamisistani Huopasen kanssa. Varauduin ja tulos on positiivinen.

Pukki vie.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivat niistä tuli!

Minä oon kuvitellut, että muhkuraisuutta saa vähennettyä sillä, että tekee löysempää isommilla puikoilla. Silloin olis tilaa huopua kunnolla eikä huopunut villa tiivisty niin pieneeen tilaan ja mene muhkuille. Tämä on tietysti vain mun teoria. Tarvispa oikein testata mallitilkuilla. Pirkka-langasta ainakin tuli kauniimpaa huovutettua pintaa, kun käsiala oli tosi löysä.

tikru kirjoitti...

Jaa-a.. mulla taas on kokemukset, et parempi ja tasaisempi pinta tulee, kun neuloo vaan normaalia vähän isommilla. Toki tää on kiinni materiaalista jota neuloo. Tosin ilmeisesti myös mun käsiala on pikkuisen normaalia löysempi, joten sekin vaikuttaa. Hahtuvasta neulottuna jätti-isoilla puikoilla mulla tulee vaan hermoromahdus. Siinä neulomisvaiheessa. Testaan hahtuvaa normikokoisilla puikoilla piakkoin.

Tarkoituksena ei siis tässä ollut saada huopapintaa, sitä sileää, vaan huovutettua neulepintaa, jossa silmukat mm näkyy vähän.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...