perjantaina, joulukuuta 01, 2006

Perjantaipiristeitä

Aika rankka duuniviikko takana ja muutenkin. Eilen olin vasta kasilta kotosalla ja tyhjäilin päätä neulomalla. Mitä hankalampi olotus, sen vaikeempi neule ja olo on kerrasta parempi. Neuloin ensin noita kynsikkäitä, mutta ne tuntu liian aivottomille, joten puikoille loikkasi Knittystä Shedir-pipo (pdf). Lankana on SNY-Lanett :) se tiesi heti mihin oli menossa.

Kävin mummilla etsimässä lainaan vyyhdinpuita. Mummi on luonteeltaan hamsteri (ei tarvitse miettiä mistä mulle on periytynyt tiettyjä ominaisuuksia) ja vanhan maalaistalon pihapiirin aittoihin on kerätty kaikkea vuosisadan tai parin varrelta. Ihan rehellisesti, ainakin vuosisadan ajalta. Yhtä aittaa penkoessani törmäsin 70-lukuiseen poplariin. Vetäisin päälleni ja totesin et kas.. vain hihat lyhyet. Sain lahjoituksena sen mummilta ja kuulema vyyhdinpuiden kohtaloa selvitellään. Viipsinpuut löyty, mut nyt pitää saada vyyhdeltä kerälle, ei toisinpäin.

Arvatkaa harmittaako mua se, että suvun naiset ovat olleet kautta linjan varsin sirojalkaisia ja rakastaneet kenkiä..Aarreaittojen ja varastoiden kätköistä löytyy mitä ihanimpia kenkävirityksiä, mutta parhaalla tahdollakaan ei 36 kenkä mene mun siroon 40 jalkaan.

Mummi lykkäs myös lankoja ja yhden neulotun sukan mulle matkaan, ne langat on siihen toiseen. Ilmeisesti silläkin on ollut yhden sukan syndroomaa :).

Posti toi myös ihania piristysjutskia. Sain mun uuden hienon masiina-aparaatin eli kerijälaitteen, kyllä kelpaa rullailla.

Myös IK:n talvinumero tuli. Ihanaa, mukava havaita, että tilaus toimii alkukankeuden jälkeen huomattavasti pätevämmin.

Arwen meni sittenkin harkintaan, siinä on vaan muutama ihana kohta, joten en tiedä teenkö sitä sittenkään sellaisenaan. Hupaisaa, mutta lehdessä on jopa mainokset lukemisen ja katsomisen arvoisia. Kertoilen enemmän kunhan pysyn hereillä.

15 kommenttia:

mari kirjoitti...

Mäkin sain talven Ik:n. Arwenissa en oikein tykkää siitä miten hihan on mallattu, enkä vartalo-osan vajaasta pituudesta. Mutta oli siellä silti kaikkea kivaa. Mellastin tuolla Interweaven sivuilla pari päivää sitten ja aloin tilailemaan noita Knitscene- lehtiä irtonumeroina. Katsotaan kauanko kestää ennekuin ilmestyy postilaatikkoon...
Masiina-aparaatti on kadehdittavan ihana. Jos tilaan sulta pari vyyhtiä lisää sitä ihanaa Pirtin Villalankaa, niin hurautatko tolla sen mulle kerälle? :-)

tikru kirjoitti...

:) Hurautanhurautan varsinkin jos saan ne vyyhdinpuut. Mä vaikka suristelen sit kaks kertaa ihan siitä ilosta et on pelit ja vehkeet ;)

Tuossa Arwenissa tökkäs mullakin ne hihat, sen vartalon olin jo suunnitellu pidentää. Huppu ja ne reunukset on ihanat, mut en mä pelkästää niitten takia. Ne voi ympätä johki muuhunki.

tikru kirjoitti...

Aaah..pääsenkö mä kehräämölle taas ihan luvan kanssa ostelee..

mari kirjoitti...

Pistän kohta tilausta.... jos siis sopii? ;-)
Ajattelin että vaikka johonkin talviseen pitsihuiviin. Eebenpuiset pyöröt on jo tilauksessa ihan varta vasten sitä varten.

Villasukka kirjoitti...

Voi hitsi.... kaikki muut tuntuvat saaneen IK:n tänään....mulla oli vaan kamala pino mainoksia ja Pirkka...

tikru kirjoitti...

mari, tietysti sopii. Tutkaile pirtin sivuilta mitä haluat... voisin pyytää sulle lankakartat seuraavaan mukaan.

routa kirjoitti...

niinpä, siinä IK:ssa taitaa saada kuolata seka malleja että mainoksia, ainakin kun joskus oon päässyt tutkaileen, niin voi hirvitys miten paljon lankojen mainoksia mahtuu yhteen lehteen, ja sitten vain huokaillaan "ei täällä tommosia ole, voiskohan niitä tilata, ai kuka sanoi että varastot täytyy tyhjätä ensin" onkohan meidän lehdet vähän vajaita ilmoitusten suhteen?

Tikuttaja kirjoitti...

Mummosi siis antoi sinulle yhden valmiin sukan... Tästä syntyi aatos, että olisikos tuossa ideaa toisen sukan syndrooman hoitosuunnitelmaksi tyyliin: neulo yksi sukka, jonka lähetät toverille. Toveri neuloo sille parin ja vastavuoroisesti neuloo itselleen mieluisasta mallista yhden sukan, jonka lähettää ohjeen kera ekan mallin lähettäjälle jne... Eli ei tarttis neuloo kuin yksi sukka/malli (edellyttää että käsialat mätsää osapuilleen)

famu kirjoitti...

Vyuyhdinpuut tulin hankkineeksi neulekoneaikanani ja käytän niitä tietysti edelleen.-Kreikkalaisittain toivottelen Sinulle "Kalo mina" eli hyvää uutta kuukautta,siis joulukuuta.

Anonyymi kirjoitti...

Sukuvikaa on varmaan monessa muussakin suvussa ;-)
Shedir on kaunis, täällä muuten on "miten malli syntyi": http://www.girlfromauntie.com/journal/index.php/2004/out-of-my-noggin-and-onto-your-head/
Ihastuttavin tähän mennessä näkemäni on tweed-Shedir See Eunny Knit -blogissa.
Arwen-takissa palmikointi korostuu kun rinnalla on yksinkertainen pinta, minusta sileän ja tiuhan palmikon yhdistelmä on hyvä: reunus korostuu. Jos sileä on liian sileä, lankana voisi olla jotain jossa on vaihtelua, väriä tai pintaa.

tikru kirjoitti...

Villasukka, sä saat varmaan sit maanantaina, mut kyllä sitä kannattaa odottaaki.

Tikuttaja, ei hassumpi idea, mut noi käsialat on niin yksilölliset. Mulla vaihtelee jo peräkkäisissä sukissa jonki verra.

Famu, kalo mina :) kiitos samoin. On vyyhdinpuista pari hakemusta vetämässä. Saa nähdä miten käy.

Raglana, joo mä kattelin kans noita shedireitä. Saa nähdä millanen tästä tulee, vähän tuntuu isolle, palmikot ei näy niin hyvin, jos pipo ei veny. Ja on muuten yllättävän hidasta neuloa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva että lanka puhui! Minäkin olen hieman katsellut tuota Shediriä, tykkään tavasta jolla kuvio kiemurtelee. Kunpa vain ehtisi jossain vaiheessa kokeilla.

Ainoliisa kirjoitti...

Hei Tikru, moninkokertaisesta Lanettista teet Shediriä? Yritin tihrustaa kuvasta; näytti ettet ainakaan yksinkertaisesta?

musta lammas kirjoitti...

Mulla on ihan sama juttu, haluaisin muuttaa Arwenin hihat (niiden pitäisi olla leveämmät, tai ehkä hiukan levenevät jotta 'haltiaprinsessa matkalla incognito' -vaikutelma olisi täydellinen, siis minusta) ja luultavasti pidentää helmaa.

tikru kirjoitti...

ainoliisa tuplana ja puikkokoko on 3 mm.

mustalammas, just samaa pohdin, inhoan ranteesta liian tiukkishihoja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...