lauantaina, tammikuuta 06, 2007

p5tog!

Inhoan näitä p5tog! Miten voi neuloa viis nurin yhteen varsinkin kun käsiala lipsahtelee tiukaks. Plääh. Kuten näkyy nuo kaks möykkyä on erilaisia, ne on tehty erilailla. Mut aivan sama, mä möykyttelen nuo miten saan, kunhan tulee siistejä möykkyjä.

Muuten pidän Swallowtailista kovasti. Etenkin langasta, Wetterhoffin Sivillaa ja sen väristä (911). Jatkan möykkyjä. Hmph. Kärsivällisyyden rajat alkaa löytymään.

I hate these p5tog. I hate. As you see, these two lumps are different. I'll purl my nupps of Swallowtail like they would like to come. Mainly purpose is that there would become a lump and look something like that.

I like my future Swallowtail Shawl. Specially the yarn and colour(911) are so great. Yarn is Wetterhoff's Sivilla (30% silk and 70% wool). But borders of my patience are so close with those nupps.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onkos sulla joku niksi tuohon viisnurinyhteen? Vastaavassa paikassa teen näin: nostan muut silmukat puikolle, kudon viimeisen, ja sitten nostelen ne toiset yks kerrallaan vimeisen yli. Joskus on ihan mahdoton vetää lankaa yhdellä kertaa kaikkien yhteenneulottavien silmukoiden läpi.

Sama toimii kun, usein pyöröneuleen lopussa, käsketään vetää lanka silmukoiden läpi ja kiristää. Sen viimeisen lenkin voi vetää pitkäksi ja katkaista, eikä tarvii alkaa pujotella neulan, koukun tms. kanssa silmukoiden läpi.

Anonyymi kirjoitti...

Ja siellä Swallowtail KAL:ssa neuvottiin näin: nosta ekat 3 yhteenneulottavaa oikealle puikolle, neulo 2 seuraavaa yhteen nurin ja nostele ne 3 ensin nostettua niiden yhteenneulottujen yli. Näyttää ainakin mun swallowtailissa ihan samalta ;D

Marsvin

Anonyymi kirjoitti...

Mä ennakoin edellisellä kerroksella ja tein aina nuo 5 yhteenneulottavaa normaalia löysemmiksi ja neuloin sitten ihan perinteisesti, mutta kyllä nyt jälkeenpäin nuo ylläolevat ohjeet vaikuttavat varsin fiksuilta.

tikru kirjoitti...

Marsvin ja raglana.. oon toteuttanu noita kahta ja joskus jopa kolmatta eli nostan neljä ja neulon viimeisen ja nostelen muut yli. Eli kaikki mahdolliset möykkyset menossa ja käytössä :) Ja vielä joskus jopa kaikki viisi nurin yhteen..

mennahuu kirjoitti...

Minä tein kuten Katinkontti, tein yhteen neulottavista lenkeistä niin löysiä että kaksi puikkoa mahtuu niiden läpi. Minulla oli käytössä erittäin suippokärkiset puikot.

Kuvia ei näy vielä blogissa, sillä Swallowtail on vasta pingottumassa.

Anonyymi kirjoitti...

Sama vika oli rahikaisella, hermo meni niiden palluroiden kanssa. Muuten kiva malli. Koetin tehdä löysiä, mutta jostain ne vain kiristyivät. Puikotkin saattoivat olla pikkasen tylsät, mutta hermo meni tosiaan

tippi

Anonyymi kirjoitti...

Enpä selvästi ole ainoa, joka menetti hermonsa noiden kanssa. :)

Itse neuloin ne ihan 5 nurin yhteen niin, että juuri ja juuri sai puikon läpi niistä ja sitten kädellä koukkasi langan sinne puikon kärkeen ja läpi. Aikaa se vei tosi paljon, mutta tulipahan tehtyä.

Nuo ylivedot olisi ehkä ollut nopeammat näin jälkeenpäin ajatellen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...