perjantaina, toukokuuta 04, 2007

Kirjoja

Lainasin Käsityön pikkujättiläisen (Annukka Mikkola). Kirja on perusteos sisältäen tekniikoita ja ideoita kirjontaan, tilkkutöihin, virkkaukseen, neulontaan, huovutukseen, kudontaan sekä solmeiluun ja punontaan. Perusteos perustekniikoista. Galleriat on ideoita antavia ja niitä vois olla enemmänkin. Yllärinä neulontapuoli ei antanu mitään uutta, mutta en oikeastaan sitä odottanutkaan. Positiivisin oli kirjonta, mä en oo mikää kirjonta-ihminen, mutta kirjassa oli useita sellasia vapaasti maalailtuja, värikkäitä ja jotenki.. rikkaita kirjontoja, joita tekis mieli kokeilla ja yhdistellä muihin töihin. Kokonaisuudessaan kirjan kuvat on antoisia ja niistä voi repiä ideoita, mutta, kuten sanottua, perusteos, jollaiseksi se lienee on tarkoitettukin. En ostaisi.

Mulla on pitkään ollu Amazonin toivehimotuslistalla paaaaljon kirjoja alaan ja alattomuuksiin liittyen. Tänään laitoin (menneen palkkapäivän kunniaksi) kirjoja tilaukseen. Yllärispylläris sukkakirjoja tulee tuplana; Favourite Socks siirtyy munkin hyllyyni, kuten myös Nancy Bushin Folk Socks. Palmikot on mun himotusjuttu, joten The Vogue Knitting Stitchionary -sarjasta posti tuonee mulle kakkosen, Cables.

Myös muutama hömppäkirja kesää varten kielillä.. ja nyt voi sit vaan ootella...ja neuloa ja paistaa akryylejä.

Kuolauslistalle jäi mm.
Knitting with balls
Nicky Epsteinin reunat beyond, over, on
Viking Patterns
Celtic collection

6 kommenttia:

mari kirjoitti...

Mäkin sorruin tilaamaan tänään - en tosin kirjoja vaan lankaa (ihanvähänvaan). Mistä sä muuten yleensä tilaat kirjat? Mun tilaukset amazon.comista (siis jenkeistä) taitaa loppua, koska kolmesta viime tilauksesta kaksi on joutunut tulliin ja olen joytunut maksanmaan alv-verot ja tullimaksut yllärinä päälle. :-(

tikru kirjoitti...

amazonistahan mä..
vielä oon säästyny tulleilta, mut oon miettiny et vois harkita myös eurooppalaisten amazonien käyttöä, hintaerot on satunnaisia puoleen ja toiseen. Mites tullit esim ranskan, saksan tai enkun amazonista, kun ne on kuiteki eu-aluetta?
Joku viisaampi kertokaa..

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole tullia EU-maista. Mä olen tilannut enkun Amazonista ja tosi nopea oli toimitus! Suossailen.

Marsvin

Jonna kirjoitti...

*kuolausta*

EU:n ulkopuolelta tilattuna voi tilailla noin 45 eurolla ilman, että pitää maksaa tulleja, mutta jos tilaus on tuota isompi, voi joutua maksamaan ylimääräistä.
EU maista tilattuna ei tosiaan tulleja yms mene :)

joko kirjoitti...

ja alvit on kirjoissa vähemmän kuin langoissa eli kirjoja voi tilata meren takaa suuremmalla summalla ilman tullimaksuja.

tuo favourite socks vaikuttaa kivalta kirjalta.

mari kirjoitti...

No mä jouduin maksamaan tulleja pienemmistä ostoksista. :-(
Joutuu varmaan siitä että Portugalissa tulli alkoi yhtäkkiä toimia, uudet tuulet puhaltavat täällä julkisella sektorilla! :-D

Euroopassa ei ole sitä vaaraa, mutta joskus hinnat ovat korkeammat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...