torstaina, toukokuuta 03, 2007

Tikrun kokeileva keittiö

Heipä hei. Tänä iltana meillä on tarkoitus valmistaa akryylilaminaattia. Tätä voi tarjoilla pienille, innokkaille äitienpäiväkorujen tekijöille, toki kannattaa ensin testata korun teko itse, jotta se sitten myöhemmin onnistuu lähes kivuttomasti.

Tarvikkeita näet tässä:
- akryylilevyjä, halutun värisiä ja mielellään samaan muotoon sahattuja.
- puristimia levyjen laminointiin
- Joku jonka väliin levyt laitetaan puristumaan (ohjeenmukainen lattarauta on vähissä tällä hetkelä)
- Patalappuja ja -hanskoja palovammojen ehkäisemiseksi
- Uuni

Lämmitä uuni 170 asteeseen ja laita puhdistetut akryylilevyt mukavaan kasaan puristusvehkeiden väliin (toki puukahvaisia ja puisia vanereita ei kannata laittaa uuniin, joten tällöin lämmittely onnistuu vaikkapa pellillä).

Laita levyt puristimineen tai ilman uuniin ja anna hautua mukavasti tunti. Kun kämpän täyttää lämmenneen muovin käry, alkaa olla aika toimia.
PS. Muistithan ottaa akryylevyistä KAIKKI suojakalvot pois. Jos ne saakutin värittömät tarrat on välissä, ei laminointi onnistu. (Enihankaikistamuistanueka).

Uunista ulosoton jälkeen puristusta lisätään sopivissa määrin (Minkä saa aikaiseksi kätösin kiertämällä ja lopuksi pihdeillä) Kannattaa kurkkia, että levyt pysyvät paikoillaan kiristämisen aikana.

Irroitettaan jäähdytyksen jälkeen. Pienet mutkat ei haittaa, koska pala sahataan vinoon. Toivoa sopii, että eri väriset levyt pysyvät kiinni toisissaan.

Tarjoillaan kylmänä ja kovana. Paloitteluvälineenä käy pistosaha, lehtisaha tai rautasaha.

(Jos tästä seuraa jatkoa, näette tuloksia myöhemmin, nyt muovikäry vie tajun).

2 kommenttia:

Palaga kirjoitti...

Odottelen innolla kuvia koruista!

tikru kirjoitti...

Mä myös :)
Töitä se teettää, etenkin kun en päässyt vannesahaan käsiksi vaan palasten sahaaminen menee käsipelillä. Ei se mitään, jos niitä pitäs sahata pari, mutta kun puolen sataa...

Paistoksia on jälleen uunissa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...