torstaina, kesäkuuta 07, 2007

Tikru goes international

Hello from Finland. I read the book from USA and there is the sock pattern from Norway. The yarn which I'll use is Portuguese and the needles are ordered from UK, made in Germany.

Sain tänään Favorite Socks -opuksen jälkitoimituksella (eilen tuli se ensimmäinen osa toimituksesta). Toteuttamisen arvoisia sukkia, mutta tuo Folk Socks iski paljon enemmän ja kovempaa. Laitan FS:n hautumaan ja selautumaan. Myöhemmin lisää.

Aloitin Norwegian Stockingsit, norjalaissukat, Folks Socksista ja kaivelin lankakoria värivalikoiman takia. Ois musta-harmaa-punainen -vaihtoehtokin löytyny, kuten originaalissa mallissa, mutta silmää miellytti kovasti Marin diilaamat villalangat, joten ruskea, tumman ruskea ja punertava on SNY-johdannaisia ja kävi noihin ruskeisiin hienosti, joten siihen se, vaikka onkin ihanaista babysilk alpakkaa eikä perusvillaa Portugalista :).

Tuo kuvassa oleva alku on tehty 3,25 mm puikolla. Sopis lankoihin ihan ok, mutta tuota.. noista vosi tehdä ylipolven sukat. Vaihdan suoraan 2, 5 mm. Saa nähdä miten niillä onnistuu, parempi onnistua, en nimittäin vaihda pyöröstä sukkapuikoihin. Kirjoneule kun ei äärettömiä jousta, joten sikäli ei pieni löysyys haittais, mut ois kiva et sukat pysyy ylhäällä pitämättä.

Opin muuten uuden jutun... Sen miten 2 o 2 n saadaan raidoittumaan ilman että se näyttää tyhmälle (nurjat silmukat värinvaihdossa ei istu mun silmään, eikä joustimeen). :D Olenko kenties ollut pimennossa.. Taas kerran.

Iski hirmunen himotus neuloa noita sukkia...

8 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Minkäkin olen ollut pimennossa, kerro miten noin hyvännäköinen raidoitus saadaan aikaan?

tikru kirjoitti...

Neulotaan pelkkää oikeaa tuon värin vaihdon jälkeen eka kerros ja sen jälkeen jatketaan seuraavat taas normaalia 2 o 2 n.

.k kirjoitti...

Ihan nerokasta! :)

tikru kirjoitti...

ja yksinkertaista :)

Jatta kirjoitti...

Hemmetti! Vau! Upee vinkki :D

mari kirjoitti...

Mulla on samasta langasta vaiheessa Favorite Socksista ne Eesti Trail Socksit vai mitkäs ne nyt olikaan. Huomasin muuten että ohutta saksalaista sukkalankaa voi käyttää sen kanssa kaksinkertaisina. Mitkä mahdollisuudet niiden pienten jämälankanyssyköiden käyttöön!
:-)

Päivänsäde kirjoitti...

Ooh, pitää koittaa tuota vinkkiä!
Kivannäköiset sukat.

Pauliina kirjoitti...

Niinpä tietenkin! Kiitos paljon neuvosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...