lauantaina, syyskuuta 22, 2007

Ei oo todellista!

Se huovuttu!!
Mitähän vielä..
Vasemmalla ennen pesua ja oikealla pesun jälkeen. Ei oo enää liian iso, ei.. Laskeutuvuus ja pehmeys katos totaalisesti. Muotoon sai venyttelemällä ja koko on aika ok, mut huhhuh.. Pesin 40 asteessa ilman pesuainetta ja juu. kierroksia linkouksessa oli 1000, mut silti joteki hämmästyttää moinen huovuttuminen.

16 kommenttia:

zeska kirjoitti...

Huopuneet neuleet onneksi pehmenevät vähän kuivuessaan, ainakin lapaset ovat olleet aina kivikovia tullessaan koneesta ja kuivuttuaan pehmenneet. Toivottavasti se tokenee tuosta!

Mewril kirjoitti...

Voi harmi kun ei oikein onnistu... Toivottavasti kuivunut loputulos on kuitenkin hyvä ja kaunis takki päätyy lopulta käyttöön. Langan väri on ihana, mutta vielä en ole uskaltautunut ostamaan, kun en saa koskaan paksusta langasta oikean kokoista.

Päivänsäde kirjoitti...

Voi harmitus :( Osaan vaan kuvitella miten paljon itteäni v*tuttaisi tuossa tilanteessa.

Raglana kirjoitti...

Ohoh! Mambohan on konepestävä, 40-asteinen hienopesu. Tuntuisi olevan syytä ottaa yhteyttä Novitaan.

Huovuttuneen neuleen pelastamiseen oon jossain nähnyt vinkkejä, mutta just nyt ei muistu mieleen ihan tarkkaan :-( ...ehkä huuhteluaiheen kera huuhtelu käsin, ja pelkkä linkous (pussissa?). Riskinsä on tietty huuhteluaineessakin.

Mamboa on mainittu karkean oloiseksi. Siltä pohjalta lievä huovuttuminen voisi helpommin tapahtuakin. Just selasin Novitaklubia, mm. Teddystä oli monenlaisia konepesukokemuksia: ei mene juuri miksikään, tai huovuttuu, laadussa (tai pesukoneissa?) vaihtelua. Teddyllä on käsinpesu.

Jotkut materiaalit ovat tosiaan eri tuntuisia märkinä kuin kuivina. Toivottavasti neule on kuivuttuaan pehmeämpi ja laskeutuvampi.

Kangastuksia kirjoitti...

Harmillinen takaisku. Neuleesi näytti kovin kivalta ennen pesua.

Se tuhat kierrosta minuutissa taisi olla liikaa. Neuleet kannattaa pestä villapesuohjelmalla juuri ohjelman hellävaraisuuden vuoksi. (Samoin pesuaineeksi kannattaa valita jotakin hellävaraista villapesujauhetta.)

Miksi muuten halusit pestä neuleesi ennen käyttöä? Oliko lanka likaista?

Kangastuksia kirjoitti...

(Sattui vanhentunut linkki kommenttiini.)

tikru kirjoitti...

Kangastuksia.. se syy pesuun on tuolla edellisessä postauksessa. Eli kastelen aina neuleet tekemisen jälkeen, jotta pinta tasoittuu ja mikäli pitää pingotella. Vihervaara venähti aivan toivottomasti pelkästä kastelusta ja tasokuivatuksesta. Siksi laitoin sen pesukoneeseen.. Tiesin kyllä tuon hienopesun, mutta halusin sen linkouksen, jotta neule on kuivempi ulostullessa. Edellinen kuivuminen kun vei useamman vuorokauden.

No, kutistui sekä se venyminen että vähän ylimääräistäkin.

Raglana..
Se on se hienopesu :) En pessy hienopesussa vaan ihan normaalissa. Mut esmes seiskaveikat on moisen rumban kestäny, joten siks ihmettelen vieläki tätä.

Anonyymi kirjoitti...

Apua, kääk ja voi ei! :-(
Kerro ihmeessä novitalaisille! Murrr...

Marsvin

Vilma kirjoitti...

Anteeksi kielenkäyttöni, mutta voi paska. Otan osaa. :(

Kanerva kirjoitti...

Äh, ihan näköinen neule, toivottavasti työ ei mennyt hukkaan. Novitalle palautetta.

Kanerva kirjoitti...

Siis ihanAn näköinen neule :D

LiisaP kirjoitti...

No voi vimpura kun tolleen kävi sun kovalla työllä tekemälle neuleelle. Sympitia säteitä sinne sinulle.
VOi jumpe että joskus ei vaan onnistu.

Heidi kirjoitti...

No voi itku! Näyttää muuten niin hyvältä. V-tuttaa tosiaan, kun tulee tällaisia mutkia matkaan!

Syö enemmän jäätelöä. Se auttaa varmasti, ainakin vähän... Tsemppiä!

TiinaV kirjoitti...

Kovan onnen neule tosiaan... :(

Sahrami kirjoitti...

Ei linkous huovuta neuletta, huopuminen tapahtuu kyllä jo pesun aikana. Monessa koneessa lämpötila vaihtelee niin äkillisesti, että se aiheuttaa hupumisen (ensin on lämmintä vettä ja sitten tulee ryöppy kylmää ja heti alkaa veivaus).

Mä olen pessyt jo muutaman vuoden villahousuja (siis vaippahousuja) koneessa ja lingonnut ne villapesun jälkeen 1800 kierrosta/min, eivätkä ole kyllä huovuttuneet yhtään. Käsinpesussa kyllä "pikkasen" on tiivistymistä ollut havaittavissa... siksi pesenkin kaikki nykyään koneessa.

Mutta lopputulos on purkamisten ja uudelleenkutomisten ja kasteluiden ja venähdysten ja hupumisen ja sen ja tän jälkeen kyllä HIENO. Olisi ollut kohtuullista kaiken tuon säätämisen jälkeen, että loppuviimeistelyt olisivat olleet vähän vähemmän hermojariipiviä!

Johanna kirjoitti...

Tekisitköhän tilauksesta tuommoisen vihervaara hupparin? On nimittäin niin mahdottoman ihanan näköinen, eikä itsellä riitä kärsivällisyys sukkaa pidemmälle :D Pistä postia johanna@swampjump.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...