lauantaina, syyskuuta 22, 2007

Voi pers..

Kastelin Vihervaaran ja se veny, aivan hulluna. Sitäpaitti sei kuiva. V..tuttaa.
Aika rankasti.
Meen tekee jotai..vaikka syömään jätskiä.

EDIT: enkuks.
Pituutta tuli helmaan sekä hihoin pelkällä kastelulla ja tasokuivauksella lisää 10 cm (eikä se ole poissa leveydestä). Että sellasta.

Shit happens. The Greengable streched out and it is huge.. ok, not huge but not fit anymore. Shitshitshitssssshit. I'm pissed off.
I'm going to go and do something.. maybe eat ice-cream..hmph.

9 kommenttia:

Raglana kirjoitti...

Kastoitko oikein veteen eikä vain vettä suikepullosta /kosteaa pyyhettä päälle? Isot villavaatteet helposti venähtävät kun imevät paljon vettä. Kannattaa laittaa mm. käsinpesun jälkeen pesukoneeseen tehokkaaseen linkoukseen (se ei veivaa neuletta, ei huovuta, vaikka lanka ei olisi konepestävää) jotta mahdollisimman paljon vettä poistuu, ja sitten kuivumaan. Kuivuu nopeammin, ja jää kuohkeammaksi.

Jos on venähtänyt, neuletta kannattaa 'syöttää' kuivumaan asetellessa, on auttanut jonkun verran. Villaista voi myös koittaa silitysraudan ja kostean pyyhkeen avulla varovasti prässätä kokoon.

Hasbu kirjoitti...

Minullakin Mambo venähti aika lailla. Huomasin sen jo mallitilkussa, ja tein sitten aika kittanan neuletakin. Siltikin takki on oikeastaan vähän iso.

Hasbu kirjoitti...

Ja pitipä vielä sanomani, että minullakin se kuivui ihan tajuttoman kauan, vaikka kuivattelin sitä välillä kuivausrummussakin (villatelineessä, se ei siis sitä venyttänyt).

Anonyymi kirjoitti...

kannattaa "kasata" sitä, niinkuin raglanakin sanoi. se auttaa oikeasti!

tikru kirjoitti...

Jep, kastelin, uitin ja kasailin kuivaessa. Se on kuivanu nyt kaks vuorokautta ja alkaa varmaan kohta haista.. Mietin jo et laittasin sen konepesuun ja linkoisin.. Testin kunhan hermot palautuu.
Ärsyttää vieläki ku pientä oravaa.

Piikkari kirjoitti...

Venyy, venyy, ja päästää väriä kuin mikäkin. Viiden kerän poncho kuivui kolme päivää :-) Vaihtelin alustaa useampaan otteeseen just kun hirvitti toi homehtuminen. Toivotan kärsivällisyyttä!

iona kirjoitti...

Rullailit toki upottamisen jälkeen pyyhkeiden sisällä? Se poistaa aika tehokkaasti ylimääräistä vettä. Mutta ei kyllä kuulosta kivalta ominaisuudelta tuo :(

Mäkin olen tässä kantapään kautta opiskellut että mallitilkut kannattaa oikeasti myös kastella ja pingottaa. Vaan kun sekään ei aina riitä, iso, painava vaatekappale kun venyy märkäkäsittelyssä tilkkua enempi.

Jo pitää olla Vihervaarassasi vastoinkäymisiä!

tikru kirjoitti...

Juu, väriä laski aika kiitettävästi myös tuo lanka.
Nyt neule on koneessa. Linkoan sen julmimmilla kierroksilla ja pistän uusiks kuivuu. Katotaan mitä tapahtuu. Ärsyttää vaan vieläkin, koska muuten neule onnistu hyvin.

Tekis mieli haistatella :)
Mut uuniomppu ja vaniljajätski tekee ihmeitä...Ja "hengitä syvään, rakas" ;)

Vilma kirjoitti...

Ou mään, hyvä kun otit puheeks tuon venymisen, tarkoitus oli nimittäin luoda silmukat Mambo-neuletakkiin tänään.

Taidankin ensin ootella lisäinfoa Vihervaarasta ja laskea sitten silmukat uusiks. Toivottavasti konepesu ja linkous kurittaa Vihervaaran sopivaan kuosiin. Peukkuja!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...