sunnuntaina, marraskuuta 11, 2007

Punainen, osa 1 - The Red, part one

Eli miten luomisprosessi mun korvien välissä kulkeekaan..saati sitten puikoilla. Mikäli ei selkeästi lanka tai ohje iske niin:
- tarve, halu, idea saada tehdä jotain uutta, tällä kertaa tilaustyönä punainen neuletakki täti-ihmiselle, joka on apaut mun omaa kokoa.
- Lankametsästys tuotti Novitan Ninan, jota käytän tuplana erinnäisten kokeilutilkkujen jäljeen.
- Puikkoina ehkä 4, 5 mm tai jopa 5 mm. Saattaa vielä muuttua.
- Ajatuksena; jotain mitä missä on palmikoita, v-kaula-aukko, vartalolle sopiva (takkia voi pitää joko auki tai kiinni) ja jotta edes vähän tyylikkyyttä (en tarkkaan tiedä täti-ihmisen mausta) niin yksinkertainen on kaunista jne.
- Selailua netissä, lehdissä, kirjoissa..ideametsästystä.

Nykyään aloitan yleensä hihasta. Ai miksi? Nooo, nopea neuloa, tarkastaa koko, ja tuota, nopea purkaa, eikä harmita niin paljoa jos joutuu purkamaan. Plus et niitä pitää tehdä aina kaks, ni sen eka menee säätämiseen ja toisen voi lasketella jo edellisen ohjeella.

Tän takin hihaversio nro 1 syntyi eilen. Aluksi olin tyytyväinen, melkein, mutta kun lopetin palmikkokuvion (idea on apinoitu IKn Cathered Pulloverista), niin sain aikaan puhvi-efektin ja liian alas. Hihan mittasuhteet ei oo kauniit. Eikä täti ole bodari eikä rinsessa, joten.. häiritsi ja häiritsi niin paljon, että uutta puikoille.

Versio nro 2 on tuossa vasemmalla, kohta aloitan siihen modatun palmikokohdan ja saa nähdä häiritseekö nyt. Mulla on myös tullut tavaksi jättää edellinen versio purkamatta, kunnes oon tyytyväinen seuraavaan. Jotenkin on helpompi kattella virheet ja korjattavat kohdat versiosta
suoraan kuin pistää ne paperille ja muistella puretusta. (tästä johtuen, jos lankaa on liikaa, saattaa lopulta yhdelle paidalle olla 3-4 hihaa.)

Jatkamma prosessointia :)

So, how the creation-process in my head happens. And how it happens on the needles. If there is no useful (pleasant, perfect etc) pattern the process happens something like this:
- Need. Want-to, idea for something new, this time The Red Cardigan for my Love's aunt. Her size is same as mine (easier to fit).

-Yarn hunting; Novita's Nina, which I may use double after many swatches..
- Needle 4, 5 mm or even 5 mm.

- Some guidelines: something where is cables, v-neck, flatter for body and hopefully some style
- simple and beautiful.

- Hunting for ideas and patterns in the net, magazines, books...

Now a days I usually start the knitting from the sleeves. Why? Well, fast to knit, easy to check the gauge and, eh, easy to frog. And not so annoying to frog than bigger pieces. Aaand it always has to knit two of them, so the first for the adjust and testing, the second for speedy knitting.

This cardigan's sleeve version number 1 is knitted yesterday. I was almost satisfied... but. There is always that "but" which makes me to do something again. After cable pattern (Idea is from
IKn Cathered Pullover) the sleeve bloated out not so nicely. The cable is too low and dimensions not right. Damn. So, have to do again.

The version no 2 is on the left. Soon start I the cable for it. I have a habit to leave the versions unfrogged untill I'm pleased for the next version. I think it is easier to fix and fit the next better when I see the mistakes in the real knitted piece. (This may produce 3-4 sleeves for one cardigan if there is yarn too much :) )

To be continue..

1 kommentti:

Stricker kirjoitti...

Kyllä on hurjan hyvän näköisiä palmikkojen alkuja! Mulla on joku palmikkomania menossa ja juuri sain toisen palmikkoneuleen peräjälkeen valmiiksi ja seuraavia jo kattelen.
Laukkuasiassa olen sun kanssa aika samoilla linjoilla, ne on tosi kivan näköisiä, mutta musta tuntuu, etten osais käyttää itse neulottuja tai huovutettuja. Itte oon tehnyt muistaakseni 4 erilaista neulottua ja huovutettua reppua, suuren osan lahjaksi, mutta mun täytyy häpeäkseni tunnustaa, että omaani, vaikka siitä tosi hyvä tulikin, en oo käyttänyt vielä kertaakaan, kun en yksinkertaisesti jaksa, kerkiä ja muista vaihtaa laukkua. Ja mun ongelma on se, etten osaa käyttää kuin reppuja, joissa kädet pysyy vapaina. Ja kiinni se on saatava ehdottomasti. Ja mulla on myös mukana aina ison matkalaukullisen verran tavaraa :-).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...