keskiviikkona, marraskuuta 07, 2007

Ärh

Jokelan tapaus pysäytti aika totaalisesti tuossa iltapäivällä. Opettajana ei oikein osaa suhtautua mitenkään, etenkään järkkylööppeihin ja jeesusteluihin yleisonosastolla yhteiskuntapolitiikkaan liittyen... mutta..

Mua vituttaa niin paljon se, miten säästetään opetuksessa, perheiden tukimuodoissa, erityistuessa, sosiaalipalveluissa, sairaanhoidossa, mielenterveyspalveluissa lapsille ja nuorille (saati muille), et saan verenpaineen kohoamaan hetkessä. Onhan se kiva, että satoja tuhansia voi kunta sitten työntää esmes haista-paska-puistoon keskelle ei mitään tai erilaisille konsulttifirmoille haista-paska-tutkimusten tekemisestä, kun kenttä voi kertoa saman asian ilman konsultointiaki.

Prioriteetit kohdallaan.

IK tuli.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, kun kirjoitit tärkeästä aiheesta. Ihan samaan oon täällä (kouluterkan näkökulmasta) sydän syrjälläni seurannut. Koita tässä sitten tehdä ennaltaehkäisevää työtä, kun kukaan ei korvaansa lotkauta..

-laura

Markka kirjoitti...

Ampujan manifesti oli aika kovaa tekstiä. Aamulla ilmeisesti laittanut nettiin kaiken infon itsestään ja tulevasta teostaan.

Suomen mielenterveystyö, bravo.

muoriska kirjoitti...

Älä muuta virka.
Itsekin vierestä rahan kerskakulutusta tarpeettomiin asioihin seuranneena.

Outi kirjoitti...

Minäkin olen kanssasi samaa mieltä. Kummitätini kuoli eilen, hän näännytti itsensä nälkään. Masentui tässä taannoin, eikä hoitoa saatu kunnolla kohdalleen ja loppujen lopuksi kukaan ei tainnut välittää. Vaikka hänellä kävi joka päivä kotisairaanhoito kotona, niin hekään eivät tehneet mitään :(

Terhi kirjoitti...

Minä olen vasta opeharjoittelija ja ihan raakile. Mene nyt sitten huomenna pitämään 7-luokkalaisille englannintunti...

Äiti arveli että jenkkimaailma on tullut Suomeen. Ei se hoitamaton paha olo kansalaisuutta katso.

En osaa muodostaa järkevää ajatusta. Kirjoitit hyvin.

LiisaP kirjoitti...

Samaa mieltä. Toi tapaus on tosi kauhee.

Maiju kirjoitti...

No sitäpä minäkin ajattelin.

Pikkumyy kirjoitti...

Samaa mieltä, prioriteetit eivät ole kohdallaan rahankäytössä ja ihmisten pahoinvointi on käsinkosketeltavaa. Vaikkapa kuinka puuttua ihmisen elämään, joka kuvittelee olevansa täysin terve, ja niitä ainoita älykkäitä maailmassa, jotka vielä uskovat luonnonvalintaan tms. Tuo julistus oli kyllä hirveää luettavaa, miten joku voi noin kylmästi julistaa uskoaan, ja kuvitella, että hänellä on valta poistaa muutama heikompi yksilö maailmasta, suunnitelmallisuus tekee tapahtumasta vielä karumman...

Tuija kirjoitti...

Olen samaa mieltä kanssasi resurssien riittämättömyydestä. Tosin alakoulun opena vyöryttäisin vastuuta vanhemmillekin; mallioppiminen on tehokasta oppimista kun se alkaa jo pikkukersana salkkareiden ja bigbrothereiden katsomisella sekä k-12 jne pelien pelaamisella. Eivätkä tv-uutisetkaan aina ihan lapsille sopivia ole. Ihan pumpulissa ei lapsiaan tietenkään pidä kasvattaa mutta ilman median mallia eivät alakoululaiset ehkä keksisi nykyisen kaltaisia leikkejä leikkiä, tuntisivatko edes käyttämiään haukkumanimiä ja termejä. Ehtiihän ne oppia sitten myöhemminkin kun toivottavasti on hieman enemmän järkeä päässä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...