keskiviikkona, tammikuuta 09, 2008

Kuplintaa

Only finnish today.

Ihanaiset kiitokset armaat kanssaneulojat onnitteluista.

Pahoittelut niille, joita murphynlaki koetteli.. Nyt jakorasia on totaalisen kiinni. Tästä etiäpäin siis. Joudutte odottamaan sitä syksyn Vogue Knittingiä. Toki vastaan normaaleihin kyselyhin, mikäli ohjeen kanssa on solmussa.

Arvatkaa mietinkö jo eilen, että hitsit kun tuli kerrottua, mutku piti selittää jotenkin, ettei posti tai blogi täyty hate-anonnyymi-maileista ja kommenteista. Eikä oo kivaa vetää ohjetta yllärinä kesken neulomisen pois. Ja no, sain luvan "mainostaa". Plus, että voitte varmaan kuvitella fiilistä pään sisällä, lievää kuplintaa ja hihittelyä. Vain ihan lähipiiri nimittäin tietää mun neulomisen "syvyydestä" siitä kaivosta, joka alkaa bloggaamisesta ja johtaa ravelryn ja nettilankakauppojen sekä lehtien, kirjojen, puikkojen kautta näköjään kohti mitä vain. Eli en kamalasti oo voinu hehkutella muualla, tai siis se on tuntunut turhalle, koska tietää, ettei tuo ympäröivä "normaali" maailma ymmärrä asiasta ja sen merkityksestä mitään :).

Joten piti kuplia ja juhlatanssahdella kera niiden ihmisten, jotka asian ymmärtävät sekä ovat olleet Suuurena Innoittajana, Tsemppaajana ja Motivoijana etenkin tuon Vihervaaran ohjeen suhteen. Muistanette, jotkut ainakin, kuinka mietin, et es kirjoitanko ohjetta ylös, vihtinkö ja kehtaanko, kun v--tti huovuttumisen jälkeen... ilman pyyntöjä ei ois moista tapahtunut. Eli kiitos siitä :)

Ja miksen ois kertonu ja miks vähän eilen harmitti se.. No, se pieni pessimisti sisällä varoitteli heti, et "noloa jos sei onnistukaan ja jospa jotain menee mönkään ja liekö tuo nyt varmakaan...jnejne". Tänään töistä tullessa oli jälleen maili odottamssa ja langat lähtevät Jenkkilästä kohti pientä Suomea. Haa..se oli siis sittenkin totta :)

Miten sitten kaikki tapahtui?
Ravelryn kautta mua lähestyi "bloggaava agenttitoimittaja", joka kyseli kiinnostusta suunnitella Vogue Knittingiin, Knit 1 tai Knit Simpleen jotain. Ilmoitin tietty päättömänä, ilman itsekriittistä ajatustakaan (tai no ihan muutamia juu oli niitäkin), että tottakai. Ekojen suunnitelmien DL oli nyt tammikuun alussa ja Vihervaara meni "kuvana jostakin valmiista suunnittelutyöstä". No, ne halus sit sen eikä niitä mun "oikeita" suunnitelmia ;). Hitsi.

Neule ja ohje pitää olla takaisin merten takana 20.2. Toiveissa on, että kaikki sujuu kuin.. vettä vaan? Onneksi neulottavana on S-koko ja ohjekin on lähes valmis, riippuen vähän toki langasta, jonka saan. Sain siihenkin esittää pieniä toiveita.

Vaikuttaa jotenkin järjettömälle. Aivan epätodelliselle. Voitte kuvitella omalle kohdalle, ilman mitään vaatesuunnittelukoulutusta tai -kokemusta, vahingossa, keskeltä ei mitään (noin maantieteellisesti, jos miettii, että missä sitä Vogueta julkaistaan pääasiassa) jnejne. Ja tsekatkaa huviksenne, ketkä muotigurut suunnittelee neuleita kyseisiin opuksiin (onneks katoin vasta ohjeiden lähettämisen jälkeen) Lähestulkoon siis hupaisaa. Hilarious sanoisin kielillä.

Ja jos miettii esimerkiksi Ullaa, suomalaista ilmaisneulelehteä netissä, niiiiiiiiin.. Jaa-a. Taitavia suunnittelijoita ja tekijöitä on Suomi pullollaan. Ja netti lienee se kanava, jolla voi osaamisia näyttää muullekin maailmalle.

Nyt meen neulomaan sitä Gathered Thermalia, jos vaikka sais aikaan sen ennen kuin iskee "pakkoneulominen".

KIITOS!

34 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Aamulla tuossa jo suunnittelin meneväni ostamana Novitan Mambo-varaston itselleni jälleenmyyntiä varten ;) Sitten vain olisin elokuussa laittanut langat myyntiin ebayhin, juuri lehden ilmestymisen jälkeen.

Pitää todellakin laittaa viestiä tuonne Akateemiseen, että tilaavat tuota lehteä moninkertaisesti normaalimäärään verrattuna.

Onnea vielä kerran!

Tanja kirjoitti...

Minäkin haluan vielä onnitella sinua mahtavasta suorituksesta! Onnea! Ja vihervaarahan on ihan huippu ihana ohje.

Sini kirjoitti...

Vau! Myöhäiset onnittelut - Vihervaara on kyllä mahtava neule. En yhtään ihmettele, että sen perään valtamerten takaa kysellään :-)

Jatta kirjoitti...

Vielä kerran onnittelut, oot kaikki kehut kyllä ansainnut. Sanat ei riitä kertomaan miten iloinen ja ylpeä olen ihan vain meidän kotimaan neulojien lipun heiluttamisesta. Jee Tikru go!

Mari kirjoitti...

Mäkin oon täällä ihan muikeena ollut! Joko kerroit sukulaisille?
:-)

tikru kirjoitti...

Mari, en. Ajattelin syksyllä viedä sitten lehden vaivihkaa näytille. :)

amma kirjoitti...

Siis kyllähän on aihetta tanssahdella!!! On se hauskaa että ei oo maantieteellisestä sijainnista kiinni kaikki asiat :)

makepeace75 kirjoitti...

Onnea, mahtava juttu! :o) Lehti pitäisi ilman muuta saada sitten syksyllä.

JohannaL kirjoitti...

Hieno juttu. Onnea!

Villanne kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut! Täytyy jäädä odottelemaan lehteä.

Upeaa!Mahtavaa!

Villapallo kirjoitti...

No mutta kyllähän melkein kenelle tahansa voi hehkuttaa sitä että oma ohje on Voguessa, kyllähän kaikki Voguen maineen tietää!! Oli se sitten Vogue tai Vogue Knitting, ihan samahan se on:-) Onnittelut vielä kerran!

Nyt voin olla tosi ylpeä siitä sun neulomasta "mörvelöstä", jonka ostin sulta, vaikkei se sun ohje olekaan, niin onpahan kuitenkin sun neuloma:-))))Jee!

Susanna L-A kirjoitti...

Mahtava juttu! Mutta, sinulla on muitakin kauniita töitä joten eiköhän kuulla aiheesta vielä lisää... :)

Terhi kirjoitti...

Jeeee, onnea hurjasti Tikru! Ohje onkin kyllä mielettömän hieno, eli voguelaisiahan tässä pitäisi onnitella. :-D Pitäisköhän laittaa tuo VK tilaukseen taas...

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon!!! Kyllä Voguella on vielä toivoa:)

Jaana kirjoitti...

Voi vitsit, miten jännältä kuulostaa! Oot varmaan ihan pistoksissa. Pakko saada se lehti!

Heidi kirjoitti...

ONNITTELUT! Olen niin onnellinen sinun puolestasi. Aivan uskomaton juttu tämä Ravelry! Mahdollisuuksia täynnä. Kerroin eilen avomiehelleni tästä, ja hänkin ymmärsi että jotain suurta oli tapahtunut. "Eikös Vogue ole SE muotilehti?" No joojoo, niin onkin! "Vau. Cool!" :)

Kitiara Dragon kirjoitti...

Onnea vielä kerran! :-)
Mistähän tuota lehteä sitten saa? Asun kuitenkin Savonlinnassa, enkä ole niin varma paikallisesta lehtitarjonnasta :-S

WeirdRockStar kirjoitti...

Elvistele ihan täysillä vain.
Elämä on liian lyhyt käivistelyyn ja ämpyilyyn.
Ja onhan tuo hienon hieno saavutus ja tapahtumaketju!

Soile kirjoitti...

Mä luin vasta nyt tästä jutusta, ja en voi muuta todeta kuin että aivan uskomattoman hieno juttu! Älyttömän upea!

Olen todella iloinen sinun puolestasi. Voin hyvin kuvitella (vai voinko) miten epätodelliselta olo tuntuu.

Jos siitä tulisi sitten ympäri maailman oikea Turbolover-tapaus? :)

Hanna kirjoitti...

Laitoin eilen Akateemiseen viestiä tuosta Voguesta ja he ovat tänään ilmoittaneet Rautakirjalle (lehden maahantuoja), että syksyn lehteä on tilattava Suomeen normaalia enemmän. Voisin kuvitella, että lehteä saisi muualtakin kuin Akateemisesta.

Sire kirjoitti...

Onneksi olkoon, aloin mittiä samaa, että pitäisikö VK laittaa tilaukseen kun tasokin nousee heti syksyllä :-D

tikru kirjoitti...

Kiitokset vielä kerran. Jotenkin hurjaa yhä edelleen. Lämmittää aivan älyttömän paljon teidän kommentit ja samalla saa tajuamaan asiaa.

Elina kirjoitti...

Huh, onnittelut minunkin puolestani! Todella hieno homma. Huono vaan minun kannaltani, tänään piti käydä ostamassa tarvittavat langat, jotta paita pääsisi puikoille. =) No täytyy sitten keksiä jotain muuta. Mutta onnea vielä kerran!

annikainen kirjoitti...

Tosi upea juttu. Kyllä saatkin olla polleena moisen johdosta. Onnittelut.

tuitu kirjoitti...

Ihan mahtavaa :)Onnea hitosti! Mulla on eka hiha päässyt vihdoin puikoilta joten sitten kun VK tulee ulos niin voi rintaa röyhistellen pitää oma PunaVaaraa jo päällä! Ohje on ihan mielettömän ihana.

tiinamaria kirjoitti...

Aivan mahtavaa, olin ällikällä lyöty, kun luin edellisen postauksesi. Onnittelut!

Lehtipisteen sivuilta näkyi, että VK:n nykyinen numero olisi myynnissä ainakin joissakin R-kioskeissa (jopa Savonlinnassa!) Ja jos Rautakirja kerran on lehden maahantuoja, niin sitten en tuota ihmettelekään, eikös se omista nuo R-kioskitkin?!

näppi kirjoitti...

Siis onnea aivan mielettömästi!!! Aivan upeaa. Harmittaa vaan ku en kerinny tulostaa ohjetta sillä olin kovasti suunnitellut että tekisin vihervaaran ja pian... Silti oon tosi ylpeä susta. On se niin ihana malli että ansaitsee päästä vogueen!!!

Raglana kirjoitti...

Onneks olkoon! Vihervaara on just oikea malli lähtemään maailmalle, sellainen inspiksen palo välittyi jo tekovaiheessa: "ihanpakkotehdätätänyt". Ja vielä toinen harmaana perään.

Naurekselen nyt vielä enemmän tän Vogue-jutun jälkeen, että kyllä Novita nukkuu onnensa ohi, kun ei hyödynnä kotimaista osaamista.

Muuten, ei tainnut olla juuri mitään alan koulutusta Kim Hargreavesillakaan, kun meni 17-vuotiaana Rowanille töihin. Näkemystä voi silti olla ja oppia voi saada muutenkin kuin koulun penkillä. Kisällit, mestarit ja niin pois päin.

Taisi se Kaura-pipon ohje tehdä jo nimeä tunnetuksi rapakon takana? Kavaljeerejakin näkyy siellä ja täällä.

TiinaV kirjoitti...

Ja se oli muka mörvelö.. Mistä langasta neulot Vihervaaran lehteen? (jos saa kysyä)

tikru kirjoitti...

:)

Tiinav, Lions Brandin jotain paksua villalankaa ilmeisesti.

Kanerva kirjoitti...

Tää on kyllä oikeasti ihan mieletön juttu! Kyllä kelpaa olla suomalainen :D

Andra kirjoitti...

Onnea paljon!
Tosi hieno juttu. Harmi ainoastaan itseni kannalta, että keksin eilen illalla, että neulonpa seuraavaksi vihervaaran ja kuinka kävikään. Syksyn lehteä odotellessa =)

Kitiara Dragon kirjoitti...

Kiitos tiinamaria! :-)

SK kirjoitti...

Vasta tuolta Novita-klubilta heräsin tähän asiaan. Eli onnea vielä näin myöhäänkin, tosi hieno juttu! Maksoiko ne lankoina vai saitko oikein rahaa? Muutenkin mietityttää, että miten nuo kuviot sitten menee noin byrokratialtaan, jos ulkomaille ja EU:n ulkopuollelle tekee... Itsellä ei siis tosiaankaan ole taitoja vastaavaan, mutta ihan vain mielenkiinnosta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...