perjantaina, toukokuuta 09, 2008

Herkistelyä - Sentimental

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh. Syvä ja pitkä huokaus. Töissä on taas kevättä rinnassa, vähän kaikilla ja tuolla koulumaailmassa sei tarkoita aina rauhallista ja rentoa. Vaikka kuinka yrittää omaa korvien väliä tasoitella, niiiiiiin...päivät venyy kuin purkka ja miljoona asiaa ois hoidettavana. Ja ensimmäistä kertaa tunnen suurehkoa haikeutta laskiessani kutoset maailmalle. En ole siis opettaja, joka rakastuu oppilaisiinsa kuin omiinsa, mutta tämä kyseinen seitsikko on ollut kaikkine kommelluksineen loistava tiimi erilaisia, haastavia, raivostuttavia, ihania, suloisia ja rassaavia persoonia..ja näen kätteni jäljet monessa kirjaimellisesti. Haikeansuloista (pelottavaa tunnelmointia multa).

Vaan asiasta viidenteen, tutkailinpa kesä-IK:n sekä yritin venyttää korvaa. Pirhana et on tiukat paikat. Hyviä käytännönohjeita?

IK ei oikein antanut malleiltaan mitään. tosin sen tiesinkin jo.. huumoripitoista tavaraa se kyllä sisältää... Marimekolla on uusi kuvio Kavio, tiesittekin sen varmaan. Artikkeleista sen sijaan pidin tälläkin kertaa... ja koska kiinnostaa tietää suunnittelijan työstä enemmänkin (juu, myös elli-moda-masentavan myyntisymbioosin jälkeen) niin etenkin juttu Ellen Brysistä oli kuul. Värioppi ja pieni syvennys Zimmermann-tietouteen oli myös mukavaa iltalukemista.

Tunnelmointia voi jatkaa lätkäpelillä sekä aiheeseen liittyvällä kolumnilla.
Ahhaa.. ja Mertarannan selostusten parhailla paloilla. Nostalgiaa.

Ja nyt se Latvia jo johtaa..pirhana.

Pfiuuuf, long and deeb breath taking. In the work is spring time.. really, in the school spring is something not so relaxing and calm. Well, I know it, but my head cannot get everything calm enough.. only 3 weeks to holiday. Also only 3 weeks left when I have to send my favourite class to the upper grades. I never thought that I could like some kids (not my own) so much (and also lost my nerves so many times with them..). Bittersweet.

IK came. Nothing really interesting for me in the patterns, but i really like articles, Zimmerman-knowledge, colors and Ellen Brys. Interesting, very interesting. And something funny.. I know that finnish is quite weird language for foreigners, if you change a few letters you get new word very easily. Imprint Tank's inspiration has been Marimekko's Kaivo, but in the text said Kavio (misplaced i). "Kaivo" means a well, "Kavio" is a hoof :). Not bad...

Now Finland - Latvia ice-hockey from Halifax.. that and stretching my ear, I think I am tight..argh ;) any good advices..

13 kommenttia:

LiisaP kirjoitti...

Maltti on valttia, siis se yks milli kuukaudessa. Mä olin kiireinen ja tulehtu korva 5kertaa 3kk aikana. ehdottomasti parhaita venyttäjiä oli kierteiset korut, mutta muista välillä pitää vaikka välikokoista korua jonkin aikaa. Tai jos korussa on koko vaikka 3mm pidä sitä pariviikkoo ku olet päässy siihen mittaan ja sitten vasta uusi tilalle. Itselläni on 5mm korvan reikä ja se on kivulla venytetty. Ei hyvä. Reikä repes pari kertaa. Jotta silleen. Hiitaasi hyvä tulee ÄLÄ KIIREHDI.

tikru kirjoitti...

Kun saisi edes 2mm.. nyt on 1,6 ja ne tuntuu liikkuvan hyvin, löysiä siis, mutta mullon 2,5 piikki ja ei kyllä sisu antanu periks puristaa sitä läpi. Ärsyä.

Mielitty kirjoitti...

Itse hoidin venytyksen liikkeessa suoraan viisimilliseksi. Muutaman päivän reikä oli arka, mutta parani todella nopeasti.

Ja sukkapuikothan ovat klassisia venytyspuikkoja.:) Mutta desinfioinnin kanssa pitää sitten olla tarkkana!

WeirdRockStar kirjoitti...

Vähän kerrallaan, steriloiduilla ja autoklaavatuilla, HYVÄLAATUISILLA välineillä. Paranemisen kannalta kannattaa pitää titaania, kirurgin teräksessäkin on piiieniä määriä nikkeliä. Muovia taas ei pysty steriloimaan eikä laittamaan klaaviin. Paha. Plus, muoviin tulee hius- säröjä jo - 4 asteessa joihin pääsee bakteereja. Jos reiät on ammuttu läpi ja arpikudosta löytyy, aloita ihan pienesti ja anna parantua rauhassa ennen seuraavaa venytystä. Kaikista tiukimmat reiät yleensä ovat aivan alussa, mutta jo parin millin jälkeen korvanlehden venyväisyys käy ilmi.
Paranevaa venytystä hoidetaan avohaavana, mikä se onkin. Suihkutusta puhtaalla vedellä, paraneminen etenee jos loitat lehtiä viisi minuuttia ja muutaman kerran päivässä suolaliuoksessa. Apteekista saa. Pese kädet aina ennen korvien käsittelyä nestesaippualla ( saippuapala on bakteerien hyvä kasvualusta ) äläkä näpli korvia turhaan. Venytetyt korvat jäätyy helpommin kuin venyttämättömät joten myssy päähän pakkasella.
Ja korvan lehdet pitävät öljyllä hieromisesta parannuttuaan.
Korumaterioista hyviä ovat hygieenisyydeltään lasi ja titaani. Orgaanisista puu ja luut kun korva on parantunut. Puisia kannattaa marinoida esim. jojobaöljyssä ( suuri molekyylinen öljy ) ennen käyttöä ja ihan hartaastikin, se imaisevat muuten korvanlehdet kuiviksi.

Welcome to the dark side!

Markka kirjoitti...

Sitä mäkin olin sanomassa että hiiiiitaaasstiiii. Se on se juttu.

tikru kirjoitti...

Pitääkö se venytyskin tehdä hitaasti *irvistää* Siis se, että tunkee sen edellisen tilalle uuden milliä suuremman vehkeen? Se on nyt se SUURI onkelma.. sattuusattuu-mahtuumahtuu?

WeirdRockStar kirjoitti...

Venytä pitkässä ja lämpöisessä suihkussa käynyttä lehteä. Onko sulla tavalliset korvanreiät nyt? Onko ne ammuttu läpi vuonna yks ja viis? Jos on, olet luultavasti arpeutumien onnellinen omistaja ( liity joukkoon tummaan ). Ja jos niin nyt on, venytysten edetessä arpikudos venyy myös eikä ole enää kova jälkeenpäin. Itse en saanut muinais-foinikialaisten manaustenkaan saattelemana ensimmäistä venytyskorua sisään. Arpikudos ei antanut periksi.
Sen sijaan tilasin pienemmän ( 18 gaugea ) korun, sirppimäisen missä oli paksuin kohta keskellä. Kun sain ujutettua alun, loppu meni siinä reilun viiden minuutin jlkn. hitaasti mestoille. Venytys, olen huomannut, on parasta tehdä niin että laittaa kynnen reunan taakse korvanreiän reunalle toimimaan vastuksena, ettei koko korva veny Mynämäelle asti, reikäähän siinä vain venytellään. Venytä hitaasti ja kun korvanlehti tuntuu "jumiintuvan", työnnä edelleen hitaasti vaikka venytin pysyisikin paikallaan. Kestää hetki ja iho tavallaan "luovuttaa" ja venyy taas. Jos tunnet vihlontaa tai kirvelyä, lopeta siihen. Jokaisessa venytyksessä tulee pieniä ihovaurioita korvan reikään. Jos tulee isompia, saatat saada blowoutin tai korvanlehti voi ohentua niin että sen joutuu leikkauttamaan ( enkä nyt puhu Paradise Tattoon Jussista ((tyyppi kenelle mennä skalpellointeihin)) )
Mutta todella... venytä hitaasti. Jos sattuu kovasti, hanki pienempi koru ja aloita sitten uudelleen. Muuten saatat arpeuttaa reikiäsi ja siitä tulee ainoastaan sanomista.
Hissukseen venytyspuikoilla. Hiero korvanlehtiä ennen venytystä että vetreytyvät.
Have fun;)

tikru kirjoitti...

tänks.. nyt on 1,6 inessä joten ihan alussa ollaan. Tänään taidan testiä saunan ja suihkun jälkeen. Ja juu, ihan tavan ammutut reiät apaut 20 vuotta sitten :)

WeirdRockStar kirjoitti...

1,6 on hyvä. Mihin venytät nyt?
Jos heittäytyisin ehdottelevaksi, en itse venauttaisi kahta milliä suuremmaksi näin alkuun. Mutta jos lerpukka venyy, anna palaa vain. Mutta jos kirvelee tai vihloo, puhalla peli seis ennen kuin veri lentää.

tikru kirjoitti...

venytyspuikko on 2,5, testin tänää ja jos hermo tai korva menee ni pitänee ottaa toi 2 mm ensi. Onks se yhtä kamalaa joka kerta?

WeirdRockStar kirjoitti...

Ainoastaan alku. Sen jälkeen venyminen on lähinnä mukavaa, eikä se satu LAINKAAN jos malttaa odottaa korvan tervehtymistä.

(Suolaliuos soakings saa parhaiten tehtyä shottilasissa.)

Satu H kirjoitti...

en oo tiennytkään aikasemmin että oot ope. aikapaljon teitä on täällä blogistaniassa. :)

milliini kirjoitti...

pikkuhiljaa maltilla ois ollu munkin ohje tohon venytykseen. ite venyttelin silleen että ihan milli kerrallaan pitkin päivää ja suihkuttelin desinfiointiliuosta liukasteeksi. Aika hyvin, nopeesti ja kivuttomasti sai venymään, mut kun on kärsimätön luonne, niin aika paljon vaati mieleltäkin venymistä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...