Only finnish today.
Ennätin ottaa juhannuksen mansikka-suklaakakusta kuvan.. kaks sekuntia kuvan oton jälkeen jäljellä oli vain murusia.
Koska tämä ei ole ruoka-leivonta-yms. -blogi, niin ohje on "note to myself", mutta sitä saa käyttää mikäli testata uskaltaa. Omalla vastuulla. Voin kertoa, että kakku on varsin tykkyä tavaraa, kirjaimellisesti. Parasta seuraavana päivänä ja vielä parempaa jäätelön kanssa. Takuuvarmaa makeaa tavaraa. Jopa niin makeaa, että saisi ehkä pahanolon aikaseksi :)
Ohjeen mukaan tulee kakkuvuokaan sopiva tapaus, pellilliseen tarvitsee tuplana taikinaa.
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria (mulla oli ruokosokeria)
ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kulhoon sekaisin,
lisätään
puoli purkkia rahkaa (apaut 125g), voi varmaan korvata kermalla
vajaa 1 dl sulatettua tai juoksevaa rasvaa
reilu 1 dl vettä
1 muna
0,5 dl kylmää kahvia
n. 100 g tosi tummaa suklaata rouhittuna (noin siks et söin pari palaa)
Sekoitetaan mukavasti ilmavaksi tahnaksi
Lykätään voideltuun vuokaan
Uuniin 200C n. 35 minsaa.
Jää vähän kosteaksi, mut on kypsä
Jäähdytetään ja halkaistaan kahtia. Kostuttaa voi vaikkapa persikkamehulla.
Päälle kermavaahto ja tuoreita mansikoita, sisälle samaten.
Mansikat raikastaa aika kivasti.
Neulotaan neulotaan..
3 kommenttia:
oijoi, onpa herkunnäköistä kaakkua! :)
Mansikkakakku, minun heikkouteni! Kuola vain valuu...
kiitos Rise and Shine -sukkien ohjeesta, ihana ohje ja uusi kantapää, lisää aina mielenkiintoa neulomiseen, kun on uutta opeteltavaa.Sain sukat justiinsa valmiiksi.Kiitos!
Lähetä kommentti