sunnuntaina, heinäkuuta 06, 2008

Japanialaista...

Hesasta tarttui mukaan muutakin kuin lankaa. Handknit Holidays ja Victorian Lace Today lienevät monelle tuttuja, mutta tuo japanista rantautunut neule-virkkaus-kirjanen on esittelyn arvoinen. Sain sen neulovalta ystiltä ja olen varsin tyytyväinen ensikosketukseen.

P7043905

Parasta kaikissa selaamissani japanilaisissa käsityökirjoissa on kuvat (eh..teksteistä ei kamalasti ymmärräkään). Niiden harmonia, rauhallisuus ja yksinkertaisuus viehättävät Paljon.
Kirjoja voi vaan katsella ilman aikomustakaan tehdä niistä jotain.

P7064013

P7064014

P7064015
Tämä hattunen on pakko tehdä. Ihan pakko.

P7064020
Ohjeissa on sentään jotain tunnistettavaa :) numerot?

P7064021
Langoistakin kerrotaan detaalit.. voi heittää vinhoja arvauksia numeroiden merkityksistä :)

Kaiken kaikkiaan kirjassa on jokaisen ohjeen mukana selkeät kaaviot sekä kappaleista, että neule- ja virkkauspinnoista, joten ilman japanintaitoakin selvinnee. Pipo pitää kokeilla, jotta osaan kertoa osaanko neuloa ja virkata japaniksi.

I got a few books from Helsinki also. Not only yarn. The japanese book was little suprise, my friend gave it to me. And I'm happy :).
I love the photos of japanese books. So harmony, peaceful and there is something very interesting in every of them. The hat is one of my favourites in this book and have to knit it.. then I could say " I can knit japanese" (even if I have no clue what they say in the texts :), but fortunately charts are very clear).

3 kommenttia:

Hemuli kirjoitti...

Mie osaan noista lankojen tiedoista jelpata sen verran että viimeinen luku on hinta. Muuten voin vain arvailla. Ihania kirjoja, luulen että miekin sorrun pian.

Kabina kirjoitti...

Nuo on ihan uskomattoman kauniita :)

Piikkari kirjoitti...

Japanilaiset neuleohjeet ovat ihanan selkeitä verrattuna mihin tahansa. Hyvää tulee ihan varmasti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...