torstaina, heinäkuuta 24, 2008

Softwaretusta

Oon nyt aamupäivän piirtäny kaavioita. Palmikkokaavioita AranPaint Plussalla. Ja meinaa hermo mennä. Ei sillä, etteikö ohjelma olisi ihan pätevä ja kaikkea, mutta se on Rajoittunut. Etenkin kun silmukoita saa yhteen pätkylään 50 ja kerroksia saman verran... no harvemmin tietty tarviaa ehkä enempää, koska palmikot toistaa itseään sekä leveys, että pituussuunnassa, tai paneelit koostuu erinäisistä yksittäisistä kuvioista, joita voi toistella. No ei kuitenkaan tällä(kään) kertaa mulla. On siis neljäs kierros menossa tuota kuviota ja pian saa kuvankäsittely liittää kaavioita yhteen. Äääähä.

Mä inhoan sitä, ettei voi tehdä helposti. Toki vois käyttää jotain taulukkolaskentaohjelmaa, mut en oo oikein rakastunu niihin, en osaa siis oikeasti ja AranPaintissa on se hyvä puoli, että palmikot ja muut voi tehdä ruudulle palmikkoina, ihan oikean näköisinä, ei vaan viivoina, pallukoina ja rasteina.

Ohjelma muuntaa sitten tehdyn kuvion sekä kaavioksi, että sanalliseksi ohjeeksi kera selityksien. Eli helpottaa tuota vaihetta Älyttömästi.

Oon myös säätäny Stitch & Motif Makerilla, mut vaan demo-versiolla. Sillä sais myös paljon aikaan (kirjoneulettakin yms.), mutta ohjelma ei jotenkin vakuuttanut, joten ostin tuon AranPaintin.

Negatiivista tuossa Aranissa on myös se, ettei sillä saa joka kerrokselle esim kavennusta, vaan kaikki toimii joka toiselle, palikat koostuu aina 2 kerroksen osuuksista. Ja vielä yksi negaatio.. tyhjää ruudukkoa ei saa aikaiseksi. Jos jättää kuvioon tyhjän silmukan, se on todellakin tyhjä myös kaaviossa, ei ruutua ei mitään.

Plääh. Ehkä vaan pitäis tyytyä lyijäriin ja millimetripaperiin. Ne ei rajoita.


Any good advices for knit software for cables etc? I have use and using right now AranPaint Plus-software, but I feel it is too limited for me. Mainly it is just ok, I like the real cable-pictures and sts-library, but I need more. I want to choose more than 50 sts and 50 rows, or I might like to make decs on every row, not just every other. The software is very Aran, as it name is, but...

I have tested Sts&Motif Maker Demo also, and it not impressed me. Also excel etc are familiar, butbut.. not that what I want. Now I have drawn 4 charts (50sts x 50rows) and I have to add them together on the photo-software.. argh.
Maybe I should only use pencil and millimetric paper. No limits. Hmph.

3 kommenttia:

Elly kirjoitti...

Have you tried knit visualizer? http://www.knitfoundry.com/

I don't think it has any size limitations, and you can make custom stitches, if what you want to do isn't included. There is a free trial on the site.

tikru kirjoitti...

thanks, I should try that :)

Kristel kirjoitti...

Mulla on toi Stitch & Motif Maker ollut käytössä, investoitiin kirjanteon aikaan. Siinäkin on jotain kokorajoituksia, ja symbolit on aika... Amerikkalaisia. Niin ja käyttöliittymä, tota. No. ;) Kyllä sillä tekee. :D Pitäis varmaan vaan taas potkia miestä jatkamaan muinaista "Kristelille ruutupiirrosohjelma" -koodausprojektia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...