perjantaina, helmikuuta 27, 2009

4-päivän-paita - 4-days-sweater

Paras aika vuodesta esitteli riekaleen pari päivää sitten, jo aiemmin HJ on blogannut pudotetuin silmukoin räjäytellyt neulepaidoista. Niistä paidoista jäi ajatus elämään ja nimenomaan se pudotetun silmukan käyttö tavalla tai toisella. Tää hmm.. Hetale ? on ihan testiversio, mutta siitä tulikin ihanan lämmin, näppärä pitää millon vaan päällä ja venyvä käsite monella tapaa.

Riekaletta kommentoidessani sain toiveen tehdä ohjeen samantyyppisestä huivista ja laittaa se myyntiin. Mutta muistuttelen taas tekijänoikeudesta.. Ideaa saa käyttää, mutta kopiointi on jo varastamista ja sitäpaitsi riekale on riekale ja matkiminen on matkimista. Pudotettu silmukka sinällään tulee varmasti käyttöön tavalla tai toisella jossain isommin ja enemmänkin kuin tässä paidassa. Nyt tää on vähän maito, pitää kerätä lisää rohkeutta revitellä kunnolla, jotta jälki on vähän enemmän rok.

I have seen drop sts used in many ways, mostly in Paras aika vuodesta (finnish fashion blog), HJ has shown riekale-scarf and drop-st-pullovers before and I have thought... to use drop st somehow, somewhere. This flexible, mohair-pullover is just tiny testing. I have to got bigger balls and more guts to drop sts more and other ways. They need to look like ripped or crashed or.. hmm.. more rock. Have to think about this more. But now, I love this version, it is warm and very usefull...and warm. :)

Lanka / Yarn: Red Heart Ltd. Mozart, about 250g tai oikeestaan vähän yli 200g
Puikot / Needles: 6 mm, + hook, big
Ohje / Pattern: from my own head

Smog-fog-mist-whatever

Paita on oikeastaan tehty pidettäväksi nurja puoli päällä, mutta reunukset istuu paremmin näin päin, mutta voihan tuon käännellä aina kun siltä tuntuu.

I planned to use this purlside on, but edges and looks better this way. Anyway, I finished all the yarns etc like I can use either side on.

Pudotettujen silmukoitten rivi menee toisessa kyljessä sekä toisella olkapäällä kauluksesta hihaan. Pudottelin 3 vierekkäistä silmukkaa ja vetelin koukulla useamman kerroksen langat yhteen ja tein yhden silmukan juosteen keskelle.

Kaulus on vaan pitkä putki, jonka voi vaikka vetää korviin asti tai pään yli.. ainaki melkeis.
Smog-fog-mist-whatever
I dropped 3 sts and picked them up again using big hook and making only one st line. Hem to armpit on the other side and from the sleeve to collar on the other shoulder.
Collar is only long tube, which could pull up to the ears or over the head ;)

My new career as a fashion blogger is short, but funny. And almost it came very expensive. I got that leather jacket with me in the fittingroom, so I could take the photos...I almost bought it, but happy to tell that I haven't lost my sense.. yet.
Could you lift your jeans -photo

Ho, muotibloggausta.. Takki piti ottaa testattavaks, jotta pääs ottaa valokuvia, meinas tulla kallis kuvaussessio, mut järjen ääni palasi onneksi ajoissa korvien väliin.
Voisitkonostaahousut-kuva

10 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Ihanan simppelin rennonoloinen hetale. Tykkään.

Maiju kirjoitti...

No mut täähän onkin ihan loistava idea, pitää harkita vaatekauppoja seuraavana kuvauskohteena.
Hyvä paita, tykkään mahottomasti.

hiisa kirjoitti...

Ihq!

Boo kirjoitti...

I love your hair :)

Anni kirjoitti...

Ihana! Sellanen sopivasti rok arkeen.
Oisko ohjetta tai suuntaviivoja tulossa?

Nimetön kirjoitti...

Ihana, yksinkertainen ja elegantti neule! Laitoin jo kommentin Ravelryyn.

Anna (Kuduja Ravelryssä)

Kikka kirjoitti...

no voi kökkäre kun joku aina keksii kaikkee hienoa :D

Nimetön kirjoitti...

Mulle vaan aina pudoteuista silmukoista tulee mieleen Raspy, ei voi mitään. Ja kyseinen paita on ollut käytössä paljon tässä osoiteessa.
Ja kun en kovin noita pitsipitsi huiveja osaa itse käyttää, niin hyvä kun näkee variaatioita. Hitto, pullo viiniä ja paksut puikot, sillä doupilla jokainen tekee tollasen reikähuivin.

käsveska kirjoitti...

sun staili on tässä täydellinen! ahhhhh.

satumh kirjoitti...

makee on hetale! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...