lauantaina, helmikuuta 07, 2009

I'm concerned

I read this, Annie's post about value of the designer's work and after that Ysolda's thoughts about same thing. And I took my "pen" and write to SoHo and told them how concerned I'm about this same thing. It has been great to see other side and other ways to work also, like Twist Collective and I really hope that Vogue Knitting realizes value of the designers and their work. I love to see my works in VK, but this is not fair way to work by them.

I'm not the "great designer with great name" but I hope that I still can affect a little. Please, if you feel the same, after reading those posts, do something, write, tell them how you feel. You don't have to be designer, consumers have very strong power in their hands.LISÄYS:
Ja suomeksi: SoHo Publishing, joka julkaisee mm Vogue Knittingiä sekä Knit1:stä polkee suunnittelijoiden palkkioita, rojalteja ja oikeuksia. Lisää voi lukaista mm. Puikkomaisterilta.
Vähän sama kuin muusikko saisi levystään parisataa kertakorvauksena ja levy-yhtiö nettoaisi vuosikausien myynnillä miljoonia korvaamatta muusikolle mitään.

16 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

missa sun agree-nappi on? =)

muoriska kirjoitti...

Jep , jep..
Tuli jotenkin sellainen outo "nokia/ telia-sonera"-fiilis..
No ei auta kuin äänestää jaloillaan.

tikru kirjoitti...

Vielä parempi on jos äänestäessään jaloillaan myös kertoo SoHolle syyn asiaan.

Nimetön kirjoitti...

I read Annie's and Ysolda's posts and now yours. Then I wrote to Vogue. I agree that consumers do have a lot of power and encourage others to go to the website and click on 'contact' at the bottom of the page to let VK know how much we, the consumers, value our knitwear designers.
-Romy

tikru kirjoitti...

Romy, great and thanks.

Jatta kirjoitti...

Tärkeä, tärkeä aihe. Luin myös Annien ja Ysoldan postaukset ja ilokseni huomasin että olit jo ehtinyt ottaa kantaa. Kirjoitanpa minäkin kipakan palautteen!

Nimetön kirjoitti...

Joo, tämä on minusta todella tärkeä asia, johon kuluttajat voivat vaikuttaa. Varsinkin koska neulojat ovat niin hyvin "järjestäytyneet" Ravelryyn ja blogeihin. Uskon, että kustantaja muuttaa sukkelastikin sopimuksia kun saavat kuluttajapalautetta, sillä tuo 10 % on todella törkeän alhainen rojalti.

Ja huomatkaa, se ei ole myynnistä vaan kymmenys myynnin tuotosta. Siitä voidaan vähentää melkein mitä hyvänsä ilman, että suunnittelija pääsee varsinaisesti reklamoimaan asiasta.

Nimetön kirjoitti...

ai juu, joku voisi laittaa valmiin tekstin / valmiita tekstejä kopioitavaksi niille, jotka eivät osaa engantia riittävästi.

Liina kirjoitti...

Niin, kirjailijoillehan tämä on jo hyvinkin tuttua täällä Suomessakin. Vuosien luovan työn palkkio on suurinpiirtein juuri tuollainen.

tikru kirjoitti...

Ja puikkomaisterin kommenttiin vielä lisätäkseni "nettimyynnistä 10%" ei siis kokonaismyynnistä eli lehden myyntiä ei oo huomioitu millään tavalla.

ColibriDreams kirjoitti...

Jaahas, täytyypä mennä antamaan kiukkuista palautetta. Ehkä auttaa, jos vielä mainitsee, että IK:lla on paremmat sopimukset... Hyvä, että aihe on nyt noussut esille.

Suvi kirjoitti...

Ymmärsinkö oikein, että IK:lla oli alussa myös se 10% ja se saatiin sitten neuvoteltua reilummaksi? Toivottavasti tämä onnistuu myös VK:n kohdalla, ainakin nyt kun asia on saanut julkisuutta. Annan myös palautetta jossain vaiheessa.

Tiina kirjoitti...

Ou loord mitä touhua! Yrittääköhän ne siellä testata miten vähään te tyydytte?! Eihän niillä olis mitään myytävää ilman teitä, joten kohtalaisen törkeetä.

Villa Lankala kirjoitti...

Ou nou!. En oikein tiennyt itkeä vai nauraa lukiessani noita juttuja monestakin paikasta.Tosi härskiä! Arg. Itse äänestän jaloillani eli en osta kyseisen kustantajan mitään tuotetta ja palautettakin lähtee....Yritys käyttää suunnitelijoita hyväksi!.
Kaikki tuki täältä. Älä lannistu, sillä olet loistava ja lahjakas suunnittelija.

satumh kirjoitti...

no huhhuh, ei oo oikein tuollainen..

Vilma kirjoitti...

Kiukku!!! Laitoin meiliä minäkin.

Mun ainoa kokemukseni neuleohjeesta saadusta palkkiosta on juurikin yhtä surkea, eli kertakorvaus on kyllä naurettavan pieni verrattuna niihin tuottoihin, joita kustantaja saa. Mutta yhden neulojan on niin kovin vaikea taistella suurta kustantajaa (tai suurta Nimeä) vastaan. Toivottavasti jatkossa ei tartte niellä yhtä katkeraa kalkkia, vaan joukkovoimalla on tehoa laajemminkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...