tiistaina, maaliskuuta 17, 2009

Vain tiistai - Just a Tuesday

Kolmen sukkaparin sarja edistyy hitaasti, mutta aina koulutuksissa ja muissa se on ottanut tuulta alleen. Tänään olin suunnittelemassa kollegoiden päänmenoksi asioita koko päivän ja sukka edistyi jälleen. Torstaina olisi jatkoaikaa tarjolla, jos vaikka sais tän kakkosparin valmiiks.

Triplet of the socks.. well, not very fast triplet, only 2nd pair on the needles. I have knitted these in meetings, on the road, in education-lessons etc. Today this one almost got a pair. On Thursday should and could continue again. Maybe ready then.

P3177354

Tiistai on parempi kuin maanantai, muistin postissa käydessäni, miksi olin sinne mennyt ja tuli paketti kotiin asti. Joelta seilasi pari kirjaa tännepäin, Zimmermannin Knitting Workshops ja Wisemanin The Knitter's book of finishing techniques.

Tuesday was better than monday. I even remembered in the post office to take the packet with me. In the box was these. Zimmermann- Knitting Workshops and Wiseman- The Knitter's book of finishing techniques.

P3177349

Zimmermann on ollut ostoslistalla jo pitkään ja moni opus on surffannut sen ohi, mutta nyt se sitten kotiutui ja on taattua tavaraa. Ei voi kuin ihailla rouvan hahmottamiskykyä, matemaattisuutta ja kaiken sen liittämistä luovuuteen. Tomten, baby suprise ja hand to hand aran.. ja mua viehättää myös kovasti piirroksetkin. Jos haluaa visuaalista kirjanautintoa, niin sitähän tää ei ole, kotoinen ja täynnä tietoa imettäväksi.

I have thought to buy Zimmermann's for a long time, but many other books has jumped over it on the line, but now it is mine (my precious (yes.. too much LOTR). I love the way how she has thought knitwears, so mathematic, so 3d, so creative and that all feels so familiar, I can foll her thoughts easily :) at least one thing.
I like her drawings also. This book ain't very visually beautiful, but feels good and it is full of information to use and adapt.

P3177362 – Kopio

Lopetustekniikat taas oli vähän.. ööh vähemmän kuin oletin. Oli siellä mulle uutta muutama tekniikka ja kuvat sekä ohjeet on selkeitä, mutta ei niin inspiroiva ja mullistava kuin kuvittelin. Perusteos, joka kuitenkin sisältää kaiken neuleen viimeistelyyn liittyvät ja vähän enemmänkin; luominen, lisäykset, kavennukset, päättelyt, saumat, silmukoinnit, reunukset, napinlävet, taskut.... En heitä vesilintua ja jää hyllyyn, toiv ei pölyttymään. Hilpeintä oli neulottavat olkatoppaukset, ja mitkä värit ;). Eh.

Wiseman's was little less than I thought, but there is some usefull tips and techniques that I didn't know. It is very basic and good book for many techniques, not only finnishings, there is all and more; cast ons, increases, decreasis, selvages, bind offs, seams, picking up sts, borders bands, buttonholes etc. Good and short instrucitons. The most funniest part is that shoulder padding.. please. :)

P3177364


This is the proof that every knitter's day is dangerous.
One tip (work-related) If you love 3D, try Google Sketch Up.
And an other... If you haven't read already, I recommend Twilight-saga. 3rd one on the end, I have sucked them so quickly. Happy that I bought all 4 at the same time :).

Todiste muuten siitä, että neuloja elää aina vaarallisesti :)
Ja vinkvink.. Jos joku tykkää 3d-mallinnuksista tai juniori tykkää, niin mä taisin hullaantua GoogleSketchUpiin.
Ja toinen vinkvink, mikäli ei vielä oo luettuna, niin suosittelen Houkutus - Twilight -sarjaa. Oon imeny kolme ekaa ihan pikana ja onneks neljäskin on hyllyssä jo odottamassa. Köh.. muutamat yöunet on lyhentyny kummasti.

5 kommenttia:

SatuK kirjoitti...

Kivan väriset sukat! Vai olkatoppaukset.. :D

Olen täysin koukussa Twilightiin. Elokuvakin on nähty. Kaikkien teinien keskellä.

Marsvin kirjoitti...

Jep, jep. Edward-kuume alkoi jo joulukuussa, kun olin Jenkeissä ja ostin ekan kirjan sieltä. Loput sitten täältä. Oih!

Vilijaanan Villaklinikka kirjoitti...

Hello! Mulla olisi ihan hassu kysymys, kun en ole ulkomailta ennen tilannut ja nyt Noron sukkalankaa pitäisi muutama kerä saada. Eli mistä kannattaisi tilata ja saako Visa Electronilla tilattua? Yritin tilata Englannista Knitting Parlourista hintaan 10,25 GBP/kerä mutta kämmäsin jotain ja sain sähköpostia jostain chequesta (shekki?) joka pitää lähettää sinne. En edes ymmärrä mitä tuossa pitää tehdä, shekkejä en ole eläissäni käyttänyt. Jotenka kyselen sulta että mistäs sä tilaisit ja miten tuota lankaa kun ulkomailta usein lankoja tilailet. Kiitos tosi paljon jos jaksat vastata! :)

tikru kirjoitti...

Hei Vilijaana, tilasin noron sukkalankaa ainakin Paviyarnsilta vajaa 9 puntaa kerä
http://www.paviyarns.co.uk/shop/413/227/1072/index.htm

Getknittediltä puntasen kalliimmalla kans ja sit just tuli lankaa Stashilta
http://www.celticove.com/
Ja siellä on kans noron sukkalankaa

Maksan yleensä luottokortilla tai paypalilla heti tilauksen yhteydessä, joten näkee heti mitä tapahtuu.

Kaikki noi on toiminu ok, ainut et getknitted toimitti jälkikäteen langat, eikä ilmonnu jälkitoimituksesta, mut kun kyselin, ni tuli tieto ja langatkin pian perään.

Vilijaana kirjoitti...

Hmmm, olisinpa tilannut mutta ei vissiin Visa Electron käy PayPalissa tai muussakaan? Oon niin noviisi että otaksuin kun lukee että Electron käy, että se tarkoittaa myös Visa Electronia. Olenkohan nyt käsittänyt ihan väärin? Menipä turhaan pitkät miettimiset määristä ja mistä mitäkin tilaisin... :D No säästyi ekin rahat toitaiseksi. Kiitos paljon vinkeistä anyway, täytynee palata vielä noihin maksuasioihin ennenkuin saan mitään tilattua (jos enää jaksan...).;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...