sunnuntaina, toukokuuta 24, 2009

Kommentteihin pari vastausta

Olin saanut kommentteja vanhoihin postauksiin, ne menee mulla valvonnan kautta, jotta huomaan. Tässä vastauksia pariin:

- Mari-Anne, kardemummat kiinnostaa, ota yhteyttä sähköposti oikealla ->

- Nimimerkki Harmistunut eli Miimu, Vihervaaran ohje on saatavilla fall 08 Vogue Knittingissä. Lehteä saattaa saada kyselemällä ja huutelemalla mm. ravelryssa.

- Muutamalle muulle Sylvin ja vaaran ohjeen kyselijälle ystävällisesti tiedoksi:

Kaikki Voguelle menevät ohjeet (mm. Vihervaara) ovat sopimuksen mukaan firman omaisuutta, KAIKKINEEN. En voi, enkä halua jakaa niitä edes maksua vastaan, sillä rikon silloin sopimusta sekä pissin omaan silmään tulevaisuutta ajatellen.

Twistin ohjeet (esim. Sylvi) ovat vastaavasti VAIN Twistin kautta myynnissä, en voi enkä halua jakaa tai myydä niitä "takaoven" kautta. Tällöin rikkoisin sopimusta sekä söisin osuuskunnan kassaa ja pissisin taas omaan sekä kavereitten silmään nyt ja tulevaisuudessa. Enkä todellakaan halua tehdä sitä etenkin kun jokainen voi nähdä, millaisen työn takana jo pelkkä Twistin ulkoasu, kuvaukset sekä ennen kaikkea ohjeiden järkyttävän tarkka editointi on. Palkka on sielläkin päässä saatava.
Ohjeen oikeudet palaavat julkaisusta tietyn ajan kuluttua itselleni, mutta näillä näkymin jätän esim. Sylvin ohjeen Twistille myyntiin.

Toki mielelläni autan mikäli on ongelmia mm. paypalin tai muiden juttujen suhteen liittyen ohjeen ostoon tai mikäli ohjeissa on jotain epäselvyyksiä, niin pyrin auttamaan, mutta ohjeita on multa aika turha pyytää.

8 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Pikkuisen kieltämättä hämmästyttää että edes kysellään ohjeen saamista.... Noo, mutta hyvä että oot tiukkana :)

Hanna kirjoitti...

Siis ihanko oikeasti ihmiset pyytelevät ohjeita ilmaiseksi ja suoraan sinulta? Twististä on helppo ostaa ohjeita (ostaminen käy paljon nopeammin kuin neulominen) ja jos joku haluaa ostaa tuon Vogue Knittingin niin minä voin myydä omani, sillä en ole aikeissa neuloa siitä edes Vihervaaraa.

Koukuttaja kirjoitti...

Symppaan ja komppaan. Hyvä, että pysyt lujana! Ohjeiden saaminen ei ole niin ylivoimaista, etteikö niitä voisi ostaa sillä lailla kuin alun perin on tarkoitettu. Kyllä käsityötä pitää arvostaa tässäkin muodossa (Minusta ihan erityisesti tässä muodossa, kun joku viitsii toisten iloksi ohjeita kirjoittaa! Veikkaanpa, ettei niillä kuitenkaan rikastumaan pääse, vaikka kansainvälisiin superneulelehtiin saisikin myytyä omansa.) ja maksaa siitä käypäinen hinta. Ja viitsiä nähdä se vaiva, että hankkii ohjeen sieltä, mistä pitääkin, kun joku toinen on kuitenkin nähnyt paljon enemmän vaivaa tehdessään sitä.

Nimetön kirjoitti...

syynä siihen että ohjetta kysellään voi olla yksinkertaisesti se, ettei henkilö tiedä miten nuo sopimusjutut menevät, että säilyykö suunnittelijalla minkäänlaisia oikeuksia ohjeeseen jne. kaikki eivät ole näissä asioissa välttämättä experttejä, ehkäpä vasta oppimassa näistä asioista?

tietenkin ilmaiseksi saamisen kysely on outoa, tokihan maksaa pitää toisen työnteosta.

tikru kirjoitti...

Anonyymi, totta tuokin ja hyvä toki, että kysytään, jos ei tiedetä. Ja siitäkin syystä mä tässä ja nyt asiasta myös valaisen ja kerron.

Eikä se kysely sinänsä haittaa, mutta en käsitä sitä, että jos vastaan nätisti, ettei onnistu ja selitän yleensä syynkin, niin tullaan sitten silmille. Näitä tapauksia on onneksi vain muutama, mutta en viitsisi kattella yhtään.

Petra kirjoitti...

Hyvää selvennystä.
Mä taas oon niin hassu että vaikka mulla se vihrevaaran ohje onkin olemassa (ajalta jolloin se oli ladattavissa), niin ostin silti VK:n jossa se oli, ja oikestaan vain koska se oli siellä. Suomalaisen bloggaajaan oma ohje. <3
Yksittäisen ohjeen ostamista en ole vielä kokeillut, koska en vaan osaa neuloa mitään hienoa, enkä jaksa neuloa mitään isoa. Vihervaara on sopiva haave, ehkä toteutettavissa. :D

Cefuts kirjoitti...

Minusta neuleohjeiden ilmaiseksi pyytäminen suunnittelijalta on ihan sama asia kuin kuinka moni kehtaa mennä pyytämään ilmaiseksi suosikkibändiltään uusinta levyä, koska ei viitsi/halua ostaa sitä kaupasta. Kyllä yleensä levyt käydään kaupasta ostamassa, joten miksipä ei sitten neuleohjeita.

Sinulla on ihania neuleita, mutta taitaa olla liian haastavia vielä neulontataidolleni ;)

Marjukka kirjoitti...

On ihan totta, että suunnittelijan tulee saada palkka omasta työstään. Köyhänä opiskelijana on kuitenkin pakko sympata kohtalotovereita ja vinkata, että Vogue Knitting -lehdet voi hyvin löytyä myös oman kotikaupungin kirjaston lehtikokoelmasta. Ainakin Someron kaupunginkirjastosta löysin. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...