sunnuntaina, elokuuta 16, 2009

Luminen

Luminen Twist Collectivessa.

Katsoin Kultaisen kompassin. Se maailma sai aikaan mielikuvan lumitakista, jossa on lumihiutaleita tuulenvireen heittelynä selässä tavalla tai toisella. Luonnoksissa ne oli palmikkoina väännetty, mutta todellisuus muutti tuota suunnitelmaa.

Etsin ehkä miljoona kuvaa takeista, lumesta, lumisuudesta, talvesta, otin kuvia itse, piirsin ja muokkasin. Tein ehkä miljoona versiota erilaisista lumihiutaletta, palmikoiden. Lopulta tajusin, että hiutaleet voi tehdä muutenkin, virkkuukoukku oli aika ehdoton nou, joten tutkimusmatka neulottuihin pitsipylpyröihin alkoi.


I saw the Golden Compass and fell in love the world of it. And I got an idea of snowy cardican or jacket with snowflakes all over the back. I found and took millions photos of snow, winter, flakes, coats, jackets, forms.. I draw the sketces, and snowflakes were cables etc. But after manymany swatches I realized that I could make the flakes some other way too. Nono crochet hook for me, so expedition to knitted, round lace began...


Luminen -project

Myös takin muoto haki aikaansa, halusin taskut, mutta en päälitaskuja. Halusin taskureunojen jatkuvan, olevan osa takkia. Halusin myös jokaisesta reunasta huolitellun. Halusin mahdollisimman vähän saumoja ommeltavaksi. Halusin haastaa tekniikoilla itseni. Halusin tehdä mallin, jossa on vaihtoehtoja ja "kehys" jokaisen omille modauksille, omalle taiteelle.

I want many things for this cardigan... I want pockets, but not on the top of the front piece. I want edges of the pockets continue somehow and be part of the wholeness. I want groomed edges. I want less than possible seam sewing. I want challenge for me using new technigues. I want make the design with options and maybe give frame for every knitter to create their own piece of art.

Luminen -project

Lanka on ihanaa, tehdessä karheahkoa, mutta kastelun ja pitämisen jälkeen ihanasti pehmenevää ja pinta muokkautuu käytössä hyvin. Vaihtoehtoina laskeskelin langankulutuksen ilman taskuja sekä ilman hiutaleita. Hiutaleitten paikat on merkattu ohjeeseen, mutta antaa leijailla jokaiselle takille omana sateenaan. Tai tehdä tumman takin vaaleilla hiutaleilla..Toisaalta, jos joku haluaa tehdä kukkia, tähtiä, mitä tahansa on idea käytössä ja helppo soveltaa omaansa.

The yarn is wonderfull, it is little rough while working, but wet and wear - makes it soft and more fabric-like. Love. One opinion is to make Luminen without pockets and flakes. I have calculate the yardage of them in the pattern. Other opinion is the place of the flakes. They are marked on the pattern, but I wish everyone will let them fall on their own cardi.. or replace them using flowers, stars etc. Or make the dark cardigan using white flakes..

Luminen -project

Ommeltavia saumoja takissa on taskujen sivuilla sekä hupussa päällä silmukointi. Oon ihan järjettömän tyytyväinen takin malliin, se istuu, on mukava ja tuntuu hyvälle, lempeä päällä. Huppuja oon neulonu nyt Aika monta, ja tää on paras tähän astisista malliltaan.

The seams.. there is seams on the sides of the pockets and on the top of the hood (kitcheners st). I'm very pleased of the fitting and shapes of the Luminen. It is cozy but still fit. I have worked with many hoods and I think this is one of the best shape of them.

Luminen -project

Takki on neulottu alhaalta ylös, ja yksi uusi tekniikka itselle oli tuo aloitus apulangalla, mikä mahdollistaa lopuksi helman ja taskujen pohjan yhdistämisen neulomalla ja I-cord päättelyn helman viimeistelyksi.

The Luminen has been worked from down to top and one new technigue for me was the provisional cast on, which makes the seamless edge of the hem possible. The hem and the bottom of the pockets has been add together knitting and finising the edge using I-cord BO.

Luminen -project
Iso työ, mutta nyt se on syksyn Twistissä kera ihan uskomattomien ja upeiden luomusten. Jotenkin järjetöntä, miten suunnittelijat keksivät erilaisia ja mitä mielenkiintoisimpia juttuja. Eikös kaikkea oltukaan jo keksitty. Tuntuu hyvälle olla tässä seurassa. Kiitos :)

It was the Big Job, but now it is on the Twist Collective Fall beside incredible and great designs. I just wonder where and how the designers find more interesting, more beautiful and more unique things. I feel gratitude and happiness to be with this company. Thanks. :)Luminen -project

72 kommenttia:

RiikkaS kirjoitti...

No jo aukesivat uniset silmät, ihan hillittömän upea takki!

satu.p kirjoitti...

Aivan ihana takki. Onnittelen!

amma kirjoitti...

Mielettömän Upee Takki! Aivan huisi!
Onneksi olkoon ja taidat olla joukossa johon kuulutkin =)
Kiitos Sulle!

-iinu- kirjoitti...

Tykkään tuosta takista NIIN kovasti!

ellie kirjoitti...

Jäin sanattomaksi. Tykkään TOSI paljon!!!

Lissu kirjoitti...

Kaunis! Ihailen ja ihmettelen. Täsmälleen oikeassa seurassa olet.

Riikkis kirjoitti...

Ihana takki, onnittelut!

Iloitsen siitä, että jaat nämä suunnittelun kokemukset ja vaiheet täällä blogissa. Niistä on kiva lukea. Itse kun teen vain toisten tekemien ohjeiden mukaan, on mukava eläytyä tekijän matkaan ohjeen vaiheissa.

merjah kirjoitti...

Upea, ihana ja kaikkee... Kaupat tuli!

tea kirjoitti...

=) ja kaikkee...

Anu kirjoitti...

Voi mikä upea luomus! Mielikuvituksesi ja taitavuutesi ovat jotain ihan käsittämätöntä! Voi olla, että twistaus alkaa täälläkin nyt:)

Andra kirjoitti...

Aivan mahtava takki! =)

Siena kirjoitti...

This is lovely! The cables are very pretty, and I like the idea of playing with the snow flakes to make it my very own jacket (I believe I would just make one big flake on the back).
Great job!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Olipa kiva lukea Lumisen syntyvaiheista! Se on Kaunis isolla K-lla. Varmasti mielenkiintoinen ja hauska tehdä. Ja vielä neulotut hiutaleet- ou jee!

kaisa kirjoitti...

Ihana, mahtava, upea! Tää on just mulle, aivan kuin olisit tiennyt!

Koukuttaja kirjoitti...

Mä olen kerta toisensa jälkeen sanaton näiden sun malliesi edessä. Ihan mieletöntä, vau, huhhuh, hurjaa, käsittämätöntä, upeaa! Olet todellakin oikeassa seurassa. Onnea tästäkin saavutuksesta ja kiitos!

Tahruska kirjoitti...

Uskomaton! Kertakaikkiaan uskomaton!

Elli ja Aura kirjoitti...

Aivan sairaan hieno!!
Elli

Outi kirjoitti...

IIk, Tikru! Mieletön! Sama tunne kuin Sylvin kanssa aikoinaan. Pakko saada!

asarum kirjoitti...

Ehdin ravelryn kautta selata twistcollectiven jo ennen aamukahvia, ja nyt aamukahvin jälkeen täytyy tulla kiittämään. En tiedä, onko koskaan mikään isompi neulemalli iskenyt näin täysillä! Tässä on haavetakkini. <3 Aion tehdä siitä tumman vaaleilla (lumi)tähdillä, aika näyttää, millainen siitä sitten tulee. :)

helmisade kirjoitti...

Tulen kuolaamaan tätä takkia monta päivää:D Se on ihana! Ja tästä bloggauksesta vasta huomasin kaikki yksityiskohdat kunnolla, upeaa työtä.

makepeace75 kirjoitti...

Todella kaunis takki! Onnea! :o)

anNu kirjoitti...

Onnittelut! Upea neule jälleen kerran! Odotin innoissani Twistin julkaisua ja erityistä tätä - oli odottamisen arvoinen :-)

Maiju kirjoitti...

No jopas on.. Ekaksi katselin, että ihanaiset nuo lumihiutaleet. Sitten huomio kiinnittyi huomaamattomampiin taskuihin ja tajusin, miten hienosti ne on osa kokonaisuutta. Jes! Just noin, ei mitään irrallisia taskulärpäkkeitä :)

Tiina kirjoitti...

Toistan itseäni ja tajuttoman upea tuo on ! Että kaikki onkin jo keksitty:))) Epäilenpä että toista tuollaista tulis vastaan menneisyydestä...

Kristel kirjoitti...

Se on kyllä kaunis. :) Onnea taas uuden hienon ohjeen julkaisusta!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana takki! Oot mahtava suunnittelija !
Kaupat tuli samalta istumalta. Osaat varmaan vinkata vaihtoehtolangankin,mikä olisi tilattavissa kotimaan nettilankaputiikeista ?!
PÄIVI

Laura kirjoitti...

Tuo on aivan ihana! Ihanin malli, mitä tän "syksyn" mallistoista olen bongannut!

Katri kirjoitti...

Luminen on sanalla sanoen kaunis. Tarkkaan harkitut yksityiskohdat mykistävät.

Mari kirjoitti...

Upea. Ihan sun näköinen!
Ja onnea Voguen kannesta - vähänkö olin taas ylpeenä... kerroin jo sukulaisillekin. :-D

Jaana kirjoitti...

On kyllä hieno!!! Lumihiutaleet näyttävät upeilta takin selässä! Tässä ehkä tulevan talven pakkosaada- takki.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana takki, tämän minä haluaisin neuloa. Löytyykö neuleohje myös suomeksi ja kotimainen vaihtoehtolanka kiinnostaisi myös... Onnistuko? Kiitokset myös muista ihanista malleista, tämä lumihiutale on kyllä kultajyvä.
t.Virpi

Sibbe kirjoitti...

Upea, herkkä takki! Onnittelut. Iltojen vielä pimentyessä menee varmasti puikoille!

Riikka kirjoitti...

Ei voi kyllä taaskaan kuin ihmetellä, kuinka joku voi olla noin taitava! Uskomatonta! Ihana takki! =)

Tiina kirjoitti...

Mitä luulet, sopisko Peace Fleecen Worsted tohoh, se on hieman paksumpi, tiheys 16s/10cm.

Altocumulus kirjoitti...

Uskomaton takki! Olen ihan myyty!

vattumato kirjoitti...

Tässä on kyllä niin mun näköinen takki, että! sitäpä voisi jopa harkitakin kerrankin neuloa jotain sukkia suuritöisempää.

Marjukka kirjoitti...

Pakko päästä kertomaan, että mä katsoin Kultaisen Kompassin hiljattain ja sen puvustus oli kyllä oikeasti todella inspiroiva! Aivan ihania neuleita ja muita. :)

Marja A kirjoitti...

Tuijotin takkia suu auki. Ihan mieletön. Olet jälleen kerran tehnyt sen, luonut mallin, joka kääntää katseet sekä hämmästyttää yksinkertaisella muotoilullaan, teknisellä toteutuksella ja yksityiskohdillaan.

Tiina kirjoitti...

Hieno! Lumihiutaleet on pop!

Gudrun Johnston kirjoitti...

Another stunning design!

AnniKainen kirjoitti...

On kyllä UPEA takki!

Katja kirjoitti...

Tosi upea! Ostin heti ohjeen ja mallitilkkua aloittelen tänä iltana.

Marjuska kirjoitti...

Ooh!!! Käsittämättömän upeaa työtä! Ihailen suunnattomasti.

Kirsi kirjoitti...

Upea takki!

tikru kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista. Taas vähän jännitti, koska oli jotain niin erilaista kuin aikaisemmin.

On mielenkiintoista nähdä erivärisiä ja ideoituja versioita, heitelkää kommentteihin sitten linkkejä.

Virpi, Twistillä on ohjeeseen oikeudet seuraavat 9kk ja todennäköisesti jätän sen sinne myyntiin senkin jälkeen. Mikä tarkoittaa sitä, ettei ohjetta tule hetkeen ainakaan suomeksi, eli en jäisi odottamaan henkeä pidätellen :)

Kotimaisena lankavaihtoehtona voisin suositella vaikkapa pirtin kehräämön karstalankaa 140 TEX x 3 230m. Myös wetterhofin Sofia, teeteen primavera.. nää äkkiseltään metrimäärien perusteella. Muuten en osaa sanoa. Mutta villaa ja vähän mohairia jos on seassa niin tulee usvaisemman näköinen :) ja tuntunen.

Tiina, voi toimia, ainut vaan et taskukohdista voi tulla aika paksut.

Mari :))

Meflen kirjoitti...

Tosi hieno. Voisin tehdä itselleni ehkä vaaleansinisenä ja lumihiutaleet valkoisina. Tulisi sellaisestakin varmaan talvisen näköinen. (Mulle ei käy valkoinen.) Mutta pitää tehdä muita hommeleita kyllä ensin pois alta. :D

Onneksi olkoon hyvästä aikaansaannoksesta!

iso gnu kirjoitti...

Siis tosi upea ja kaunis takki! Onnittelut!

Lilli kirjoitti...

Tuo on niin nätti!
Kiitoksia taas yhdestä ihanasta mallista :)

PikkuSanna kirjoitti...

Onpa hieno malli! Varsinkin nuo lumihiutaleet.

Löysin vasta tieni blogiisi ja sinulla on muitakin huikeita malleja. Pitsisukkien värkkäämistä jo mietin, mutta tämäkin kyllä kiinnostaisi. Taidot on vähän ruosteessa, mutta ehkä se voisi onnistua.

Quickstep kirjoitti...

- Katselee mykkänä ihastuksesta -
En osaa päättää kumpaa ihailen enemmän: sun kädenjälkeä vaiko suunnittelijan työtä. Jälkimmäinen kuulosti todella paneutumiselta aiheeseen ja se sai mut
hengästymään. Takki sitten salpasi hengityksen.
Lämpimät onnittelut uudesta upeasta työstä :)

ritvis kirjoitti...

Järjettömän hieno! Neulotut lumihiutaleet oli juuri sitä mitä ei heti arvaa kun näkee mallin valmiina ja sitten vielä ne taskunreunat.

Hepsi kirjoitti...

Upea takki! Kyllä sinä olet taitava , luova, kekseliäs... ihan mitä vaan! WAU!

Piiku kirjoitti...

Mykistävä!

esmerelda kirjoitti...

I'm sorry I cannot speak Finnish, but I wanted to say that Luminen is one of the most beautiful garments I have ever seen. I have bought the pattern already and last night ordered the yarn to make my version - Malabrigo Worsted in a dark blue for the body and a cool grey for the snowflakes. I am English, but moved to Australia one year ago, and although it is winter here, it is not cold enough for me. Knitting and wearing this piece will remind me of the frosty winters of my Northern country. Thank you for your wonderful designs,
Claudia

Heli: kirjoitti...

Uskomattoman kaunis takki! Onnittelen!

Dajda kirjoitti...

This may be the most fairytale sweater I have ever seen. It's beautiful, well done!

Anonyymi kirjoitti...

Jos joskus näistä ihanista ohjeista koottaisiin vaikkapa kirja.... Ostaisin sen ihan heti =) Ei voi kuin ihmetellä tuota luovuuden määrää joka sinulle on annettu, ihanaa että jaat sen kanssaihmisien kanssa =)

Totoro kirjoitti...

Fantastinen takki! Sua voi jo hyvällä syyllä tituleerata Suomen Norah Gauganiksi - nuo lumihiutaleet ja taskut on ihan käsittämättömän hienoja yksityiskohtia.

patricia kirjoitti...

I just love your design. So beautiful

tkongas kirjoitti...

Nuo taskut ovat todella tyylikkäät.

Katju kirjoitti...

Mykistävän kaunista jälkeä - jälleen kerran!

Piritta kirjoitti...

Voi tavaton kun on HIENO! En kyllä tuollaisen tekoon kykenisi vaikka kyllä mielennäni haluaisin kyetä. UPEA!

Anonyymi kirjoitti...

On se vain niiiiin järjettömän kaunis! OIen käynyt kuolaamassa täällä varmaan jo sen sata kertaa :) Nyt on laitettava ohje ja langat tilaukseen.

Paula

PepSun kirjoitti...

On kyllä upeaakin upeampi <3

Johanna kirjoitti...

Ihana takki!!

Heidi kirjoitti...

Niin kaunis, kerrassaan upea. Kolahtaa vielä lujempaa kuin Sylvi (ja sekin siis on aivan upea).

Eline Oftedal kirjoitti...

I read about you in Knit1 and realised that I have admired your work without knowing who you are! I look forward to read your blog and see your fantastic designs!

Kind regards,
Eline, Oslo, Norway

Norppis kirjoitti...

Aivan satumaisen upea! <3

krókusz kirjoitti...

Great cardigan. I really like it. In fact, I like all your work! :-)

Pikku Possu kirjoitti...

Todella kaunis takki, ja aivan mahtava idea :)
Mukava katsella myös hyvin otettuja valokuvia, itsellä on siinä vielä paljon petraamista.
Tästäpä poimin taas pari ideaa kilometrien mittaiselle idealistalleni :D

Anne kirjoitti...

U - P - E - A

Sanna kirjoitti...

Upea, ihana takki!!
Pakko kokeilla tehdä itselle...
kun vain osaisi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...