lauantaina, tammikuuta 22, 2011

Uusia lankatuttavuuksia - New yarns

Morning

Oon päässyt hypistelemään ja neulomaan viime aikoina monella mulle uudella langalla.
Kaksi Erittäin miellyttävää ja positiivista tuttavuutta ovat Cascaden 128(rav) superwash sekä BC Garnin Semilla grosso(rav).

Cascade 128 on pehmeää, miellyttävää neuloa ja päällä jotenkin.. "silkkisen" tuntuinen, vähän samanlaista tunnetta, kuin jos langassa on silkkikuituja villan seassa. Ainut miinus on pieni nukkaantuminen jo neulomisen aikana, tosin purin ja neuloin useemman kerran osaa langasta, eikä sitä erota suoraan kerältä neulotusta. Kellään kokemusta cascaden kestävyydestä normikäytössä?. Cascade 128 pikkusisko/veli 220 ei varmasti turhaan ole Ravelryn suosituin lanka.

Toinen herkku on juuri nyt käsissä oleva BC Garnin Semilla grosso. Aika uudessa langassa on tiukka kierre, hyvä tuntuma ja kuohkeus, jotka varmistavat mm. palmikoiden herkkuuden tuossa lankapinnassa. Voisin myös kuvitella, että nukkaantuminen on vähäistä. Pinta on hieman karheampi kuin Cascadessa, mutta ei silti kutita eikä raavi.

Plussana mulle molemmissa on myös paksuus, neuloskelen niitä 6mm puikoilla.

MorningI have got great pleasure to work new yarn labels for me. Two very pleasure new companionship in my yarnbasket are Cascade's 128 superwash(rav) and BC Garn's Semilla grosso(rav).

Cascade 128 is soft, easy to knit and feels something like silky, very pleasure to wear. Only minus is slightly pilling during the knitting. But I knitted and purled and knitted.. some part of the yarn many times and it looks same as only once knitted. So it would be great to hear how Cascade looks after wearing and washing. Cascade 128's little brother or sister 220 is the 1st place in the Popular yarn list on the Ravelry, and I think there is reasons for that. 

The other yarn yammy is BC Garn's Semilla grosso. This quite new yarn is great to work, tight spin, fluffy and soft feel are great. The cables looks great :).  Semilla is slightly more rough than Cascade, but not scratchy. I think it is not so bad to pill than Cascade.

The big plus also is the widht of both yarns. I work using 6 mm needles. 

2 kommenttia:

Aurora kirjoitti...

Cascade220 ainakin nukkaantuu käytössä harmittavasti, mutta on niin ihana neuloa ja päälläkin miellyttävä, että kyllä siitä tulee tehtyä, vaikka jo etukäteen tietää, että nukkaantuuhan se... Myös lasten suosikki - ei kutita.

tikru kirjoitti...

hyvä tietää. tosin se lienee noitten pehmeitten lankojen miinuspuoli ja nukanpoistajalla selviää aika hyvin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...