torstaina, kesäkuuta 30, 2011

Pirpa ja Poks

Uskomatonta, mutta totta, tässä "neule"blogissa on esitelty valmis neule viimeksi joulun jälkeisinä päivinä, kun esittelin joululahjaneuleen. Mutta nyt saan vihdoin esitellä kaksi kerralla, kaksi lasten neuletta, jotka ovat Leikkipuistoneuleissa mukana yhdessä 9 muun mallin kanssa.

Unvelieveble, but true. Last time FO has been in this blog is a few days after Christmas. Is this a _knit_blog anymore at all...  But now, today, I can show you two at the same time. Two knitwears for the kids. These are my part of the Playground Knits - Leikkipuistoneuleet book with 4 more Finnish designers and 9 more designs.

Pirpa ja suloinen ährääjä :)

Pirpa

Pirpa on palmikkoja ja lepattavaa helmaa kera hupun. Se on tyttöjen juttu. Kokoja löytyy Ry 51 (58, 64, 70, 76) cm / 1-2 (3-4, 4-5, 6-8) v (todella neuvoa antava ikäsuositus, luottakaa mittanauhaan).
Lanka on BCGarnin Semilla Grossoa, johon tykästyin kovasti takkia tehdessä. Puikkokoko on 6 mm ja neule tehdään alhaalta aloittaen. Palmikoita on etureunoissa ylös huppuun asti ja yläosan lisäksi myös hihoissa. Kokoja on viisi, 44 (51, 58, 65, 73) cm.

Pirpa

Pirpa is the cardigan with cables, hood and flare hem for the little girl. It is the girlie thing. Sizes available bust 20 ( 22 ¾, 25 ½, 27 ½, 30)” / ( 51 (58, 64, 70, 76) / 1-2 (3-4, 4-5, 6-8) yrs. Yarn is BC Garn Semilla Grosso, which came one of my favorite yarns during this project. Needles US 10 / 6 mm and the cardigan is bottom to top worked. Cables on the edges up to the hood and upper body like sleeves also. Chest circumference 17 ¼ (20, 22 ¾ , 25 ½, 28 ¾)” / 44 (51, 58, 65, 73) cm

Poks
Poks

Poks taas on sekä tyttöjen, että poikien juttu. Värivariaatioita voi testata monenlaisia, karkailevat pallot voisivat olla vaikka sinisiä valkealla pohjalla, tai kuka estää tekemästä niitä vaikka kunnon saippuakupliksi pätkärääkätyllä, iloinsen kirjavalla langalla.
Lankana on BC Garnin Semilla ja puikkoina 4 mm. Poks poksautetaan tulemaan ylhäältä alas saumattomasti, karanneet pallot kirjaillaan silmukoita jäljitellen etuosaan. Kokoja löytyy

Poks

And then there is the Poks. I love this little sweater but I adore the little model, my nephew. He does makes the photos, I don't care does he have the sweater on or not with those smiles. 
Well, Poks, top-down sweater without seams. Yarn is BC Garn Semilla in two colors (love to see other color combinations like white and blue or maybe the soap bubbles, using some multicolor yarn. The bubbles up of the front are


You can find Playground knits in Ravelry and at first e-book is available only in Titityy, but later it will be in Ravelry also in Finnish and in English. Thanks for the team behind the book. Great to be in this point. 

Leikkipuistoneuleet löytyvät myös Ravelrysta ja tällä hetkellä e-kirjaa voi ostaa Titityystä, myöhemmin myös Ravelrysta. Kirja on tehty suomeksi ja englanniksi. Kiitos tiimille!

14 kommenttia:

tea kirjoitti...

Mä haluan kans Poksin... ihan mun kokoa! Höh!
ja mä haluan Kallen! Menisköhän se mun kanssa naimisiin? =)

tikru kirjoitti...

:D

KnittingArchivist kirjoitti...

Ihan mielettömän ihania! Nyt iski lastenvaate himo! Ja aikuisten koossakin olisvat tosi kivoja.... :)

routa kirjoitti...

sitä on taas tehty ihania neuleita. poks on hyvä idea.

Sanna kirjoitti...

Olen jo jonkin aikaa etsinyt kivaa neuletakkimallia meidän Pirpanalle löytämättä ja tänään se sitten hyppäsi ruudulta silmille! Pirpa - se on siinä! Just sellainen malli, mitä haaveilinkin, vaan en osannut laittaa paperille.

Ja Poks on kanssa hauska.

tikru kirjoitti...

Ellie, kiitos, pistetään korvan taakse tuo aikuisversio-toive.

Routa, poks poksahtelee :) kuplat karkailevat ja kaikkea..

Sannu, :) hyvä, että osui kohdalleen. Kiitos.

Lotta kirjoitti...

Tykkäsin noista molemmista :). Mut tykkäsin kyllä käytännössä kaikista sen kirjan neuleista. Hohoo kun on kerranki veljien lapsista suoraa hyötyä tädillekki, tarjoavat erinomaisen tekosyyn ostaa taas yks neulekirja :D.

Nimetön kirjoitti...

Lotta, juu :) ja lasten neuleet valmistuuki niin pirskatin nopeesti, että voi neuloa vähän usemmankin...

Tikru

Ixu kirjoitti...

Ostaa pläjäytin kirjan itselleni "valmistujaislahjaksi" ja "Pallopaita" on ehdottomasti to-do -listalla seuraavana! Poika ihastui täysin!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Mielettömän ihania.

Pirjo kirjoitti...

Miten voi olla jotain noin ihanaa kuin tuo tytön neule! Ja väri siihen täydellinen. Tekisin heti, mutta tyttö puuttuu.

Nimetön kirjoitti...

Ixu, hienoa, että kohderyhmä tykkää :)

Enkuli ja pirjo, kiitos.

Tikru

Nimetön kirjoitti...

Tosi kivoja neuleita!
Nyt teen itestäni ihan vapaaehtoisesti sen ilonpilaajan, mut mun mielestä on ihan älytöntä jaotella vaatteita tyttöjen ja poikien vaatteisiin. Ne on vaatteita, ei kankailla, malleilla tai väreillä oo sukupuolta :)

tikru kirjoitti...

En tiedä kenen iloa pilaat, et mun ainakaan. Mä kyllä näen jotkut asiat selkeästi tyttöjen tai poikien juttuina, mutta se onkin mun näkemys asiasta. Suunnittelussa usein miettii mallia oikeasti jollekin ihmiselle, ja pirpa on tehty pieni tyttö mielessä. Suunnittelussa täytyy myös ottaa huomioon se, seikka, että tytöt ja pojat usein tykkäävät erilaisista asioista, monista samanlaisistakin, mutta usein linjaveto on selkeä,jo ihan lasten omasta toimesta. Enkä näe siinä mitään pahaa, ja toki jokainen voi käyttää millaisia vaatteita haluaa, sukupuolesta riippumatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...