perjantaina, lokakuuta 19, 2012

Boys’ Knits

Baley, photo by Cooperative Press
Poikien neuleita. Innostuin kovasti kun sain mahdollisuuden tutustua Katya Frankelin kirjaan Boys’ Knits (englanniksi julkaistu, e-kirja sekä printtiversio saatavilla). Kuvat kirjassa ovat hyväntuuliset, hykerryttäviä ovat nuo nuoret mallit, jotka virnistelevät kuvissa varsin viihdyttävästi ihan in action. Kirjassa on neuleita 4-14 vuotiaille pojille (ry 23-34 tuumaa).

Innostuin useasta mallista ja veljenpoika, herra 2 v. pääsikin valitsemaan mieleisensä (äiti vähän avusti) ja jossain välissä (toiv ennen joulua) neulon Landonin, joka on simppeli, mutta silti jujutettu malli.

Kaikissa kuudessatoista mallissa on pieniä jujuja, pintaneuleita, palmikkoa, sellaisia rehellisiä, toimivia paitoja, liivejä ja huppareita lapsille. Tykkään myös siitä, että nimestään huolimatta kirjan kaikki mallit sopivat myös pienille tytöille.

Landon, photo by Cooperative Press
Ainut asia mikä muutamassa mallissa häiritsee, kuten myös Landonissa on istutetut hihat, ne eivät oikein tunnu istuvan. Katsotaan nyt, miten muokkaan neuletta.  Kirjan alussa kerrotaankin, miten malleja voi muokata omaan makuunsa sopiviksi ja aionkin pykäistä Landonin pyörönä, kenties ylhäältä alas.

Kirjassa on myös kokotaulukot, mittaamista varten vinkit sekä tekniikkaosio. Jokaisen mallin kohdalla kerrotaan myös tarvittava taitotaso sekä tekniikat.

Kirja on hyvä lisä lapsille neulovan kirjastoon, sekä hyväntuulista katseltavaa söpöjen pienten malliensa toimesta. Malleja voi tutkailla myös Ravelryn kautta



Knit's for Boys, Yesh. I got a change to make sneak peak into Katya Frankel’s adorable book, Boys’ Knits. 
I love the photos, cute and happy looking boys in their cute and interesting knitwears. 

The book includes sixteen sweater patterns for boys aged 4-14 (with chest measurements of 23-34 inches) and I'm happy to tell that those designs works fot girls too. All the patterns have interesting details and simple but very wearable structures. 


Dax, photo by Cooperative Press
I shown the patterns of the book to my tiny nephew, he pick up the Landon (mum did help a little). So, Landon he will get. I hope I have time to knit that sweater soon. Only thing I might change is the structure of the sleeve and shoulders. But, the book includes the tips for adjustments also with tech-part.

The book is great for knitters who want to knit for kids and those who want to smile with those great tiny models. 

You can find the all the designs in the Ravelry.

2 kommenttia:

Dentaurus kirjoitti...

Kiitos vinkistä Tikru! Syystä tai toisesta pojille on aika vähän kivoja malleja, vaikka kuinka olen Ravelrya kaivellut. Tässä kirjassa on monta!

Furniture restoration kirjoitti...

amazing..you have great work. impressive..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...