sunnuntaina, joulukuuta 30, 2012

Tonttujuttuja ja muita alan hommia - Some Gift Business and more things like that

Neuloin taas perinteisen vähän joulupukin konttiin. Eli tonttuhommat puikkojen varressa jätin toisille. Jo elokuussa valmistunut Color affection meni kälylle, värit mätsäs, toiv ei kutita.. se mitä varsinaisesti tonttupajailin olikin sitten meikäläiselle langankäsittelytaitojen pitkän kaavan kautta eli aloitin kehruu-urakalla ja päätin nappien ompeluun. Miesten kokoa olevat pipo ja lapaset.

I knitted so little for the Christmas, but it's not new. I made only mittens and hat for my man, but I really made them using all my yarn-related talent :D. I spun the yarn, knit, and sew the buttons on. The wool is BFL from Knitlobslair and I had 200 g of it, only little yarn is left.. Spinning was fun and during this project I learn (again) that unply yarn is not very good to knit.

Aset

Lankana on kaksisäikeiseksi kerrattua BFL-lampasen villaa, Tuulian värjäämänä ja villaa oli 200 g, kato kehrätessä ei ollut suuri, joten se sitä melkein tuli langaksi asti. Ylimääräistä jäi pieni nöttönen vaikka pelkäsin, että loppuupi kesken.

Kertasin langan hieman liian löysästi, joten neuloessa oli pientä ongelmaa säikeiden karatessa erilleen. Lisäksi pipossa huomaa kehräämisen epätasaisuuden, lanka ei ole tasapaksua (juu, saa kaupastakin), mutta se ei myöskään ole tasaisesti epätasaista. Toisaalta tekemällä oppii ja nää oli ehkä kolmas ja neljäs täysi vyyhti, jotka kehräsin.

IMG_5421

Lisää kehruutreenejä on tehty ja työn alla alvariinsa. Louet s10 on ottanut paikkansa talossa, tosin muutamaa ruuvia pitää kiristää, sekä yksi rulla raplattaa ihan eri tavalla kuin muut, mutta tykkään hurjasti. Jouluna kehräsinkin lähes kertaheitolla merinovilla-silkki-bambu-langan kasaan ja tykkään kovasti. Navajo-kerrattu kolmisäikeiseksi ja metrejä 165 per 100g.

More spinning with my new Louet S10. I really love it. It works well, only have to tighten a few screws and one bobbin is really loud. Here is what I spun during Christmas days. Merino-bamboo-silk-blend. So soft and beautiful colours, n-ply and about 165m / 100grams. 

IMG_5503

Lisäksi olen ährännyt takkiretaleen kimpussa. Idea.. työ... ja no, toteutus eivät ehkä vastaa toisiaan, mutta katsotaan mitä syntyy. Lankana on Noro Kureyonin sukkalankaa ja vähän muuta.

I have also knitted.. Jacket, or something. We'll see. 

Jouluhommia

3 kommenttia:

Dentaurus kirjoitti...

Aika ihania oot taas tehny... Semmosta pikkusen hitaampaa ja vähemmän tonttuilevaa tosiaan kun alkaa ihan villasta, eikä kerästä. Mut semmosta ei sitte saakaan mistään muualta, ikinä eikä koskaan ja se on just se käsityön suola ja sokeri ;) Ihanaa alkavaa käsityövuotta sullekin Tikru!

tikru kirjoitti...

Kiitos Dentaurus ja sitä samaa sinnekin.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanuuksia olet tehnyt ihanista langoista. Ihanaa Alkavaa Vuotta Sinulle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...