lauantaina, tammikuuta 07, 2006

Ohje Omppuun

Lankana Kitten Mohair väri omenanvihreä (8715), 70-80 g.
Puikot 5,5 m
Huivin mitat 34 cm x 190 cm.
Lankana ja puikkoinahan voi käyttää mitä tahansa, leveys ja pituus riippuvat niistä, sekä käsialasta. Kuviokertoja lisäämällä tai vähentämällä saa myös oman variaation.

Huivissa on neljä kuviokertaa horseshue-pitsimallia. Kuviokerran leveys on 10 + 1 s ja korkeus 8 krs.

Luo 45 s. Neulo 2 krs oikein.

Huivin molemmissa reunoissa neulotaan aina kaksi silmukkaa oikein sekä oikealla, että nurjalla puolella (merkitty tuohon pitsineuleohjeeseen).

Pitsineule
1. krs: reunasilmukat 2 o, 1 o, *langankierto, 3o, nosta neulomatta 1 s neulo 2 o yhteen nosta neulomatta otettu silmukka näiden yli, 3 o, langankierto, 1 o*. Toista * * vielä kolme kertaa, reunasilmukat 2 o.
2. krs (np): reuna 2 o, kaikki nurin, reuna 2 o
3.krs: reuna 2 o, 1 n * 1 o,lk, 2 o, nosta neulomatta 1s neulo 2 o yhteen nosta neulomatta otettu silmukka näiden yli, 2 o, lk, 1 o, 1 n*. Toista * * vielä kolme kertaa, reunasilmukat 2 o.
4. krs (np): reuna 2 o, *1 o, 9 n*. Toista * * vielä kolme kertaa (oikealle puolelle syntyy hevosenkenkien väliin tässä nurja kerros) 1 o, reuna 2 o. (koko kerros siis lyhyesti 2+4x(1+9)+1+2=45).
5. krs: reuna 2 o, 1 n * 2 o, lk, 1 o, nosta neulomatta 1 s neulo 2 o yhteen nosta neulomatta otettu silmukka näiden yli, 1 o, lk, 2 o, 1n* Toista * * vielä kolme kertaa, reunasilmukat 2 o.
6.krs (np): sama kuin 4.
7. krs: reuna 2 o, 1 n * 3 o, lk, nosta neulomatta 1 s neulo 2 o yhteen nosta neulomatta otettu silmukka näiden yli, lk, 3 o, 1 n* Toista * * vielä kolme kertaa, reunasilmukat 2 o.
8.krs(np): reuna 2 o, kaikki nurin, reuna 2 o.

Toista tätä kuviokertaa kunnes huivi on sopivan mittainen (oma Omppu on 190 cm 35 kuviokerralla)

Neulo 2 krs oikein.
Päättele.

30 kommenttia:

joko kirjoitti...

tehtävien töiden lista eikun jatkuu...

mursuliina kirjoitti...

voi miten ihana vihreä esine!!!!!! kiva, että laitoit ohjeen. pitää kokeilla :)

tikru kirjoitti...

Toivottavasti ohje on oikein :) Tuon kuvion nimittäin oppii nopeasti ulkoa ja näkemään seuraavat kerrokset, mutta kun muistista tuohon heitteli ni virheitä saattaa löytyä. Korjataan jos niitä on.

JA kiitos.. hyvä jos miellyttää silmää. Itse tykästyin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos helposta ja selkeästä pitsihuivin ohjeesta. 3kuviokertaa jo tehty. Ohjeessa kerroksissa 4 ja 6 on pieni virhe, ei häiritsevä, mutta pisti silmään. 2+4x(1+9)+2=44

tikru kirjoitti...

Itsas siinä ei ole virhettä vaan "vielä" sana :) eli kun on kertaalleen tehnyt niin teet vielä kolmesti saman. Mietin tuota ohjetta kirjaillessa, että mikä on hyvä sanamuoto ja metsäänhän se meni :)
Mut hyvä et on täällä kommenteissa nyt selvennettynä ja taidan lisätä sen tuonne ylöskin.

Anonyymi kirjoitti...

Eiei, et ymmärtänyt tarkoittamaani virhettä. Jos luodaan 45silmukkaa, niin eikös nurjallakin puolella pidä olla 45silmukkaa, ohjeessa on vain 44. Ainakin minulla on 45 nurjallakin puolella. :)

tikru kirjoitti...

aaa :) ihan unessa tässä vaiheessa jo.. Noniiiiiiiiin..tajusin kun rautalangasta väännetään. Kiitän..ja korjaan ehkäpä sen oikein..

Anonyymi kirjoitti...

Hih:) Ei todellakaan mikään häiritsevä virhe, minä ainakin tein nurjat puolet niinkuin ajattelin niiden tulevan, ohjeessa olevan yhden silmukan puutteen huomasin vasta myöhemmin. Ajattelin kuitenkin ilmoittaa, josko jollekkin toiselle tuo kohta nousisi ylitsepääsemättömäksi. Mutta vielä kerran kiitos selkeästä ja helposta ohjeesta, tämä on ensimmäinen pitsineulekokeiluni. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Piti kysyä, kun tuota ohjetta luin ja kirjoitin sen samalla kaavaksi, niin huomasin ettei puikon alussa 3.silmukka ole aina samanlainen. Onko se tarkoituksella? Meinaan eikös sen voisi neuloa aina nurin? Ja sama homma siinä kuvion vaihtuessa: miksi ensimmäisessä kerroksessa viimeinen silmukka on oikea silmukka ja muilla kerroksilla kuitenkin se silmukka neulotaan aina nurin?

Varmasti ihan näinkin tulee kaunis jälki, mie vain jäin miettimään että onkohan nämä tarkoituksella vai oisko sun muistisi temppuillu ja tullut sen takia väärin... En taho valittaa, musta tää on ihana kuvio ja olen just tekemässä tätä!

tikru kirjoitti...

Piua, idea on siinä, että tietyssä vaiheessa nurja korostaa välisilmukkana eri tavalla kuin oikea, siis tuo 3. silmukka. Siksi se vaihtuu. Sen näkee kunhan saa mallikerran kasattua. Oikeana silmukkana se tavallaan työntää kuvioita erilleen ja nurjana vetää kasaan. Sama pätee siihen kerroksen viimeseen silmukkaan. Korostaa reunaa eri tavalla. Oletan ettet puhu tässä reunasilmukoista.

Toki voihan ne neuloa noinkin kuin ehdotit, mut mä tein näin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei kiitos nopsasta vastauksesta!
Joo, olen nyt tehnyt neljä kuviokertaa ja oikein kauniilta näyttää. Hieno huivi tällä tulee. Kiitos kun selvensit silmukan vaihtumisen merkityksen, nyt tajuan. :) On tämä netti hyvä, kun saa oppia uusia asioita kotisohvalla istuen!

Anonyymi kirjoitti...

Kurkkasin Helminallen blogia, ja sieltä löysin tänne. Voih, miks mä en jo aiemmin löytänyt tuota huivia, tosi hieno! Vakaasti mietin, puranko jo oman nallesta aloittamani ja kokeilenkin jos onnistuisi tuolla kuviolla...

Anonyymi kirjoitti...

Ihana ohje, kiitos! Minun tekeleeni voit käydä kurkkaamassa minun blogissani.

Tuazophia kirjoitti...

Kiitos Ompun ohjeesta! Tein ohjeella huivin vihreästä Alpaca Dropsista 3,5 mm puikoilla ja hyvin luonnistui. :)

Maarit kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tein ohjeellasi joululahjahuivin punaisesta Kitten Mohairista ja kaunis tuli. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on ihan mielettömän kaunis, täytyykin laittaa ohje talteen ja tehdä itsellekin jossain vaiheessa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka tiukasti/löysästi olette pingottaneet omat Omppunne? Olen tosi noviisi, ja aluksi oli kovasti ongelmia mallin kanssa. Sitten jatkoin, ja ah ja voi, huomasin 8 mallikertaa myöhemmin että virhe on tullut ja yhteen mallikertaan ei nouse "harjannetta". Näyttääkö koko huivi ihan hölmöltä, jos sen pingottaa "levyksi" (virhe ei näy) ?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos helposta ohjeesta :) Nätti malli, harmi vaan että lanka jonka valitsin on aivan karsea :( Kuvia tulee sitten joskus kunhan palvelin on taasen pystyssä..

Unknown kirjoitti...

hi tikru,
I was wondering if you can share the pattern in english?
thank you
or even chart is ok...
thanks :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanasta ja helposta ohjeesta.Mulla olisi pitänyt olla isommat puikot niin kuvio näkyisi paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

hienon vihreä!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tein lahjaksi äidilleni Dropsin Alpacasta nelosen puikoilla.

Riikkis kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tein syksyllä yhden Omppu-huivin Nallesta ja nyt Rose Mohairista. Ihana tietää, että ohje löytyy täältä :)

Anonyymi kirjoitti...

Tein äskettäin näitä huiveja kaksi kerralla. Ohje oli juuri sopiva, selkeä ja helppo, mutta kauniilla lopputuloksella:) Kiitos!

Kati kirjoitti...

Kiitos hyvästä selkeästä ja suomenkielisestä ohjeesta! Yksi huivi on tehtynä ehkä teen toisenkin samalla mallilla eri langata.

Annina kirjoitti...

Heippa! Kiitos hyvästä ohjeesta =) Lopputuloksen näet linkkiä seuraamalla.

miumu kirjoitti...

Moi! Kiitoksia hienosta ohjeesta, tein ekan Omppuni Markkalangasta, kuvia löytyy blogistani.

hebbu kirjoitti...

Kaunis huivi, ja hyvät ohjeet. täytyykin poimia mukaan tuo ohje... ;)

Olen ensi kertaa blogissasi, mutta tulen varmasti paremmalla ajalla lisää tutkiskelemaan töitäsi:)

Merja kirjoitti...

Tein punasävyisestä vironvillasta Ompun ja tuli tosi nätti huivi! Kiitokset selkeästä ohjeesta, jolla tulee kaunis lopputulos!

Annina kirjoitti...

Heippa! Linkkiä seuraamalla eräs sovellus tästä ohjeesta. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...