perjantaina, marraskuuta 14, 2008

Miten Sylvistä tuli Sylvi

To my english readers; The Story of Sylvi in english.

Kiitos ihanista kommenteista. Tän neuleen kohdalla jännitin enemmän kuin aiemmin. Se on kuitenkin jotain vähän enemmän erilaista ja kuitenkin sain toteutettua jotain sellasta, jota oon kehitelly ja miettiny pitempään.
Ohjetta en voi myydä itse, vielä, vaan sen oikeudet ovat seuraavat tovit Twist Collectivella. Myöhemmin saan ohjeen halutessani pelkästään itselleni myyntiin.

sketch
Tarinahan alkoi.. pikaisesti piirrelystä mielikuvituskuvasta,tekeillä olevasta takin puolikkaasta, jonka lähetin Twistiin. Pyydettiin miesten neuleita.. mut päästä pomppi jotain muuta.

Kate ilmaisi kiinnostuksen ja pyysi tarkempia kuvia ja ehkä valmiista takistakin kuvia. Tässä vaiheessa alkoi ahdistaa, sillä jumitin. Selän palmikot oli ihan tyhmiä ja vaikka mitä, enkä ollu yhtään tyytyväinen takkiin. Tein hihat, etukappaleet ja kaiken muun, mutta selkä oli kesken. Tätä varten kiukuttelin jossain vaiheessa niistä ympyröistä..En suhtautunut ollenkaan vakavasti takkiin. Lähinnä teki mieli heittää se pois.

back of the very first version

No, tekeillä olevan takin väänsin valmiiksi.. mutta sei toiminut langan takia. Painoi kuin synti ja virui kuin purkka parhaimmillaan. Mutta selän kasvusto pääsi irti. Ja samalla sain piirrettyä Katelle uudet kuvat, etenkin kun sain ehdotukset langasta, väristä ja "takista" ei sisätakista, vaan ulkona pidettävästä, selkeästä takista.

Flowerscetch

Lankojen piti tulla kesällä, nopeasti, mutta koska niitä ei kuulunut, päätin testata kukkakuvioita toiseen huppariin. Purin tuon valmiin takin ja neuloin siitä kesähupparin, jonka esittelinkin täällä.. etupuolelta, mutta selkä oli sattuneista syistä piilossa.

kesahuppariselka

Lopulta sain langat, tuplanakin jopa, tulevaan Sylviin ja pääsin hommiin. DL oli tiukka, ja olin tehnyt alkuvalmisteluja enemmän kuin koskaan, aikaa kovin moneen uusintaan ei ollut. Eli väänsin kaavan, kukat ja mitat valmiiksi. Piirsin palmikon kaavaan ja lykin kukat sopiville kohdille. Aloitin hihoista kuten aina ja siitä se sitten lähti.

kaavalle

Postiin takki lähti silloin kun Twistin eka numero ilmesty. Ja jotta elämä ei olisi ollut vailla jännitystä, takki seikkaili matkalla kaksi viikkoa ennen ilmaantumistaan mihinkään. Oli Tukka pystyssä ihan ilman vahaakin.. lopulta selvisi, että paketti oli jumittanut Kanadan tullissa. Puuh.

Ohjeen viimeiset säädöt tehtiin nyt tiistaina :), ja sitä on editoitu ja käsitelty useamman ihmisen voimin, mutta joka ikinen kerta multa on kysytty mielipidettä ja oon saanu vaikuttaa asioihin jatkuvasti, toisin kuin esim. Vaaran kohdalla.

Marille ja Tealle isot kiitokset tuesta ja tsemppauksesta. Ilman teitä olisi mennyt sormi suuhun tai usko loppunut kesken kaiken.

sylvivalmis

Nimestä...
SYLVI on mummini nimi. Ja mummi rakastaa kukkia ja saa vaikka tulitikun viheriöimään. Mummi on myös ollut iso vaikuttaja mun käsityöuralla ja muutenkin. Ja mummolan puutarhaan voisi vieläkin eksyä mielikuvitusmatkailemaan kera keijujen ja haltijoiden..Eli siis mummille.

64 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Mielenkiintoinen syntytarina! Mulla olis menny hermot useampaan kertaan, etenkin postissa seikkaileva takki olisi saattanut viedä yöunet ja muuttaa hiusten värin :D Melkoista jännitystä on sulla tosiaan ollut, mutta takki on upea. Se on taidetta se takki! (ja minä tiedän, koska äitini on taiteilija, kröhöm, hehe)

Tyttöni 11v ihastui takkiin, hän on tosin paljon pienempi kuin pienin koko.... luuletko että worsted tai aran vahvuisesta langasta tekemällä ja ohjetta seuraamalla saisi sen "kutistettua" sopivaksi vai kannattaako ees yrittää?

Tuija kirjoitti...

Huippuhieno takki, kerrassaan pysäyttävä. Onnittelut!

tikru kirjoitti...

villapeikko, luulen, että se voisi onnistua. Testaa ja kerro miten suju :))
Silmukoita kuiteki on aika vähän takin kokoiseksi, puikkokoko on 6 mm, joten pienentämällä sitä sais varmaan aika hyvän lasten koossa.

Terhi kirjoitti...

Ihan mahtava neule (taas)! Olet kyllä ihan guru. Olipas ihanaa luettavaa!

Satu U kirjoitti...

Mukava tarina...ja upea takki, kertakaikkiaan!!! Onnittelut Sinulle!

annekk kirjoitti...

Kiintoisa stoori. Olet hirmu taitava!

Anonyymi kirjoitti...

Todella upea ja henkeäsalpaava takki! Onnittelut! Olisko sulla itsellä ehdottaa jotakin helpommin saatavilla olevaa, korvaavaa lankaa? VAU!

tikru kirjoitti...

Kiitos jälleen kerran :))

Korvaava lanka.. ööö.. Mambo on aika samanoloista, taas vaihteeks, mut sen värit on vähän kyseenalaiset.

Mut muilla valmistajilla vähän karheampi, paksuhko lanka toiminee varmaan parhaiten. Lopi?

Anonyymi kirjoitti...

Tikru, just wanted to say that Sylvi is absolutely amazing! Thanks for the story (I translated it with Google Translate), and I think it's lovely that you named it after your grandmother.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on kyllä niiiin kaunis!! Upeinta, mitä on piiitkiin aikoihin tullu vastaan! Wau!

Anonyymi kirjoitti...

Hei valtava kiitos tästä upeasta neuleteoksesta! Meni to-do-listalle, väriä vielä funtsailen. Onnittelen lahjakasta disainaria! ;-)
terv. nimetön neuloja nokialta

Soile kirjoitti...

Tää on vallan hieno, suorastaan upea! Täytyypä käydä tutkimassa Twistissä vähän tarkemmin

hanna_h kirjoitti...

Mä olen aivan sanaton. Minusta sekä tuo ensimmäinen versio, että huppari, että lopullinen Sylvi, ovat niin kauniita neuleita että liikutun miltei kyyneliin. Tuo nimeämisen tarina viimeistään saa tipan linssiin.
Kerrassaan upeaa.

Anonyymi kirjoitti...

Lumoava takki ja hurmaava tarina nimen takana. Ehdottomasti (pitkälle ja polveilevalle) to do -listalle -- kiitos taiteellisesta visiosta ja raa'asta työstä!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on aivan upea luomus, haluisin itselle tuollaisen!

Jatta kirjoitti...

Kehut tätäkin kautta, uskomattoman upea takki! Voi sviude ku mulla ei ole Visaa, kyllä nyt tietää mitä toivoa joulupukilta (Sylviä ekä siis Visaa, ha ha ha).

Anonyymi kirjoitti...

Jälkijunassa pääsen onnittelemaan aivan upean kauniista neuleesta (jälleen kerran) ja kiittämään mielenkiintoisesta syntytarinasta. Ja Sylvi-mummin kuvaus sai kyllä mielen herkistymään. Mummit rulettaa!

laurar kirjoitti...

Mukavaa kuulla koko tarina, kiitos kun kerroit sen. Ihastuin hupun hiippaan, tuollainen on ehkä saatava seikkailuihin, vois leikkiä olevansa keiju ;)

Anonyymi kirjoitti...

Pakko itsekkin... Aivan ihana takki! Voin kyllä sanoa, että jos joskus uskaltaudun tuohon paypal systeemiin niin tämän takin ohje tulee olemaan ehdottomasti se ensimmäinen ostos. Jumalaisen ihana! :) Rakastuin.

Tiina kirjoitti...

Huikea Sylvi! Mahtavaa ja upeeta, ovat ymmärtäneet hyvän päälle sielläkin:)

Anonyymi kirjoitti...

Siis aivan mielettttttömän ihana takki ;)

villaeläin kirjoitti...

Hurjasti työtä tuosta on varmasti ollut, mutta lopputuloskin on upea! Toisaalta tulee mieleen satupuutarha tai joku naivistinen maalaus, toisaalta ehkä flower power... kivoja asioita joka tapauksessa. Sinne to do -listalle tää menee, kunhan tästä täysi-ikäistyn ja valtuutan itselleni paypal-tilin :D

Pitsineule kirjoitti...

Aivan ihana! Jälleen kerran henki melkeen salpautui. (siis kun Twist Collective vihdoin suostui avautumaan, osuin paikalle pahimpaan ruuhka-aikaan...) Onnea!

Villasukka kirjoitti...

Upea! En tiedä jaksaisinko neuloa noin isoa työtä, mutta mieli tekisi aloittaa heti.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan älyttömän, mielettömän hieno! Olisipa opiskelijalla vielä varaa ostaa noin monta kerää lankaa...

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kuulla neuleen suunnitteluprosessista ja tarinasta nimen takana! Langat on nyt valittu, ohje hankittu ja ensi viikolla Sylvi pääsee puikoille. Can't waite!!!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava neule!
Siis mullakin alkoi haluttaa neuloa jotain suurta kuten villatakkia...
Onnea mahtavalle suunnittelijalle!

Sirpa

Anonyymi kirjoitti...

I just looooove your designs.They are fantastic. They make me so happy.
Best wishes from Cilla from Sweden
www.sillenstickar.blogspot.com

Taina kirjoitti...

Vetää ihan sanattomaksi :) Onnittelut!

Mari kirjoitti...

Vielä kerran onnittellut, olen ihan ylpeyttä puhkuen seurannut miten upean vastaanoton Sylvi on saanut ravelryssa. Ja kaikki tuo pohjustava työ, se kyllä näkyy lopputuloksessa. Kuten täällä on tapana sanoa - onnistunut projecti on 10 % inspiraatiota ja 90% hikoilua (inspiração-transpiração - sointuu vähän paremmin mutta kuitenkin)

Anonyymi kirjoitti...

Upea takki! Onnittelut jälleen!

Hih, mummot ja mammat rulettaa!

Elli ja Aura kirjoitti...

Jaa, katsos. Monta mysteeriä selvisi yhdellä kertaa ;) Aivan ihanaa kuulla Sylvin tarina!
Elli

Anonyymi kirjoitti...

I translated this story English and got most of it. What an amazing design process and outcome. I cannot tell you how much I absolutely love it. Congratulations!!!

Terhi kirjoitti...

Olipa tosi mielenkiintoista lukea Sylvin synnystä, kiitos! Ja mullakin melkein tippa linssissä tuota viimeistä kappaletta lukiessa... :-)

Hansu kirjoitti...

Vautsi mikä tarina! Mielenkiinnolla luean näitä postauksia! Ihan mieletön neuletakki!

mokkakissa kirjoitti...

Todella hieno takki. Oliskohan tuo sellainen "lifetime"-juttu. Nykyään kun ilmatkin on tuollaiset, niin villavaatteella pärjäisi... ehkä.
Tuo inspiroi tavallistakin kuolevaista kutomaan rohkeasti mitä pään sisällä näkyy. Älä anna periksi! Ompahan sitten mitä vanhana muistella... haha.
Ihana Sylvi!

Anonyymi kirjoitti...

En kerinnyt vielä aikaisemmin mukaan kommenttikarkeloihin, mutta nyt sanon täydestä sydämestä että takki on ihan *tun hieno!! Mykistyin, suorastaan.

ilu

Anni kirjoitti...

Herramunjee mikä täydellisyys.
Tuo on pakko saada tiäks, ton ohjeen takia voisi vaikka hankkia sen visankin.

Miten kauan oikeudet on twistillä ja siis milloin tuon ohjeen voi ostaa suoraan sinulta? :)

Sire kirjoitti...

Takki on aivan mielettömän ihana ja väri on kaunis. Pohdin jo kovasti mikä lanka sen korvaisi vai pitäisikö laittaa sähköpostia valtameren taakse, et lähettäisikö joku sitä. Tietty voisi yrittää jos vaikka secret wool tilaisi lankaa omaan kauppaansa myyntiin. Onnittelut vielä kerran ja tämä työ meni heti jonoon ravelryssa ;)

tikru kirjoitti...

Kiitos kaikille vielä kerran :)
Mä kehrään täällä kuin kissa ja juttelen hassuja ympäristölle. Kuulema päivän ruuasta ei saa löytyä lankaa. mikseimuka?

Paypalin voi muuten yhdistää kai tiliinkin suoraan ilman korttia nykyään. Ja toki kortilla voi sit ostella muualtaki kaikenlaistakivaa..(justtilasinlankaa)

Ohjeen oikeudet ovat 9kk (köh.. muistaakseni) twistin hallussa ja saan tietyn osan myydyn ohjeen hinnasta. 9 kk jälkeen voin jättää ohjeen myyntiin twistille tai sitten ottaa sen suoraan itselleni myyntiin. Oikeudet ohjeeseen tulevat silloin takaisin itselleni.

Mutta näillä näkymin jätän ohjeen twistille myyntiin, mun oma "verkkokauppa" ei tuu varmaankaan kamalasti laajenemaan. Katsellaan tilannetta ja asioiden kehittymistä.

Korvaava lanka paksuudeltaan vois olla mambon luokkaa, tuo alkuperäinen on aika rouheeta villalankaa ja pysyy kuosissa hyvin. Mulla kävi mielessä myös Pirtin karstalanka tuplana tjv. Pehmeät langat voi "lörähtää". Mut toisaalta en tiedä olisko sekään hassumpaa.

Arteeni kirjoitti...

Aivan valtavan hieno suoritus! Olen mykistynyt!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä täälläkin taitaa masteri murista tuonne twistin suuntaan. Ohjeen haluan, jos joskun uskallan tarttu puikkohin ja aloittaa...

Saako tuota ohjeen lankaa mistään suomesta vai onko tilattava ulkomailta? Ja kuinka vaativa tuo selkä on kaiken kaikkiaan tehdä. Palmikoiden perusidean kyllä tiedän miten tehdään mutta oon tosi tosi vähän niitä tehnyt. Käytännössä sen verran, että perustekniikan osaan. Houkuttaa niin kovin tuo takki mutta tyssääkö taitojen puutteeseen... HUI!

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis takki! Ihailin sitä jo Twistissä, oli kiva lukea myös syntytarina.
Sinulle löytyy jotain blogistani :)

Anonyymi kirjoitti...

oooooohhhh ! I'm OOOOOO
It'e realy wonder full !
congratulations from a french knitter

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Voih, miten upea! Onnittelut!

Tulin tänne kiittämään
juuri neulomastani Greenday liivistä. Ehkä joskus voin yrittää neuloa Sylvinkin. Kiitos molemmista ja muistakin neulojia ispiroivista malleista.

ColibriDreams kirjoitti...

Ihana tarina, se sai haluamaan neuletta vielä enemmän. Nyt pitää vain miettiä langat... Mummisi on varmasti tosi ylpeä!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno takki ja kiva oli lukea sen synnystä!

Riikkis kirjoitti...

Upea!

Anna kirjoitti...

Ostin eilen ton ohjeen, mutta lankaa vielä mietin... Täytynee käydä lankakaupoilla. :)

Pia Nore kirjoitti...

Todella upea takki!!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olen ostanut Sylvin-ohjeen -aivan ihana!! ;) Lankaa olen miettinyt ja mukavasti kommenteista löytyykin vaihtoehtoja.

Ihana oli lukea tarinaa Sylvin synnystä. kiitos

AnniKainen kirjoitti...

Upea juttu kaikkineen ja kerrassaan! Todella hienoa ja kunnioitettavaa!

Anonyymi kirjoitti...

AIVAN MAHTAVA TAKKI!!!!

villafani kirjoitti...

Ihana takki! Olen neulonut vain pienehköjä asioita, mutta tämän takin nähtyäni tahdon neuloa tuon, vaikka vaikealtahan tuo näyttää. Kun ottaa kerros kerrallaan ;) niin kai se joskus valmistuu...

Todella inspiroivaa :) ja kaunista käsityötä.

Satu kirjoitti...

Kertakaikkisen upea takki! Tuleeko ohje suomeksi koskaan myyntiin? Mua pelottaa etten tajuaisi tuosta ohjeesta mitään, vaikka enkkun onkin muuten ihan hyvin hallussa. En ole uskaltanut aloittaa VK:takaan, tavaan vaan ohjetta lehdestä ja kauhistelen.

tikru kirjoitti...

SatuK, en tiedä vielä tuleeko ohje suomeksi myyntiin. Oikeuksia minulla ei vielä hetkeen ole, mutta katsotaan sitten, kun saan ohjeen oikeudet takaisin itselleni.

satumh kirjoitti...

se on upea, mahtava, kaunis, ihana! :) mielenkiintoista lukea miten malli kehittyi. tosi hienoja nuo aikaisemmatkin versiot!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt en muista, että kommentoinko jo kun tän pari päivää sitten luin ja silloin oli olevinaan kiire. Mutta joka tapauksessa on upea tuo takki! Ja kiva tuo tarina sen syntymisestä!!! Jos osaisin neuloa tai siis jos osaisin neuloa nopeasti tai edes kohtuuvauhtiin niin tuon tekisin kyllä. Mutta mun neulomisvauhdilla menisi aikaa niin paljon, että itkettää. Ehkä sitä vauhtiakin vielä joskus löytyy. Mutta kuiteskin...ihana takki <3

Satu kirjoitti...

Selvä, jään odottelemaan. Mä olen ainakin heti ostamassa suomenkielistä ohjetta.

Yelda kirjoitti...

Süper Süper Süper

pikkumyy kirjoitti...

Moi! Tää on upea. Minua epäilyttää sama kun Satu K ta, että ymmärränkö ohjetta. Nyt on aikaa tuosta kulunut, jojo osaat sanoa, saako ohjetta siulta ostettua suomeksi kun oikeudet palaavat? Olen Mamboa ostamassa takkiin, vielä kun sitä saa, mutta epäilyttää osaanko noin haasteellista juttua neuloa englanniksi.

tikru kirjoitti...

pikkumyy ja satuk
Ohjeesta suuri osa on kaaviota, jossa on suht normit merkit. Ohjeen suomennoksesta ei ole tietoa, epäilen suunnattomasti, että otan sen itselleni myyntiin vaikka se palautuukin minulle. Twist jatkaa tod näk myyntiä edelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Pidin tänään sinusta ja töistäsi "käsityöläisesittelyn" käsityökasvatuksen peruskurssilla :) Tulevat käsityöpainotteiset luokanopettajat ihastelivat erityisesti Sylviä ja persoonallista jälkeäsi. Tuli itsellekin niin hyvä mieli kunnolla töihisi ja tarinaasi perehtymisestä ja esityksestä, että halusin jakaa tämän kanssasi. Ihanat neulemallisi koskettavat :)

tikru kirjoitti...

Anonyymi, kiitos ja kumarrus esimerkiksi otosta. Tärkeimpänä jotenkin koen sen, että mitä vaan voi tapahtua, kun tekee omaansa ja uskaltaa näyttää osaamistaan.. ja vieläpä samalla jatkuvasti oppia lisää.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...