perjantaina, lokakuuta 30, 2009

Tarina jatkuu.. suorastaan sadunomaisesti, Arvon Leidit ja Hurmaavat Daamit

Strikkelisestä ei ole kuulunut mitään, mutta odottelemma mielenkiinnolla, tosin allaolevien perusteellahan voi  jo päätellä miten asia on mennyt.

Pörrö oli postannut ME-lehden vastauksen Ravelryn keskusteluun.

Ensin ME-lehti:
Hei
Kiitos yhteydenotostasi!
Ohjeen esikuvana oli todella norjalaisblogeissa v. 2008 suosittu baktus-huiviksi nimetty malli, jonka ymmärsin olevan yleisnimi tämäntyyppiselle huiville - mutta ilmeisesti käsitin väärin. Meillä oli se käsitys, että ohjeen taustalla on vanha norjalainen perinnehuivi, josta on olemassa lukuisia versioita. Me-lehden versio neulotettiin 7 kaikkien saatavilla olevasta 7 veljestä -langasta. Tästä Novita teki meille neuleohjeen. Palautteen perusteella olisi ollut asiallista laittaa jutun yhteyteen tarkempi lähdetieto kuin pelkästään yleinen viittaus norjalaisblogeihin. Tästä olen todella pahoillani.
ystävällisin terveisin
Outi Jaakkola toimituspäällikkö Suomen Lähikauppa Oy, Me-lehti


Muutama ARRRRGH:
"ymmärsin olevan yleisnimi..." ARRRRGH. Ota selvää asioista, älä oleta ymmärtäväsi.
"neulotettiin" ARRRGH. Kuka helvattu sen neuloi? Ja mistä päästä, millä ohjeella? Villi veikkaus että originellin Baktuksen.
 " Palautteen perusteella olisi ollut asiallista.." ARRRRGHH! Hei, mitenniin palautteen? Eikö se lähde ole automaatio. Hä? Vai onko opinnot* menneet hukkaan
"olen pahoillani" ARRRRGH. Syytäkin, mutta mihinhän suuntaan sitä pahoittelua ois syytä esittää.
PAH.

Olkaatte asiakkaat nyt tyytyväisiä kun ollaan niin pahoillaan, mutta jatketaan samaa rataa?

 * Ei hajuakaan allekirjoittaneen opinnnoista..mutta jo perskoulussa opetellaan lähteiden merkitys ja esillepano

Ja sitten Novitan vastaus Neulomossa:
Hei,
saimmekin jo kyselyn Me-lehden huivista tilaajaltamme jyväskylästä. Vastasimme hänelle suurinpiirtein näin:
“Huivi-idea on täysin Me-lehden toimituksen tuotos, samoin tekstit. Päivi Tissari on tehnyt siihen ohjeen tietämättä huivin taustoja: ohje on tehty valmiin huivin perusteella. Päivi toimii Novitalla ohjeiden tekijänä, ei suunnittelijana.Selvitämme pikimmiten, kuka on oikea henkilö Me-lehdessä vastaamaan huivi-ideaan. Otamme myös yhteyttä huivin suunnittelijaan - löydämme hänet varmasti antamiesi koordinaattien perusteella. Ehkäpä saamme hänet lehteemme haastattelun merkeissä - toivomme niin. Ja tietysti, saamme esitellä tuon mainitsemasi huivin sekä sen luojan lehdessämme.”
Harmillinen juttu, mutta selvitellään. Tämän viestin kirjoitti Novitan Susanne Ranta-Kiiski

Vähän lisää, välihengityksellä:

"Huivi-idea on täysin Me-lehden toimituksen tuotos" ARGGGGH. Syytetään muita, niin oma pesä jää puhtaaksi.

"on tehnyt siihen ohjeen tietämättä huivin taustoja: ohje on tehty valmiin huivin perusteella" ARGGGGHHH. Anteeksi. Jos saisin huivin käteen ja minun pitäisi tehdä siitä ohje (vaikka en olisi suunnittelija vaan ohjeiden kirjoittaja,) niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin haluaisin kyllä tietää kuka huivin on neulonut ja mistä idea/alkuperä. Etenkin kun kyse on varsin simppelistä mallista.

"Ehkäpä saamme hänet lehteemme haastattelun merkeissä - toivomme niin. Ja tietysti, saamme esitellä tuon mainitsemasi huivin sekä sen luojan lehdessämme.” AAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRGHH!! Meolemmeniinihanajatärkeälankafirma, että kuka tahansa joka saa meillä julkisuutta on valmis kumartamaan ja nuolemaan pers.. ja kiittämään nätisti, että on otettu huomioon ja saatettu vaikka mainita Lehden sivuilla. ARRRGH. Ihan oikeasti, tuleeko mulle ihan vaan perjantain takia vitutus tuosta vai onko siinä jotain Lievästi sanottuna ylenkatsovaa ja aliarvioivaa.

Olkaatte asiakkaat nyt tyytyväisiä kun ollaan niin selvitellään (ei edes pahoitella), mutta jatketaan samaa rataa?

Hengitän.
Ja onneks on perjantai.
Ja ei, vitutukseen ei voi kuolla :)) ja onneks se ei oo maksimaalista, pieni pisara itämeressä tai jotain.. mutta selkeyttää ainaki mun käsitystä Novitasta ja itseasiassa myös ME-lehdestä yhteydessä ammattitaitoon ja käsityön arvostukseen.

Aiheesta on syntynyt positiivistakin. 

8 kommenttia:

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Susanna kirjoitti...

Voi hyvää päivää.... Joskus musta tuntuu että näiden vastineiden kirjoittajat kuvittelevat asiakkaan olevan jotenkin tyhmä, että tuollaiset siirappiset voivoisentään-huokailut jotenkin saisivat unohtamaan alkuperäisen aiheen...

Novitan vastauksen perusteella voisi siis päätellä, että jos saan käsiini heidän ohjeellaan tehdyn paidan, voin sen perusteella kirjoittaa ohjeen omissa nimissäni ja tehdä sillä mitä haluan. Täytyypä pitää mielessä.... :)

joo ja kirjoitin sitten ensin jiin nimissä.... :)

Koukuttaja kirjoitti...

Voi morjes. Mahtaa niillä olla siellä hauskaa muotoillessaan noita vastauksia. Sä olet mun idoli.

Hanna kirjoitti...

Melkoisen erikoinen on tämä ohjeen hankintatapa; joku lukee norjalaisia blogeja, ihastuu huiviin, neuloo itselleen huivin, lähettää huivin ohjeen kirjoitusta varten toiselle henkilölle ja sitten julkaisee kirjoitetun ohjeen. Voihan toki olla, että näitä henkilöitä ja välivaiheita on useampia, mutta ei ehkä helpoin mahdollinen tapa saada neuleohjeita.

Kävin allekirjoittamassa tuon adressin, vaikka en Novitaa ole kovasti ostanutkaan.

Villa Lankala kirjoitti...

Miten mä arvasin tuon olevan just noin? Minä myös tunnen olevani ylenkatsottu, tyhmänä pidetty jne. erään suomalaisen lankafirman suunnalta, jonka nimeä en viitsi edes kirjoittaa.

Suvi kirjoitti...

Joo, toi kutsutaan haastatteluun liirumlaarum oli niin typerätyperätyperä, huoh. Siis oikeasti. Oletetaanko joidenkin oikeasti uskovan tohon soopaan?

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin lähetin jo eilen Novitalle oman kärkevän palautteeni huivista. Tässä aiemmin syksyllä moitin heille Puro langan epätasaista laatua( 6 kerässä samaa värjäyserää oli 2 meleerattua kerää). Parin viikon päästä vastattiin alentuvasti langan olevan taiteellista ? Tämä tekstiiliartenomi ei ymmärrä, minusta se lanka oli ammattitaidottomasti valmistettu ja vielä pätkitty liian pieniin keriin.
Kun koulutettujen suunnittelijoiden arvostus on tätä, niin kouluttaudun muulle alalle. Ja jatkossa pystyn ostamaan hyviä lankoja sieltä missä sukkalangasta neulottujen sukkien ymmärretään pitävän mahtua kengän sisä eikä ulkopuolelle.

Pörrö kirjoitti...

Mä rupesin kommentoimaan mutta siitä tuli niin megalomaaninen että se on nyt täällä

http://blogit.claymountain.com/ike/index.php?/archives/1594-Miksi-allekirjoitin-Novitan-adressin.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...