perjantaina, helmikuuta 17, 2006

Sukka päivässä pitää mielen virkeänä

Tänään seitsemän tunnin luentomaratonin aikana neuloin puoliskolleni sukan. Huomenna on kuusi ja puoli tuntia aikaa tehdä toinen samanlainen. Neuloin siis koko ajan poislukien kahvi- ja ruokatauot ja sellaiset hetket kun piti jotain kirjuutella paperille. Näitä hetkiä tosin ei ollu paljoa. Sormet on vähän jumissa mut sainpahan tehtyä. Sain muuten aluksi hitaita katseita, mutta kun luennoitsija näki, että pystyy tekemään muutakin neulomisen ohessa niin ei tuo maininnut mitään. En olis itsas pysyny hereillä yhdessä vaiheessa, jos en olis neulonu. Molen oikeesti hyvä nukkuu missä vaan.

Sama värimaailma näköjään kuin pitemmän aikaa jo - ruskeaa ja turkoosia.
Ekaa kertaa testaan tuollaista unisukka-vartta. En usko, että nuo kestää vauhdissa mukana mut ehkä vähän leppoisammassa menossa kuitenki. Ja Sukkasillaan -kirjaa voisin vähän parjata taas vaihteeks. Se antaa moisen sukan ohjeeksi samalle langalle, samoilla puikoilla 60 s. Eeeh.. muuten ihan kiva, mutta mahtuis melkein kaks jalkaa. Ne tihdeyt ois Tosi Kiva olla. Ja mun käsiala ei ole edes löysää. Tein varren 56 silmukalla (tuntuu löysälle vieläkin ja teinkin nilkan taakse joustinneuletta) ja terän tein 52 silmukalla (siinäkin menee sivuissa joustinneuletta raidat). Uskon, että se on löysä vieläkin. Toiv ei kamalan.

Kiri edistyi eilen niin, että kuviokertaa on nyt 9/12. Kuviokerta päivässä, niin pääsen ehkä maaliin :).

5 kommenttia:

uhoava gnu kirjoitti...

Minkä paksuisilla puikoilla neulot?
Nallesta neulotuissa sukissa olen käyttänyt itsellenikin n. 60 silmukkaa, mutta neulon (Nalle-)sukat 2,5mm puikoilla, että tulee sopivan kestävät ja napakat. Myös Sukkasillaan-kirjassa taidettiin mainita Nallen kanssa tämän paksuiset puikot.

Jatka vaan samoilla väreillä, ovat olleet tosi nättejä neuleissasi! (Se poncho oli kaunis!)

iona kirjoitti...

Harrastin tuota itsekin opiskeluaikana. Hitaimmat katseet tuli (miespuolisilta) kanssaopiskelijoilta (etenkin silloin jos sattui pudottamaan puikon lattialle). Pystyin keskittymään todella paljon paremmin kutimet kädessä, toiset luennoitsijat ymmärsivät sen, kaikki eivät. En onneksi ollut ainoa, joka neuloi, vaan meitä oli paljon jo melkein kymmenen vuotta sitten, vaikka neulominen ei vielä ollut edes trendikästä - opinahjona OKL selittänee sentään jotain :)

tikru kirjoitti...

UG:
Lanka on seiskaveikkaa ja puikot 3. Nallella tuo varmaan täsmäiskin kuten sanoit. Tutkailin Sukkasillaan ohjetta Enon kotitöppöset s. 123, jossa ohjeistetaan ko. langalle puikot 2,5 - 3.

Mun käsialalla puolen millin ero ei vaikuta niin paljoa tiheyteen, että sukat olis ohjeistetulla silmukkamäärällä mun miespuoliselle sopivat (ei mikään ruipelokinttu, vaan normaali) ja käsiala on kuitenkin napakka.

Iona:
Opettajia tuollakin koulutuksessa kaikki oli, joten siks varmaan ymmärrystä tulikin ilman kommentteja. Itsas erityisopetuksen puolella ymmärretään varmaan paremmin vielä tuota "pakkotehdäjotain" paremmin *hymy*

eusu kirjoitti...

Kivat on sukat. Ja tuo kännypussukka tuossa alhaalla on ihastuttava. Kaikki puhuu "Tovesta" ja mä en ees tiä mistä sitä saa! Sandnesinko siis?

Ihanat tumput olit myös tehnyt (kukka). Ja keksintösi hyödyntää Bibo:) on mainio. Kyllä sinulla on ihania ideoita!

tikru kirjoitti...

Sandnesin Tovehan se. Täyttä villaa, ihanat värit ja huopuu hyvin sekä kauniisti.

Kiitos :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...