sunnuntaina, toukokuuta 14, 2006

Kalastajille..

Tein ahdistavan havainnon neulottuani 22,4 kalaa.
Ne ei käy yhteen kunnolla. Mutkailee. Kaaret ei jostain syystä osu kohdalleen. Argh. Kaks vielä pysyy jotenkuten yhdessä siististi, mutta kun tekee useamman kalan pötkön kylkiliitoksin, niin on kupruja ja muhkuja. Pyrstön kavennus ja vartalon pullistus ei oo kohdakkain.

Ohje siis ei ole täydellinen.

Ratkaisu on kuitenkin yksinkertainen (jos oot jo neulonu useamman fisun, älä harmaannu tai revi pelihousuja). Kiitokset tästä älynväläyksestä kuuluu Uhoavalle Gnulle jonka blogista löytyi ohje kalaan (pdf). Tässä ohjeessa on kaksi kalakokoa, joista mun käyttämä ohje mukailee noin suurin piirtein pienemmän kalan versiota, mut pyrstö on jatkettu isomman ohjeen mukaan.

Se ratkaisu siis..
Pyrstön levennyksiä jatketaan kunnes silmukoita on työssä 21. Ei 23 silmukkaan asti. Päätellään tässä vaiheessa, jää kaksi kerrosta pois ja fisujen kyljet ovat kuin luotuja toisilleen.

Kuvassa ylipitkillä pyrstöillä on oranssi-turkoosit kalat (oranssin oikea sivu on jo liian tiukoilla mutkilla istuakseen siististi toiseen fisuun) ja lyhennetyillä valkea-siniset kalat. Harmi, etten ottanu kuvaa ylipitkistä kun niitä oli neljä yhdessä. Se oli ruma.

Arvatkaa puranko 22 tai no, enää 20 kalasta kaksi kerrosta pyrstöstä pois. Puran.

Edit: korjauksia

7 kommenttia:

AnneM kirjoitti...

tarkoitat ilmeisesti pyrstön lisäyksiä? ei kavennuksia... vai oonko mä ihan sekaisin jo? tarjoustalossa on muuten ma-ke suvit euron kerä, ainakin täällä meilläpäin niin mainostettiin.

Susanna kirjoitti...

hyvä tietää, kiitos selvitystyöstä :D Mulla kalajutut on vähä jäähyllä kun äitin sukan tekoa varten on aikaa enää neljä tuntia ja oon kantapään kavennuksissa..

tikru kirjoitti...

annem, tosiaan levennyksiä, ei kavennuksia :) Korjasin tuonne jo. Kiitos.
Suvihamstraus on käynnissä, tosin käytän värien takia muutakin.

uhoava gnu kirjoitti...

Hyvä jos oli jotain hyötyä! Paras kalaohje siis näyttää olevan kaikkien kalojen sekoitus ;)

derea kirjoitti...

Kaks päivää olin poissa ja oot pävittäny jo varmaan 5 kertaa! No sitä mukavampi vaan :) Kivat caprit, kassi ja kalatkin on muksia :)

tikru kirjoitti...

Joskus näitäkin, et useammin. On saanu rauhassa väsätä ja ennättäny keskittyä ni siks varmaanki. ;)

Tuulia kirjoitti...

Aivan loistavaa, tikru! Pähkäilin itte samaa, ne kalat kupruaa, ja koitin oikoakin kaloja höyryn kanssa mutta ei se vaan onnistunut. En rohjennut mennä aukoon päätäni kun olin aivan metsässä noiden nurjien nostojenkin kanssa. Onpa loistavaa että joku muukin on paininut saman asian kanssa ja saanut vielä asian ratkottua! Kiitos kaunis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...