keskiviikkona, heinäkuuta 12, 2006

Lankatiedustelua

Puoliskolleni olisin tekemässä neulepuseroa ja koska kokoa miehellä on, niin sitä pitää olla myös paidalla. Tästä taas päästään siihen, että lankaa tarvitaan Paljon. -> 50g kerän hinta ei tarviis olla 5 euroa...mieluummin paljon vähemmän.

Materiaaliin vaikuttaa myös kutkutus ja kuumuus. Kuumaveriselle ei langan tarvitse olla hikipaksua jäykkisvillaa ja toisaalta taas ihoa vasteen osittain tulevana ei se saisi kutitellakaan. Talvi-syysneulehan toki on tulossa, mutta esim. puuvillakaan ei ole poissuljettu (mä en vaan tuu sen kanssa toimeen kovin hyvin)

Itseasiassa lankavaihtoehto käy myös Juniorille, vaateet suht samat, koko puolet pienempi.

Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan.

6 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Samos on aika bueno valinta, se on sen verran lämmin että menee talvellakin hyvin. Jos sitä nyt saa mistään enää.

Ööh nyt mä unohdin kaiken mitä oli mielessä. Noi kutitusjutut on vähän hankalia, joitain kutittaa kaikki langat missä on vähänkin pörheyttä, esim alpakka. Toiset sit kestää enemmän.. Joskus oon harkinnu myös sitä, että entä jos kaulukseen ja kädenteille tekis alavarat trikoosta tms mutten ole vielä ajatellut enempää :D

Karoliina kirjoitti...

Miten olisi bambulanka? Itselleni tein puseron Idenan bambulangasta (70% bambua, 30 % puuvillaa). Naisten M-kokoon meni 650 g. Hinta on n. 4,30/50 g.

zeska kirjoitti...

Miten olisi florica? se on pehmoista villalankaa, melko kevyttä mutta peittävää ja sen hinta on vain 1,30 - 2,90e /kerä. Värivalikoima on kyllä vähän Hintsu. ;)

tikru kirjoitti...

Kävin kuolaamassa ja lähes tilasin cucumberpatcista..tarjousrowaneita, mutku ne ois vaan lähes mun paitoihin.. vielä sain pidettyä itteeni niskasta kiinni. Aikaiset aamut ei oo mua varten, tai mun visaani.

Mietin itsekin tuota samosta, muttamutta..
Toisaalta vois olla villaa joukossa, vähän, on noilla seiskaveikastakin paidat, mutta ne kyllä kutkuttelee vähän ja on miehelle liian lämpöinen, ainakin nyt :)

Joten esmes florica tai sit tuli mieleen Lanet - kestäisköhän se?
Ja joo, värejä vois olla jotain muutakin kuin pastellit.

hanka kirjoitti...

Miten olisi joku kudontalanka? Esim. Tekstiiliteollisuuden Kamena vaikka kaksinkertaisena. Joitain värejä saa isoissa kartioissakin.

Marianne kirjoitti...

Hei, jos et ole ehtinyt ostoksille, niin suosittelen Marks & Kattens BomUll lankaa, 50% puuvillaa, 50% villaa, kerä 50g = n. 90m, puikot 4½.
Neuloin erittäin paljon hikoilevalle 10- vuotiaalle paidan tästä langasta, ja se on toiminut loistavasti. Lankakin oli tosi mukava neuloa. www.papurikko.fi saa lankaa 3.80 €/50 g. Sieltä löytyy myös syksyn väri petroolin sininen, jota itse ostin erään lankakaupan alehyllystä kolme vuotta sitten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...