keskiviikkona, heinäkuuta 12, 2006

Lehtitakin uusi elämä - The leafgardigan's new life

Tästä lähdettiin.Ennen koneeseen menoa ja Nitor-pesua. Värinä Mocca.

This was the begining of this adjustment-project.
Before washing machine and Nitor. Colour is Mocca.


Ja tältä näyttää nyt. Ostin tänään napit ja kiinnittelin ne. Edellisen postauksen kitinävaisuilu vaihtui kyllä täydelliseen innostukseen. Pidän todella paljon tuloksesta. Neulepinta tasoittui, väri onnistui loistavasti. Takki on tarpeeksi pitkä malliinsa ja leveyskin on nyt tosi hyvä. Napit on puiset ja sopii väriin hianosti. Happyhappyjoyjoy :)

Lankana on Samos - luonnonvalkeana, puikot 4 ja 5 mm. Vitosta käytin kauluksen kääntyvässä osassa.

Hihojen lehtineulekuviohan on peräsin Ullasta ja Saunasukista. Hihat taiskin olla ainoat, joissa ei tapahtunu muutoksia.

Pieniä kokeiluja mitä upotin takkiin.
- sivuissa vinoneuleet, aluksi ihan kuvion takia, mutta ne myös antavat muotoa
- sivujen vinoneuleen takia uhkasi sivujen "roikkuminen", joten tein taakse kaartaen lyhennetyillä kerroksilla n. kymmenkunta kerrosta lisää.
- Lyhennettyjä kerroksia käytin myös kauluksen takaosaan. Samalanainen kaartaen neulottu kuin helma.
- Napinlävet: kavennus - tuplalangankierto
- Tasku, se vähän löpöttää - murr, joutuu ehkä napittaa sen.
Värjäsin myös pelkkää lankaa pesupussissa vyyhdellä - onnistui sekin hyvin. Sain ommeltua napit kiinni oikean värisellä langalla ja oli vähän säätövaraa.

Muuten, kysymys puuvillalangan päättelystä: Miten ihmeessä ne päät saa pysymään piilossa pesuissa. Nytkin kaikki mukamas päätellyt päät oli tupsahdellu oikealle puolle hapsuttelemaan. Oli tosi kiva.

I didn't expect anything about this gardigan. It has been waiting so long time and I wasn't pleased to it. But... It is wonderfull now, I really like it. Lenght is suitable for me and it fits well. Colour is one of my favourites and buttons are wooden. Happyhappyjoyjoy :)


Edit: Vielä kuva tasossa lisää, näkyy koko takki vähän paremmin. Ja tuo värin oikeellisuus on hankala sanoa, koska mun näyttö vääristää pahasti, mut tuo hihan luontokuva on ehkä oikein. Ehkä :)

15 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Kylläpä siitä tuli kertakaikkisen ihana, onneks olkoon! :)

Maiju kirjoitti...

Kaunis. Minkähän kuvan valotus on lähimpänä takin oikeaa väriä? Vai tuilko siittä kameleontti! Lehtihihat on kyllä aivan rock. :)

joko kirjoitti...

hieno on takki!

Jenni kirjoitti...

Tulipa hieno! Kyllä kannatti olla rohkea ja purkaa koko juttu, kun ei eka lopputulos miellyttänyt. Ja tuo uusi väri on kyllä parempi :)

kipru kirjoitti...

No niin, hyvää kannatti odottaa. Upea takki ja luontokuvassa väri voisi olla oikea eli juuri nappiin. Mä oon Samos-langan päitä yrittänyt päätellä saumoihin niin paljon kuin mahdollista sieltä ne eivät kuikuile niin helposti oikealle puolelle.

Minna kirjoitti...

Ihana! Kyllä kannatti säätää. Minen olis kyllä jaksanut. Enkä myöskään osannut käyttää noin hienoja teknisiä ratkaisuja! :)

Susanna kirjoitti...

Aivan upea tuli!

Mä olen päätellyt niin, että ensin pujottelen normaalisti ja loppuun teen sellaisen kirjontasolmun, neula läpi ja sitten kieputetaan lankaa pari kertaa neulan ympäri ja vedetään neula läpi painaen samalla tiukasti ettei venähdä kohta. Olipahan selitys. Mutta samoksella tosta solmusta saa tosi tiukan, ja tosi kivasti on kestänyt pesuja.

mhk kirjoitti...

Todella ihana lopputulos! Onnittelut!

tikru kirjoitti...

Kiitoskiitos. Tyytyväinen olen itsekin. Harmi vaan et on lämmin jopa tuolle takille nyt.

Tuonne saumoihin mäkin kiskoin kaikki mahdolliset päättely, mut tyhmänä oon harrastanu sitä, et jos lanka on loppunu kesken kerroksen niin jatkan siitä, enkä reunasta, kuten kai oikeaoppisesti pitäis. Pitänee kattoo et miten noi nyt pysyy.

Minna - musta piti tulla insinööri ;)

mari kirjoitti...

Joo, tosi kivalta näyttää! Siinähän se on: säätämisen tarkoitus! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Vähän irvistää. Aukihan tuota voi kuitenkin pitää.

tikru kirjoitti...

Irvistää juu, mutta niin sen on tarkoituskin. Neulos on sen verran löysää, että nappeja ois pitäny olla satoja ellei tuhansia, tai sitten vetoketju.

Mutta kiitos kun kerroit asiasta.

Ja tästä eteenpäin tuhoilen kaikki anonyymit kommentit katsomatta pätkääkään onko ne pos vai ne.

Älä niuhota kirjoitti...

Naurettavaa! Eihän tuohon olis pitänyt laittaa nappeja kuin muutama lisää. Seitsemän nappiakin riittää loistavasti.

tikru kirjoitti...

Kiitos rakentavasta palautteesta. Jätän napit kuitenkin laittamatta ja olen tyytyväinen tuotokseeni.

annika kirjoitti...

älyttömän hieno. :) Ehkä minäkin vielä joskus... Isoin tekemäni työ on taikajakku (blogista löytyy huono kuva, parempi tulossa joskus) joka on kuitenkin aika lailla helppo tehdä ja virheet jäävät piiloon joustinneuleeseen.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...