tiistaina, heinäkuuta 04, 2006

Modattua aamukahvia

Kävin pikaiseen lähikaupassa hakee aamupalatarvikkeita ja sieltä hyppäsi Moda syliin ihan ilman selaamista. Päivän eka virhe.

Mä yritin, ihan oikeesti yritin löytää positiivisia jutskia ja mielenkiintoisia asioita. Vaikeeta oli. Mietin jo sitäkin et onko mussa vikaa.. tai oonko mä jotenki ylemmyydentuntoinen kun tuntuu sille että mua pissitään silmään. Yksinkertaisia asioita esitetään hienoina ideoina (esim. värjäyskoulu). Ehkä mussa on jotain vikaa.

Isona plussana se, että pojille oli useampia neuleita, mut miehille.. Pliiiiiis miehille kans enemmän kuin se yks pakkoväännetty. Poikien pipot oli ekat, jotka miellytti silmää. Juniori taitaa saada pipon tai pari taasen, tosin ei Ainosta. Ei todellakaan Ainosta.

Tuunaus-kierrätys oli kans positiivinen tapaus, etenkin tuo alakulman halterneck-pikee iski kuin satajänistä..tai jotain. Paitamekot ei ihan.

Neuleissa oli muutama ihan mukava perusmalli, joista varmaan voi katsella yksityiskohtia. Laukut aika peruskamaa.. Noitahan on pyöriny jo keväästä joka blogissa ja Todellakin Hienompina, idearikkaampina ja kauniimpina versioina. Voiko tästä päätellä, että blogit alkaa määrätä käsityöalan trendejä :P eikä lehdet. Reagointi on täällä internetissä huomattavasti nopeampaa ja kansainvälisempää kuin lehdissä.

Tän kauden ehdoton inhokkini. Kainaloon jäävät pussit, roikkuvat allit, huonosti istuva vaate, joka saa yläkropan näyttämään järjettömän kokoiselle ja malliselle.

Ompeluksiin en edes puutu. Yksöistikatut saumat..pah.. Susanna asialle, niin johan olis siistiä ja kaunista.

Pakko, ihan pakko huomauttaa, että lentopalloa EI potkita. (liikunnanopettaja-minä pääsi irti).

Edit Typoja..

11 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Huuuuh, ei kyllä näytä kaksiselta uusimman Modan anti. :/ Mä en kans tajuu noita ylisuuria allipusseja, niitä tais olla edellisessäkin numerossa. Pitää kyllä käydä selaamassa toi lehti läpi, pakko siellä on JOTAIN toteuttamisen arvoista olla, edes ompeluohjeissa.

Kiitos laukkukrediitistä! :)

Jatta kirjoitti...

Selasin just oman Modani läpi ja oon kyllä tosi pettyny. Laukut oli ihan jees juttu, mut mietin ihan samaa sun kanssa, eli blogeissa on jo ollu paljon hienompia viritelmiä.
Mulle ehdottomin ällötys oli ompelukset, tylsää, tasapaksua ja rumaa. Pitänee siis ammentaa ideat sieltä missä niitä on: blogeista.

tinna kirjoitti...

Mä oon kyl kans melkeinpä kaikessa samaa mieltä, oli siellä pari ihan varteenotettavaa mallia..etusivun otsikko "helppoja nuorisoneuleita" sai mut alottelijana innostumaan, muta innostus lässähti aika nopeasti. Jotenkin tuntuu siltä just, että noi lehdet on ihan jäljessä :> Onneks oon liittyny neuleblogaajien seuraan :D

Villasukka kirjoitti...

Samanlaisia aatoksia. Tasan kaksi neuletta ja yksi hame näyttivät sellaisilta, että voisin itselleni tehdä...

Susanna kirjoitti...

hii, kiits ;)

No, enää ei harmita että mutsi on pari viikkoa lomalla ja joudun odottelemaan Modaa. Noi lepakkopaidat on kivannäköisiä vain silloin ku poseeraa kädet ylhäällä, mutta se ei ole kauheen käytännöllistä kai :D

Minna kirjoitti...

Joo siis pläääääääh. Eikös nuo kaikki ole nähty jo sataan kertaan. Surkeeta on. Täytyy varmaan kuitenkin selata lehti vielä tarkemmin, jos vaikka jostakin kumman syystä en vain huomannut, että neuleet olivat sittenkin kerrassaan mainioita kaikki! Jee!

Marianne kirjoitti...

Lehti oli pettymys, Novitahan ilmestyy erikseen, mutta näiden Novita- malleista ei kyllä pistäneet mitkään uutuuslangat silmään, niin että siis olisi tullut houkutusta tekemiseen. Sain postitse Yhtyneiden kuvalehtien kirjan Kauniit käsityöt, ja se oli vielä suurempi pettymys (järkytys). Ostokuvissa vilahti ihan mukavia kuvia, mutta suuri osa sisällöstä oli ohjeita lähimenneisyyden Moda- ja Kotiliesi-lehdistä. Tuntuu, että ohjeiden kierrätys on siinä pisteessä että tekijät pyörivät kehää. Mietin kovasti kirjan palauttamista, sillä olen säilönyt kaikesta ahtaudesta huolimatta vanhoja lehtiä, ja niin monta ohjetta löytyy jo.

Aamu kirjoitti...

Juu oon onnessani et mun Moda-tilaus päättyy seuraavan numeron jälkeen, aika tyhjältä (tyhmältä) toi uusin lehti kyl ensiselailun jälkeen näytti.. Saa sit hyvällä omatunnolla käyttää enemmän rahaa ulkomaisiin neulelehtiin ja -kirjoihin :D

tikru kirjoitti...

Vilma, krediitit ansaitusti :)

Jatta, mä petyin kans noihin ompeluksiin. Ne oli kamalia, siis Kamalia. Ainut toteuttamisen arvoinen olis se yks huppari-svetari sekä yks hame vekeillä.. mut ne on taas niin peruskamaa.

Susanna, my pleasure.. itsas tossa lehdessä oli lastenhuoneen sisustusjutskia, jotka oli ihan kivoja, et ehkä siinä jotain on.

Villis, Minna, tinna, aamu ja marianne..
Tuo ohjeiden kierrätys on näin muutaman vuoden seurannallakin ollu ihan järkyttävää. Ehkä meitä viilataan linssiin. Toivois tosiaan uusia ideoita ja suunnittelijoita markkinoille. Tai no, ne Phildarit on mulle tulossa ja jos mun ranskantaidoilla vääntyy ohje neuleeks ni lienee sama millä kielellä neuloo. Taidan jättää kotimaiset lehdet tästä lähtien hyllyyn. SK onkin ollut jo boikotissa.

Anne kirjoitti...

Heh, minä olin alkukeväästä sitä mieltä, että vaihdan SK:n tilauksen Modaan, kun 3/06 lehdessä oli mun mielestä ihan mukavia ompelumalleja. No, tuon numeron jälkeen ilmestyneet Modat onkin olleet sitten todella suuria pettymyksiä.

Mulla tuli ihan sama mieleen selatessani lehteä - onko ne käyneet poimimassa blogeista ideoita ja koettaneet saada ne näyttämään "uusilta" ja omilta...? Surkeaa työtä ovat tehneet; ihanat ideat on muokattu tosi tylsiksi ja mitäänsanomattomiksi.

Stricker kirjoitti...

Kalapeitto on aivan mielettömän upea! Suurensuuret onnittelut!
Minä täällä novitojen ja modien saavuttamattomissa aina kuolaan lehtien perään, mutta ne harvat, jotka saan käsiini, eivät todellakaan ole kovasti säväyttäneet. Parhaita ideoita ja ohjeita todellakin saa netistä, varsinkin blogeista ja nettineulelehdistä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...