maanantaina, heinäkuuta 09, 2007

Cavern cardi with short sleeves

Ohje sovellettuna Cavern Cardi by cosmicpluto
Lankana musta Tennesee kaksinkertaisena 520 g.
Puikot 5 mm.

Takista tuli kiva. Sitä voi pitää sekä topin, että pitkähihaisen paidan kanssa. Yllätyin positiivisesti tuosta ylösalaisin raglanin neulomisesta ja sen kokeilu uudelleenkin kiinnostaa. Parhautta oli, että helman pituuden pysty säätää omien jenkkakahvojen kanssa sopusointuun ihan täysin, ei tarvinnu arpoa :).

Pattern Cavern Cardi by cosmicpluto
Yarn black Tennesee (100% cotton) double. About 520 g.
Needles 5 mm.

I like the cardi, I could use it with t-shirts and long sleeves shirts. I'm so attract to that way to knit the raglan cardi, up to down, have to use it again. It was also very good to fit the hem's lenght - I could fit it with my love..hmm.. what that word for fat on the hips? :).

Lankaa tuntui uppoavan järjettömän paljon, kun ottaa huomioon hihat, mutta ehkä tuota Tenneseetä kuluu (Kävin ostamassa lisää kaksi kertaa, kun arviot petti aina). Pinta näyttää hyvälle ihan simppelinäkin vaikka ensin aioin kuvioida sitä tavalla tai toisella. Helmineule on ihan helmi merseroidussa puuvillalangassa. Paksu puuvilla muutenkin tuntuu päällä hyvälle ja laskeutuu yllättävän hyvin. Tennesee on yks mun Novitan käyttölankoja, tosin väriskaala sais olla runsaampi.

Kiinnityssysteemi oli taas sarjassamme löytö aarrearkun kätköistä... Kasari on in ja henkselit kanssa, mut men niitä päälleni vedä, joten vanhojen henkseleiden klipsi käyttöön. Ompelin klipsin kokonaan kiinni, jotta sei nuljuaisi käytössä. Hihanapit kävin ostamassa tänään, ne oli niin söpöt. Ja no, tässä vaiheessa ajattelin jopa Project Spectrumin kausivärejä.

Caverniin muutamia muutoksia tein vartalo-osan muotoihin. Tein muotokavennukset ja lisäykset sekä selkään että etupuolelle. Selän muotoilut näkyykin tuossa kuvassa. Edessä olevat on vähän enemmän rintamuotoilut :) eli lisäykset tulee ylempänä ja tiheämmin kuin takana.

I like also the cotton yarn, it is heavy and feels good. Black cotton also looks very nice in simple surface. The sleeve buttons I bought today, cute hearts and the holder in front..well, old suspenders from great 80's got new form. And I even thought Project Spectrum in this time:). I modified original pattern; lenght of sleeves and hem and also I made decreases and increases in body, this is the back. The cardi fits quite good.
I hate to take photos on this weather, rainy and shiny and rainy and.. Well, too hot to chance clothes.


Kuvaaminen oli syvältä tällä säällä, tosin taas paistaa aurinko, mutta en jaksa enää vaihtaa kuteita. Kuvaussession aikana tuli vettä kuin Esterin sieltä.

Phildar oli muuten tosi nopea. Tilasin perjantaina ja tänään lehti kolahti laatikkoon.
Ja ne ohjeet on herkkuja ja vielä herkumpia kuin kuvissa...

Neulominen lienee hetken tauolla, olkapää on tulehtunut, joutuu keskittyy siis ihan oikeisiin hommiin.. ehkä.

Edit: typos.

19 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Hyvännäköinen on lyhythihaisenakin tuo caverni!

Kate kirjoitti...

Oi, onpa upea. Tykkään tuosta lyhythihaisuudesta.

Brahdelt kirjoitti...

I like the way you changed the sleeves - the buttons add cuteness to the design. Good idea with the suspender clasp at the front, too!

Anonyymi kirjoitti...

tosi kaunis ja kaikkea :) mä oon itekkin nyt ajatellut vihdoin tehdä cavernin, tennesseestä just, ja taidankin apinoida ton kaksinkertaisuuden :D

Mari kirjoitti...

Tosi hyvä!
Hetkinen - montako päivää sulla tohon meni? Mikä mieletön vauhti...

Pikkumyy kirjoitti...

Muutitko ohjeen silmukkamäärää? Mietin itse tekeväni ruskeesta tenneseestä lyhyt tai 3/4 hihaisen cavernin, Varmaan parempi onkin tuo kaksinkertainen.

tikru kirjoitti...

Kiitoskiitos.
Mari, öö.. viis? en oo ihan varma, tosin oli taukoja välissä ku lanka loppu. Siks tuo olkapää ja käsivarsi taitaa kitistä..kröhm.

Pikkumyy, muutin sen verran, etten tehny lisäyksiä raglaneihin ku 20 kertaa ja etukappaletta leventelin jopa 2 silmukalla, jotka itsas kaventu muotoiluihin. Tiheys oli noin 15 s = 10 cm.
Oon aika leveäharteinen, joten siks en tehny muutoksia, kapeamman kannattaa varmaan vähentää raglanlisäyksiä.. tai aloitussilmukoita, mut kaulus ei oo kamalan aukinainen.

tikru kirjoitti...

Bradhelt, thanks. I thought summer and hothot :) short sleeves are better.

Minna kirjoitti...

Toimii myös lyhythihaisena! Kiva yksityiskohta noi hihanapit. Ja ah, kyllä mustat vaatteet on sitten aina vaan ihan parhaimmistoa. :)

Sini kirjoitti...

Tosi hyvännäkönen pitkähihaisen kauluspaidan kanssa. Huomasin itsekkin omaa ylösalaisin-neuletta tehdessäni, että merseroitu puuvilla & helmineule sopii kauniisti yhteen.

Eve kirjoitti...

I love the back shaping. One day I'll learn Finnish so I can read the words in your post!

Tytti kirjoitti...

Onnea uudelle Cavernille, hyvännäköinen on! Hauska idea tuo housunkannattimien klipsin käyttö.

tikru kirjoitti...

eve, I'll try to translate in english, at least some details, but this could be good way to learn new language :)

Anonyymi kirjoitti...

It's a very sophisticated cardi. Love the short sleeves and the those buttons!

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä, kiva idea tuo henkselikiinnitys!

Minäkin taidan kokeilla cavernia kaksinkertaisesta Tenneseestä, ainakin ruskeaa ja beigeä pitäisi olla riittävästi varastossa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana paita ja tuo kiinnitysklipsi on tosi hieno keksintö.

joko kirjoitti...

nättääpä mukavan rennolta kauluspaidan kanssa. tämä takki lähtee kyllä testaukseen täälläkin.

Lolly kirjoitti...

Very nice with the shorter sleeves! I like it!

Anonyymi kirjoitti...

Tähän asti Cavern ei ole oikein iskenyt, mutta nyt.... Hihat, muotoilut, väri, kaikki kohdallaan. Taidan olla tylsä ja matkia ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...