lauantaina, elokuuta 25, 2007

Maalaisserkku Suuressa kaupungissa

Only in Finnish today.

Eli jatkoa tarinalle "Yarn connecting people"

Tän tarinan alku piilee jo tuolla keskikesässä, jolloin lankadiilerini sai tilauksen vaatimattomasti apaut kahdesta kilosta Portugalilaista pappojen* villalankaa.

trainstationSovittiin treffit juna-asemalle. Hupaisa tilanne sekin ja vähän jännitti sillä nettitreffit ei aina**onnistu. Nää onnistu ja matka jatku uskollisella Toyotalla kohti Suurta kaupunkia. Onneks oli Navigaattori mukana ja pätevällä ohjeistuksella selvittiin kehistä ja väylistä perille. Ensin se tärkein, langat vaihtoi omistajaa ja kuola valui... Neuleita tutkailtiin ja höpötys yltyi.. kuitenkin yö kutsui.

P8240321

Olimme siis Taiteiden yössä mekin. Tosin kulttuuripläjäys sisälsi tanssiryhmän lisäksi Kiasman etuoven, joka ei meille enää avautunut.

eduskuntatalo

tanssijat

Maalaisserkulle tosin kaupungissa oli monta ihmeellistä asiaa, jo pelkästään ihmispaljous, ihanat vanhat talot, puistot ja kadut riitti täyttämään kulttuurinälkää. Yö oli lämmin, seura hyvää, ja ruokaakin sai. Uni tuli nuijanukuttaen kolmen kieppeillä.

turistitMaalaisserkuthan haluaa aina kiertää kaupungissa kaikki nähtävyydet. Tässä todiste siitä, että oltiin me Senaatintorillakin. Tosin yhdestä syystä; siinä on lankakauppa vieressä.

Ei liene ylläri, että lauantain nähtävyyskierros suunniteltiin jokseenkin joustavasti; Menita Outlet, Hakaniemen hallin Vihreä vyyhti, Sypressi, Menita, Hobboks...

Vihreästä vyyhdistä ostin lisäpuikkoja entisten, poikki-istuttujen ebenpuisten rinnalle.used and new

Ainut hienoista tappiomielialaa herättänyt tapahtuma oli se, että raavimme klo 14.10 Menitan ovea ja kuolasimme ikkunan märäksi. Harmitus oli hetkellisesti suorastaan järisyttävä (juu, paaaaljon lankaa lähellä, mutta niin kaukana), tosin suurimman tappion kärsi aivan varmasti putiikin omistaja suljettuaan hyvänä lauantaipäivänä JO klo 14. Haloo, eikö vois olla auki vähän pitempään***. Meitä oli nimittäin kolme lankahamstrauksen oireista kärsivää naisihmistä siinä ikkunaa kastelemassa ja rahat suorastaan poltteli kukkarossa. Tosin tässä on nyt hyvä syy suunnitella jo seuraavaa maalaisserkun matkaa Suureen kaupunkiin.

kirikindad 1 & 2Lohduttauduimme Hobboksissa pitkällä tauolla neulekirjojen parissa. Ostoksiakin tuli tehtyä. Tankkauksen ja tasoittavan jälkeen shoppailu jatkui ja pääsimme todistamaan mm. Vogue Knittingin huutavaa puuttumista lehtihyllyistä sekä Stokkan säälittävää lankaosastoa.

Pian oli kuitenkin aika, jolloin maalaisserkun oli syytä hilata kassinsa (ja persauksensa) takaisin autoon ja lähteä kohti kotia. Ohjeistuksen saattelemana suuntasin auton kohti kehiä ja väyliä. Kaikki sujui mallikkaasti kunnes havaitsin, että olin Leppävaarassa, jossa ei todellakaan pitänyt olla. Puhelinkonsultoinnin päätteeksi löytyi oikea kehä ja vieläpä suuntakin onnistui osumaan oikein, vaihtoehdothan oli fifty-sixty (sitä kuuluisaa mäkihyppääjää lainatakseni). Oikealle moottoritielle päästyä sai kaasujalka painua jokseenkin raskaasti sekä poppi soi täysillä. Matkalla maakuntiin siis..

woodenKoska matkanteko taitaa olla ainakin yhtä merkityksellistä, kuin perille pääsy, piti tietty pitää tauko (itsas kaks, mut ekaa ei lasketa, se oli vaan jätskiä varten). Taukopaikalla oli puutuotemyymälä, jossa tapahtui joku naksahdus (syytän sitä Menitan kiinnioloa), ja mukaan tarttui vaikka mitä.

Myös tien päällä oli kaunista; sateenkaaria, valoja, ja kaupunkien silhuetteja.
rainbow

ontheroad2

night

Maalaisserkku päätyi iltahämärissä kotipihaan ja sai jopa yhdellä kerralla raahattua tavarat sisälle. Ajomatkan aikana syntyi jajatus uudesta reissusta Suureen kaupunkiin,ehkäpä päiväseltään, ehkäpä tuossa marras-joulukuussa, riippuen vähän asianhaaroista (miltä kuulostaa, saisko shoppailuseuraa?). Menitaan on ainakin päästävä.

Reissun saldoa:
- IRL tutustumista kahteen vauhdikkaaseen (pikku)serkkuun
- lukuisia hämmennyksiä siitä, että blogin kautta mun elosta tiedettiin niin paljon :)
- useita neulekirjoja selattu läpi ja karsittu tilauslistalta
- pari neulekirjaa laitettu korvien välissä olevalle tilauslistalle
- Lett Lopin karkeuden toteaminen tiputti langan käyttölangoista, vaikka värikartta ois aika herkku
- lankamääristä hämmentymisiä ja haltioitumisia useaan kertaan
- pienen sisäisen löytöretkeilijän löytäminen uudelleen
- Helsingin kauneuden toteaminen taas kerran. Ne vanhat rakennukset, puistot, halli..
- Meren läheisyydestä hurmautuminen (ne ikkunasta tuijottelut oli sitä :))

Kiitos! Oli loistava ja rentouttava vuorokausi. Palvelu oli viiden tähden luokkaa ja seura äänekästä (hetkittäin :)), huumorintajuista, samanhenkistä ja huolehtivaa.

Vaikka reissun lankaostosaldona olikin vain 4 kerää tarjous-Naganoa, niin lankaa tuli kyllä kiitettävästi..

P8250428

*Papat omistavat kaupan ja jos matkustan Portoon joku kaunis päivä on Papat yksi pakollinen nähtävyys.

**Emme ole siis aiemmin kohdanneet livenä(tai ainakaan kukaan ei muista), ainoastaan internetin ihmeellisen maailman kautta. Sisältää myös heikkoa inside-huumoria edellisen lisäksi :P Sen toisen, mutta kovaäänisemmän Pikkuserkun kustannuksella.

***Hieman katkera avautuminen, ne Wetterhofin langat, Rowanin Tweedit ja Dropsin Alpacat suorastaan karjui ja halus päästä hiplattaviks.

13 kommenttia:

joko kirjoitti...

kuulostaa mukavalta kaupunkireissulta.

Markka kirjoitti...

Kyllä Menitaa nyt kiukuttaa.
Mulla olis 50 kilometriä vaan matkaa Helsinkiin, enkä oo käyny muualla ku Lauttasaaren Novitalla ja itäkeskuksessa yhdessä pikku putiikissa.

Voi häpeä. Ehkä lähden heti ensi kuussa.

verano kirjoitti...

Hobboksistako siis nuo Praaklin Kirikidad-kirjat löysit? Missähän ovat olleet piilossa niillä lukuisilla kerroilla, joita olen siellä sohvalla neulekirjoja selaillen viettänyt..

tikru kirjoitti...

verano, sieltä, ne oli tullu niille loppuviikosta ja kuulema melkein mennyki. Oli siellä vielä muutamia jäljellä.. alahylly :)

Anonyymi kirjoitti...

Hauska reissurapsa!

Mutta mikä ihmeen kauppa on Senaatintorin lähellä?

Marsvin

tikru kirjoitti...

Marsvin, sypressi, siinä Kiseleffin talossa, jossa on paljon muitaki käsityöjuttuja.

Hepsi kirjoitti...

Kiva matkakertomus ja kiva taisi olla matkakin! Minäkin mietin Senaatintorin lähellä olevaa lankakauppaa, mutta asia selvisi jo. Kesällä siitä aivan liki kävelin enkä tiennyt kenties käveleväni onneni ohi...

mari kirjoitti...

Kivaa oli meilläkin! Hehe, täytyykin kommentoida siskolle tuosta äänekkyydestä! Eihän se varmaan itse muista!
:D:D:D

tikru kirjoitti...

Mari, ihan kiltisti sit vaan kuittailet :)
Toisaalta se kyllä tasottu sit seuraavana päivänä voipuneella hetkittäisellä hiljaisuudella :P

Anonyymi kirjoitti...

Vai kovaäänistä:D Ei kai... Onkohan mahdollista, että ammatinvalinnallakin on osuutta asiaan... Hihi. Kivaa oli joka tapauksessa!
Marjaana

tikru kirjoitti...

:D Kaikkeen täytyy ainakin löytää pätevältä kuulostava selitys.

Anonyymi kirjoitti...

Ahaa! Kiseleffissä! No siellä ei tulekaan ikinä käytyä kun se on sellainen turistimesta ;-) Pitääkin eksyä sinne joskus. Nyt tosin olen langanostokiellossa, esikoiseni on jotenkin kummasti tullut siihen tulokseen, että äiti ei saa ostaa lankaa, koska sitä kuulemma on jo ainakin vuodeksi *tirsk* Kyllä sitä taitaa olla useammaksikin vuodeksi ;D

Marsvin

tikru kirjoitti...

Marsvin, ilmankos me sit eksyttiin turisteleen sinne :)
Mut se lankakauppa kuulema laajentaa, ja oli siellä ihan kivasti valikoimaa. Tosin osan hinnat oli selkeesti korkeemmat ku muissa... mut siellä oli tarjouksia, esmes noi Naganot on sieltä, sai neljännen kerän kaupan päälle ku osti kolme ja kerän hinta tais olla 1,75 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...