maanantaina, heinäkuuta 27, 2009

Palmikkomyssy ja Shawl of Cables

Vogue knitting Fall 09
Photo is courtesy of Soho Publishing

Kuten jo tuli hehkutettua on syksyn Vogue Knittingissä multa pari mallia, pipo ja shaali. Preview on tullut, joten nyt voi polkata :))

As I told earlier, I have two designs in Vogue Knitting Fall, a hat and shawl. Preview is on the air, so now I can tell you more about them :)

Pipo sai alkunsa Yellow Harvest Mittensien kanssa jo aikoja sitten ja sen ensimmäinen versio onkin neulottu ravelryn mukaan
March 13 2008 - March 18 2008

Ja tuota pipoa on muuten pidetty enemmän kuin vähän :), ihan jo siks, et kuvittelin, et sen aika meni jo ennenkuin ohjepyyntö siitä tuli ja lykkäsin sen talvella käyttöön.

The hat, "Palmikkomyssy" is designed together with Yellow Harvest Mittens and the cables based on the same pattern. I did the 1st version already in March 2008(via my rav projects) and wore the hat all the last winter. I love it.

Palmikkomyssy

Sain langaksi lopulliseen malliin hieman väriä vaihtavan uutuuden Knit One, Crochet Too Geologeen, karsastin aluksi värinvaihtoa palmikon kanssa, mutta toimi se sittenkin. Koneelta löytyy hupaisia kuvia, kuten tuo yllä... näitä otetaan aina ohjetta varten. Neule kun lähtee välittömästi valmistuttuaan, yleensä, kohti määränpäätä ja ohjeen voi lähettää perässä maililla, joten aikaa sille on yleensä noin vko enemmän kuin itse neulomiselle.

The truly version has knitted new yarn, Knit One, Crochet Too Geologee and I wasn't sure how the cables pop up from the multicolored yarn, but happily it worked well.
I found funny pics from the laptop about designing process. I took many photos of the designs so I could check things afterwards while writing the pattern, even if I have no original garment anymore.

Palmikkomyssy

Ainii, lehdessä pipo on mallilla... väärinpäin :) pampulat kuuluu taakse, mutta voihan sitä noinkin pidellä. Ja haa... 360-videossa se on vielä tyrkätty eri suuntaan. Tarkoitus siis oli alunperin, että palmikko on oikealla puolella, sivulla, ei edessä, eikä vasemmalla :). Mutta kukin tyylillään ja voipi vaihtaa vaikka päivän mukaan.

One funny thing about this hat.. I designed it to wear cable on the right side of the head, bobbles behind, but in the mag it is just opposite and 360-video there is 3rd way to wear it. :) So, wear how ever you like or what is the feeling of the day.

Vogue knitting Fall 09
Photo is courtesy of Soho Publishing

Shawl of Cables eli SoC on tehty painavaksi, lämpimäksi, pitsittömäksi shaaliksi palmikoilla. Simppeliä, kasvavaa palmikkoa reunaa kohti, leveä i-cord päättely reunassa. Tykkään itse ihan älyttömästi ja mietinkin tekeväni tollasen torkkupeittoversiona :)

Shawl of Cables, SoC is heavy, warm, non-lace shawl with cables. It is very simple, cables grow from neck to edge and i-cord BO is on the edge. I love it, and want to do one for me :)
Shawl of Cables

Taisin joskus mainita kilometrien pituisista mallitilkuista..

Did I mentioned something about Loooooong swatches...

Shawl of Cables

Lanka on Highlander Alpaca with the twist ja shaali tehdään 6mm puikoilla niskasta alkaen, joten valmistuu nopsaan.
Kuvaaminen tapahtui melkein valmiina, sattuneista syistä oli vähän kiirus ja valoisa aika Suomen talvessa on rajallinen.. mutta jotain.

The yarn is Highlander, Alpaca with the twist and shawl has been knitted 6 mm needles. Fast to knit. I took photos almost ready shawl, it was dark winter days in Finland then and .. well.. snowy :)

Shawl of Cables

EDIT: Suosittelen lukemaan Editors Letterin <- Read
(Jo ihan senkin takia, et siellä on Villapeikon pipo)

14 kommenttia:

Artesanity kirjoitti...

Sä oot taas saanu jostain todella yksinkertaista jotain todella kaunista. Tuo shaali on upea <3

Nina kirjoitti...

Nää on kyllä upeita! Pitää ehkä tehdä toi pipo. :) Jos vaikka tekis ne lapaset sitten samaan settiin.

villapeikko kirjoitti...

Oih :) olin jo menossa nukkumaan kun luin twitteristä, et preview on ylhäällä ja nyt piti kömpiä takaisin koneelle, jotta vois katsoa sen ja 360 videot kunnolla :))

Taina kirjoitti...

Tuo 360 on muuten mahtava. Moni still kuvassa puhuttelematon malli herää aivan kirjaimellisesti henkiin siinä.

Upea huivi, pipostakin tykkäsin. Mua on jostain syystä "pipottanut" jo muutaman viikon ja jonkinlaista kesäpipoakin olen tuskissani suunnitellut tekeväni. ;-)

Liina kirjoitti...

ihania ihania! pipo kuume on jo tullut. Ootko sä jo ihan vakkaristi VK suunnittelija? Eipä tässä muuta, kun sun kirjaa odotellessa ;) Kai sellanen joskus ilmestyy, joohan?

ElioS kirjoitti...

Aivan upeita neulemalleja! Pidän erityisesti noista pipoista - palmikot ja pampulat näyttävät niissä niin uskomattoman hienoilta!

Elli ja Aura kirjoitti...

Onnea :) Tosi hienoa että saat lehteen mallin toisensa jälkeen!
Elli

Kristel kirjoitti...

Noni, mää jo aattelinkin että vähän hassun näköinen tuo pipo, mutta on paremman näkönen kun on palmikko suunniteltuun suuntaan, näemmä. :D

tikru kirjoitti...

:) Kiitos.
Liina, en mä vakkaristi sinällään ole, vaan jokainen malli erikseen.

Kristel, no älä, meni tovi ku mietin et teinkö mä tosiaan tollasen pipon :)

Gudrun Johnston kirjoitti...

These are both so gorgeous! I need to make that hat for the New England winter!

lucy kirjoitti...

cables are tremendously beautiful! i can't wait for my copy of vk to arrive! Congrats.

SatuK kirjoitti...

Upea pipo! Lehti on pakko löytää jostakin.

ellie kirjoitti...

Tuo viitta osui ja upposi! Upeita kyllä molemmat. :) Nyt lehteä odottelemaan...

Annatalvikki kirjoitti...

Onnea Tikrulle hienosta menestyksestä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...