lauantaina, helmikuuta 12, 2011

Vekotinvertailua - Thoughts about my mobile phones

Phones

Mulla on ollut ehkä kyseenalainenkin ilo tutustua useampaan puhelinmalliin viime aikoina. Ostin puolitoista vuotta sitten Nokian E75 ja se tuntui ensimmäisen viikon, ehkä kaks ihan mahtavalle, kunnes sitten vehje alkoi hajoilla ja päivitykset renkkas, tilien asennukset katkeili, ohjemat katos tai jumitti.. Puhumattakaan fyysisestä totaalisesta hajoamisesta.. useammin kuin kerran (myös Sallin avustamana).

Noksua kestin kuitekin aika pitkään, siinä oli hyvä kamera, (tosin sain tasan kaksi kertaa jaettua kuvia puhelimesta suoraan verkkoon, muulloin ne jäi matkalle tai jumii tai jotain muuta), tykkäsin näppäimistöstä ja sen rakenne, napakkuus oli just hyvä. Parasta ehkä kuitenkin oli gps, joka toimi, useimmiten hyvin luotettavasti. Ainoastaan kerran se alkoi kesken hommiensa päivittää itseään ja olipa sitten hilpeää pyöriä vieraassa kaupungissa ruuhka-aikana päivittelevän gpsin kanssa.

Phones


Työpuhelimeksi sain iPhone 3gs:n, johon taisin suorastaan rakastua välittömästi. Tosin onnistuin jumittamaan sen heti ensimmäisenä päivänä. Uutena applen tuotteiden käyttäjänä alku oli suorastaan mielenkiintoista käyttöliittymän käytön opettelussa, tai paremminkin totuttelussa. Oli Ihan superoutoa, että kaikkeen toimintaan tarvii vaan yhtä nappia ja yhtä klikkausta.. päheetä. Ongelmia oli tekstareiden lähetyksessä aluksi, piti soittaa kun en osannut vastata :D

Kaikki tilien asentamiset, tietojen siirtämiset, päivitykset ja sen sellaset on sujunu varsin vaivattomasti, muutamalla hipaisulla ja sipaisulla.

Samaa voisi sanoa myös noin viikon vanhasta HTC Desire HD:sta. Se on Namu. ja se on Mun. Ehkä siitä syystä se myös tuntuu vielä omemmalle, toimivammalle mun käsissä kuin iPhone. En tiedä, totuttelukysymys varmaan. Onhan siinä muutama nappi enemmän kuin iPhonessa, mutta ehkä pitkänlinjan nokialistina se ei oo ongelma. Ohjelmien asentamiset, päivitykset ja tilit yms. on sujunu sulavasti ja iisisti. Jopa noksusta tietojen haku kävi BTn kautta näppärästi. Ja mikä parasta myös läppärillä nettiin pääsee ilman taistelua. (En edes viiti mainita monta kertaa noksu piti asentaa ja astukset taistella kohdalleen, jotta se suostuisi hakeutumaan verkkoa kohti saati sitten ottaa läppärin käsikynkkään). Tykkään myös ohjelmien Widget-ominaisuudesta, eli ohjelma voi pyöriä puhelimen jollain näytöllä, esim. FB ja päivittyä tasaiseen tahtiin, sitä ei tarvitse avata joka kerta.

Phones

Kahdessa viimeisessä oon myös rakastunu siihen, et usb-piuha ja virtajohto on sama. Ihanaa. Mitä vähemmän piuhoja, sen todennäköisemmin ne on mukana. Myös ohjelmien osto/lataus on iisipiisiä verrattuna Oveen, joka  on tehty niin hankalaksi, että lähinnä tuntuu sille, ettei haluta kaupata tavaraa vaikka vähän maksaisi.

Akun kesto kaikissa on pas.. kakka. Ainakin mun käytöllä. Vuorokausi, tai no päivä. Tosin noksu pysyi ilman sim-korttia ja ilman käyttöä päällä 4 päivää. Eli kyllä sen akku kestää varmasti ne luvatut, JOS sitä ei käytä.
Iphonessa alkaa olla vanha akku, joten sille sallittakoon heikkous, HTCssä virtaa vie iso näyttö. Akun kestoa on kuitekin helppo säädellä näytön ja yhteyksien asetuksilla.

Namittelua on nyt käyttää näppärästi puhelimesta vaikkapa videoiden ja  kuvien jakoa, sosiaalista media, tiedostojen jakoa ja tekoa, lukijoita, pelejä, laskureita, karttoja, käännöksiä, goggleseja, koodienlukijoita jne. löysinpä jopa kaavionpiirto-ohjelmankin :)

Paljon on vielä mahdollisuuksia löytämättä miten puhelinta käyttää, mutta nyt on jo selkeetä, että entistä enemmän se on kaikkeen muuhun kuin puheluihin.

Phones

Shortly this long bubbling...
I have used now Nokia E75, iPhone 3gs and HTC Desire HD, almost at the same time.. And here it is what I think about them.
Nokia was great, about 2 weeks after bought it year and a half ago. Then it has been broken, physically and mentally (softa-way). It has been repaired and I have used it a lot. I like the most gps and the querty. I tolerated problems etc until I met iPhone as my work phone last summer. Damn. 
Now I know how the mobile phone can work and how it can be used. 

As a Finn I have always wanted to use Nokia phone, but not anymore.. I hope some day I will buy a Nokia, but not now. IPhone is my work mobile, so I bought an android-version, HTC Desire HD as my private phone. And fell love.
I haven't use Mac a lot so there is some weird things in iPhone (and I love it too), so this HTC feels much more homey for me. And it is mine. :) I can pimp it how I want. 

It is more and more clear that I use mobile phone more other ways than really as a phone. 

"Who cares.."

Salli relaxing
"evvk..."

2 kommenttia:

gyorgyi kirjoitti...

Your dog is so cuuuuuuuuute!

tikru kirjoitti...

:) thanks. She is. almost all the time. other times she uses her only one brain cell..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...