torstaina, lokakuuta 13, 2005

Karkkipipo

Karkkipipo sai nimensä siks, et musta se muistutti Marianne-karkkia, varsinkin kun pohdin, että alanko kiertää valkeita raitoja vinokierteelle pipon ympärille, jätin kuitenkin tekemättä. Voi ehkä testata jossain vaiheessa..

Lankana valkea 7veljestä sekä punaraita 7veljestä
Puikot 4 mm
Neuletiheys 30 krs ja 19 s = 10 cm (mitattu valmiista, venytetystä työstä)
Koko n. 56-57 cm, ei tiukkis, mutta ei tipukaan päästä
Alussa 104 silmukkaa 2 o 2 n neuletta. Oikeat silmukat valkealla, nurjat raidalla.
Suoraa neuletta 17 cm ja kavennukset 6 kohdassa ensin 2 x joka 3. krs. Seuraavaksi 2 x joka 2. krs ja lopuksi joka kerros, kunnes silmukoita oli jäljellä n. 40 (tein tämän oman pään mukaan ja kun päälaki oli kiinni, vetäisin jäljellä olevat yhteen) lanka läpi lopuista, kiristys ja päättely.

Tässä pipossa ei ole kamalasti joustoa vaikka se onkin 2 o 2 n -neuletta, sillä takana kulkevat langat tekevät sen, että nurjatkin silmukat nousevat pintaan. Pipo saa oikeastaan vasta muotonsa ja pintansa kastelun ja venyttelyn jälkeen. Kannattaa siis testata tuo koko käsialansa mukaan.

Mun pipot tulee aika alas, kuten kuvista näkyy, jos haluaa tehdä matalampia niin suoran osan pituus ennen kavennuksia lyhyemmäksi. Oma ongelma oli kuitenkin jossain vaiheessa se, että pipoista tuppasi tulemaan liian matalia ja siksi ne jäivät pitämättä. Jos haluaa tehdä pipoon taitoksen, niin 10 cm lisää pituuteen. Taite ei kuitenkaan tule olemaan ihan niin leveä.

Karkkipipon pystyraidat ovat säntillisiä. Melkein kaikki. Yksi on kapinallinen, kuriton ja ja..ei totellut..Mun auktoriteetti kärsi pahan kolauksen kun pipon raidatkin tekee mitä haluaa. Edes aiemmin toiminut se kuuluisa "opettajan katse" auttanut yhtään. Päivän mukaan voi valita sitten tuon kurittoman raidan paikan, tänään se on takaoikealla. Kuriton näyttää vähän korostuneelle tuossa kuvassa, mutta pipossa se on paljon vähemmän silmiinpistävä.

Kiemura on tehty niin, että otin kesken kerroksen yhden valkean 2-silmukkaisen, tein siihen silmukan lisää ja neuloin sitä putkena tarvittavan pituuden, palasin takaisin kerrokselle ja jatkoin neulomista. Viimeistellessä ompelin kiemuran kiinni parilla pistolla. Mutkittelu taas on ihan normaalia silmukoitten yli- ja alisiirtelyä kuten palmikoissa.

Vielä yksi kuva mun ihan omasta autosta..Puhelin jossa autopupu istuu on lähes legendaarinen, joten päätin jättää sen paikoilleen. Ei se enää toimi, mutta näyttää niin kamalalle, että on melkein kuul. Ja pupun kera luo tunnelmaa.

Sain metsästettyä uuden Novitankin, oli muuten työn takana. Harkitsen vakavasti klubiin liittymistä.

13 kommenttia:

Elina/ Mielitty kirjoitti...

Hei, tuo pipo on aivan mainio! Itse voisin tehdä hieman eri värin, punaista ja vaaleanvihreää... Saa nähdä. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on makee pipo!

laurar kirjoitti...

Vau, mikä pipo. Katselin just meidän parkkiksella autoja, oli hauskaa miten monessa oli nalle, possu tms. maskotti takaikkunalla. Meil on Tikru :)

Anonyymi kirjoitti...

Vau! Tosi hauska pipo! Voisitko listä piposi ohjeen neulontalistan ilmaisohjeisiin?

tikru kirjoitti...

Kiitti kommenteista ja voin toki lisätä sen ohjeisiin. Ohje tosin vaatinee vähän tarkennuksia, laitoin lähinnä ylimalkaan nuo ihan omaan muistiin.

Tiina kirjoitti...

Ihana pipo!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan älyttömän hauska pipo! Mä tykkäsin erityisesti siitä karkuun lähteneestä raidasta.

Anonyymi kirjoitti...

siis mikä sen yhden raidan idea on? en oikein tajunnut

tikru kirjoitti...

Ei sillä raidalla suunnatonta tarkoitusta, musta vaan tasaraitainen pipo oli vähän tylsä ja niinpä yksi raita karkasi käsistä.

Tiina kirjoitti...

tosi hieno pipo

Anonyymi kirjoitti...

Kiva pipo! En pystynyt löytämään tarkempaa ohjetta neulelistalta. Voisitko ystävällisesti lähettää ohjeen vaikka osoitteeseen venesper@mappi.helsinki.fi? Kiitos!

Satu kirjoitti...

Kiva pipo! Aloin heti miettiä itselleni sopivia värejä..

Kadi kirjoitti...

Mahtava pipo ja paljon on oma versio saanut kanssa kehuja! Kiitän ohjeesta ja ideasta suuresti!

Tekeleessäni on valkoinen vain niin vahvana, että täytynee miettiä parempaa väriyhdistelmää päiväkotikäyttöön ja säästää tämä "hienostelupipoksi"!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...