perjantaina, helmikuuta 03, 2006

Värjäyksiä ja palmikkopipo

Almost-Mariah kävi siis vielä kerran värikylvyssä ja nyt se on musta, punertavassa valossa tumman ruskea. Nyt se sopii mun värimaailmaan ja tulee varmasti pidettyä. Pesu oli normaali 60 asteinen, linkousnopeus tosin pienin. Langasta (7veljestä) lähti nöyhtää ja karvapalloja kiitettävästi, mut neule ei kärsiny suuremmin.

Päivän toinen värjäys oli vaaleankeltapunaviher-kukertavat paripeiton pussilakana ja samaa sarjaa olevat tyynyliinat. Kankaassa oli kivoja kuvioita, jotka eri värisinä ois ollu ihan ok, mut niissä hempukkaväreissä nei meille sovellu. Lakana laadultaan oli kuitenki hyvä, ni en oo heittäny pois ja nyt sit keksin et miksipä en testais värjäystä. Kuvassa on märkä tyynyliina, josta näkyy alkuperäiset kuviot kun kuvaa tietyssä kulmassa valoa vasten, muuten väri on tasaisen musta. Tuli hyvät ja varmasti käyttöön.

Väreinä näissä on ollu Nitorin pesukonevärit. Suosittelen.

Palmikkopipo Samoksesta on ollu puikoilla jo ennen Siniraitaa, mut nyt sit väsäilin sen valmiiks. Silmukoita 90, palmikoita 9, puikot 4 mm. Ekaa kertaa testasin kolmiosaisen palmikon tekoa. Palmikkon muuten ylhäällä kavennuksissa muuttuu hianosti kaksoispalmikoks onnistuneissa kavennuksissa ( ;) kissanhäntä). Sisäpipo tähän vuodenaikaan mutta keväämmällä ulkoistetaan.

Nyt muistan mikä mua ärsytti kans Sukkasillaan -opuksessa. Siellä puhuttiin lettisukista.. NEONPALMIKOT. Pullaa letitetään tai hiuksia, mut neuleisiin tehdään palmikoita.

3 kommenttia:

Marja V kirjoitti...

Hih, olen samaa mieltä. Neuleissa ehdottomasti palmikot, letit ovat sitten ihan jotain muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä, palmikot on palmikoita ja letit jotain muuta!
Miten sä muuten ehdit kaiken? Neulot niin paljon, saat jopa valmiiksi, ja ehdit kuvata ja kirjoittaa niistä tännekin. Hienoa!

Irja

tikru kirjoitti...

:) Ehdin, kun "pitää tehdä" ihan koko ajan jotain. Henkinen pakko. Pysyy pää kasassa kun ikävä vaivaa ;). Perhe-elo erossa perheestä antaa aikaa, joskus liikaakin itselle.

Ja nyt ei vihti lähtä es lenkille kun on niin pirun kylmä, salillakin käynnissä tauko.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...